Tips voor een city trip in de winter

De meeste mensen gaan op city trip in het voorjaar, maar je kan in het najaar en in de winter ook prima op stedentrip! Op deze pagina deel ik tips voor een city trip in de winter. Het is namelijk zonde om de komende maanden geen reisplannen te maken. Met de tips op deze pagina ben je helemaal klaar voor een city trip in de winter. Ik vertel je alles over de beste bestemmingen en alle essentials.

De beste bestemmingen voor een city trip in de winter

Je denkt misschien dat je ver weg moet vliegen als je in de winter weg wil. Maar het is heus niet nodig om uren in een vliegtuig te zitten. Er zijn een aantal mooie bestemmingen in Europa die perfect zijn voor een stedentrip in de winter. Zo is het in Barcelona en Valencia vaak nog best mooi weer. Ook Lissabon is een goede bestemming in de winter. Bovendien is er in veel steden genoeg te doen en te zien, ook als het weer iets minder is.

Paklijst voor een city trip in de winter

Je pakt je tas wat anders in als je in de winter weggaat. Een strandhanddoek of bikini heb je niet nodig. Maar lekkere warme kleren natuurlijk wel. Ik zorg altijd voor een spijkerbroek en een dames hoodie. Deze kledingstukken zijn warm en praktisch. Als het zo’n 18/19 graden is, fungeert mijn hoodie vaak als jas.Sterker nog, mijn vriend neemt vaak zijn jas niet eens mee op stedentrip en draagt dan een shirt en een hoodie. Qua schoenen ben ik groot fan van gevoerde sneakers, dus sneakers met een zacht vachtje aan de binnenkant. Lekker warm en je kan er uren op lopen.

Zo past alles voor een city trip in je handbagage.

Jassen voor een winterse city trip

Is het kouder dan een graad of 17 in de stad die je bezoekt, dan is het slim om een winterjas mee te nemen. Ik vind het zelf fijn om een beetje een sportieve jas mee te nemen, die zijn comfortabel en ook geschikt als je bijvoorbeeld een lange wandeling gaat maken. De winterjassen van Protest zijn favoriet hier, daarom krijg je met code annetravelfoodie10 10% korting op de gehele collectie. De code is geldig tot en met 31-03-2022. Ze hebben trouwens ook stoere heren winterjassen bij Protest.

Tips voor slecht weer tijdens je city trip

Nu kan het natuurlijk zijn dat het slecht weer is tijdens je city trip in de winter, maar het voordeel van in een stad zijn, is dat er ook altijd genoeg binnen te doen is. Zo kan je bijvoorbeeld op zoek naar musea in de stad en zijn er vaak mooie gebouwen of paleizen waar je een rondleiding kan boeken. Daarnaast kan je bijvoorbeeld gaan bowlen of naar de film (als je Engels goed genoeg is). En je kan natuurlijk op zoek naar leuke eettentjes en koffiezaakjes, een van mijn favorieten bezigheden!

Klik hier voor mijn tips voor mooie reisfoto’s.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie