Pasen 2023 in Tilburg

Elk jaar organiseren verschillende restaurants en andere ondernemingen in Tilburg iets leuks voor Pasen. Van een lekkere Paasbrunch tot een Paas High Tea. Op deze pagina hou ik je op de hoogte over alles wat er te doen is tijdens Pasen 2023 in Tilburg.
Ik vul de lijst regelmatig aan, dus neem vaker een kijkje of volg mijn stories op Instagram om niks te missen.

LET OP: deze post gaat over Pasen 2023. Klik hier voor Pasen 2024 in Tilburg.

Eethuis Twintig

Bij Eethuis Twintig kan je tijdens Pasen 2023 zowel overdag als ‘s avonds terecht. Op eerste Paasdag serveren ze ‘s middags een heerlijke High Tea. Voor 32,50 euro p.p. krijg je een lekker soepje, een etagère bomvol hartige hapjes, een grand dessert én glas bubbels. Schuif je liever ‘s avonds aan? Dan hebben ze een vrolijk Paasmenu voor je in petto. Voor 39 euro per persoon krijg je een heerlijk 3-gangenmenu (vegetarisch geen probleem).

Buitengewoon de Phil

Buitengewoon de Phil, bij de Philharmonie op de kruising van de Ringbaan Zuid en de Laarstraat, kan je in 2023 ook Pasen vieren. Ze organiseren op zondag 9 april een paasbrunch. De brunch kost €27,50 per volwassenen en €10,- per kind van 3 tot 12 jaar. Bij de brunch is ook een glaasje bubbels, koffie, thee en jus d’orange inbegrepen. Bovendien is er entertainment voor de kids zoals paaseieren zoeken met de paashaas, een springkussen en knutselactiviteiten. Reserveren kan door te bellen naar 013-8200399 of te mailen naar info@wijnstracatering.nl.

Smeer ‘m

Smeer ‘m, de broodjeszaak in de Spoorzone van Tilburg is in 2023 open op 9 en 10 april voor een heerlijke paasbrunch/high tea. Je kan al lekker op tijd beginnen rond een uur of 10 of later op de middag aanschuiven rond 14 uur. Je krijgt een gedekte tafel met: verse jus, yoghurt met granola, een mandje met broodjes, een plank met divers beleg en heerlijke toppings en diverse zoete lekkernijen. Een glaasje prosecco is ook inbegrepen (alcoholvrij alternatief ook mogelijk). Daarnaast is er een buffet met warme gerechten zoals pasteitjes met kippenragout, champignonragout, roer-ei en gekookte eieren. Thee is ook ingebrepen bij de prijs. De paasbrunch/high tea kost €25,- per persoon en €15,- voor kinderen tot 12 jaar. Reserveren kan hier.

Lunchcafé Nieuwland

Ook bij Lunchcafe Nieuwland kan je dit jaar terecht voor een heerlijke Paasbrunch. Op tweede Paasdag, maandag 10 april, serveren ze de heerlijke paasbrunch waarbij je een kop koffie of thee krijgt, een extra drankje naar keuze, een scone of wentelteefje, een kleine yoghurt met cruesli en een stukje vega quiche. De brunch kost 25,95 per persoon voor volwassenen. Kinderen onder de 12 kunnen bovenstaande ook bestellen of a la carte een gerechtje kiezen. Je kan reserveren door te mailen naar bestellingen@lunchcafenieuwland.nl, vermeld je naam, nummer, het aantal personen en je voorkeur voor tijd van aankomst (tussen 9:00 en 11:30uur). Daarnaast kan je tweede paasdag ook zonder reservering tot 16:30uur terecht voor de reguliere menukaart.

Korenbloem

De Korenbloem, op de hoek van de Bredaseweg en de Ringbaan West, serveert met Pasen een paasbrunch-plank. Gezellig met je gezelschap genieten van allemaal lekkere hapjes op een grote plank. Je kan ook a la carte lunchen, brunchen en dineren. Reserveren kan door te bellen naar 013-46339890.

Eetwinkel Verzot

Eetwinkel Verzot heeft voor de liefhebbers ook weer een heerlijke paasbrunch samengesteld om met Pasen van te genieten. Of stel je zelf je eigen paasbrunch samen? Jij bepaalt! Je kan via hun website een of meer van de vier categorieën bestellen: Paasbrunch, Soep & ragout, Wijnen en bubbels en Delicatessen (uit de versvitrine en winkel). Er zijn ook vegetarische opties. De bestelling kan worden opgehaald bij Eetwinkel Verzot op het Besterdplein op zaterdag 8 april tussen 11:00 en 16:00 uur.

Stadsbrouwerij 013

Op 1e en 2e Paasdag verzorgt Stadsbrouwerij 013 aan de Piushaven een heerlijke paasbrunch tussen 12 en 15uur. De paasbrunch kost slechts 14,50 per persoon. Op zaterdag 8 april organiseert Stadsbrouwerij 013 in de middag ook nog een Paasproeverij. De bierproeverij begint om 14uur en je proeft 5 verschillende biertjes, je krijgt uitleg over de bieren en het brouwproces en je krijgt vijf bijpassende hapjes.

Rosalie Tilburg

Op eerste paasdag (zondag 9 april) en tweede paasdag (maandag 10 april) steken ze al vroeg in de middag het vuur aan bij Rosalie en bereiden hun chefs de lekkerste gerechten waar je samen met familie of vrienden van kunt genieten. De Easter Roast is vanaf 13.00 uur de hele dag te bestellen. Ze serveren vooraf een plateau met verschillende charcutterie, kaas en brood met smeersels. Als hoofdgerecht serveren ze op schalen diverse items van de grill met geroosterde groenten en aardappeltjes. Ze sluiten de middag af met een zoet dessert. De Easter Roast bij Rosalie Tilburg kost 38 euro p.p.

Restaurant Harboury

Restaurant Harboury, ook aan de Piushaven, serveert op 1e en 2 Paasdag 2023 een paasbrunch. Ze hebben een heerlijke Samen Delen paasplank gemaakt met daarop allerlei zoete en hartige lekkernijen. Zoals lekkere warme broodjes, warme scones en zelfgerookte zalm en natuurlijk een (paas)eitje. Reserveren kan door te bellen naar 013-2070065.

Cafe Bolle

Bij Cafe Bolle kan je op 9 en 10 april 2023 terecht voor een (vegan) Paaslunch. Je begint met een soepje, daarna kan je kiezen voor de vegan kroketten, vegan hummus of een twaalf uurtje. Daarna kan je genieten van een van de desserts. De Paaslunch kost €23,50 per persoon. Voor de kids zijn er kleurplaten waarmee ze kunnen meedoen aan een wedstrijd.

Vine

Wijnbar Vine heeft, heel toepasselijk, een Boozy Brunch op eerste paasdag. Je krijgt bottomless mimosa’s en in verschillende rondes een tafeltje vol lekkers. Je kan van 12:30 tot 15:30 genieten van de onbeperkte mimosa’s en de hapjes. De Boozy Brunch kost €49,- per persoon. Reserveren kan via info@vine-tilburg.nl.

Grotto

Op Tweede Paasdag is het feest voor kinderen bij Grotto in de Oude Warande. Je kan er touwtrekken, zaklopen en blikgooien. Er is een paashaas, een speurtocht in het bos en je mag tekenen op de grot. Er zijn wafels en verschillende drankjes voor de kids. Met mooi weer kan je je kleedje neerleggen en lekker picknicken. Grotto is maandag 10 april open van 10 tot 17uur.

Klik hier voor de complete gids voor Tilburg met Kids.

Jan en Ellen Bistro

Jan en Ellen Bistro in Moergestel (een van de nieuw geopende restaurants in Tilburg en omgeving) heeft een speciaal paasmenu samengesteld voor het paasdiner. Je krijgt als voorgerecht een aspergesoep, als hoofdgerecht Lam en als nagerecht Panna cotta van Advocaat. Het menu kost €37,50 per persoon.

Den Heijkant

Nog een leuke zaak in Moergestel die iets aanbiedt met Pasen: Lunchcafe Den Heijkant. Je kan een Paas High tea of Paas Picknick bestellen. De pakketten zitten vol huisgemaakte lekkernijen voor de hele familie. Bij mooie weer kan je een leuke plek uitzoeken in het gras, maar je kan natuurlijk ook gewoon aan tafel plaatsnemen voor de high tea. De Paas high-tea of picknick kost €25,- per persoon, reserveren kan hier.

BijdeT

Theewinkel BijdeT heeft voor pasen een Sweet Easter Tea Box samengesteld. In de box zit allerlei huisgemaakt lekkers zoals carrotcake, brownies, scones en cannoli’s. En natuurlijk zitten er heerlijke theetjes bij. De Sweet Easter Tea Box kost 29,95 en is genoeg voor 2 personen. Bestel hem op tijd want ze maken maar 25 stuks. Je kan de box afhalen in de winkel op 8 april. In de regio Dongen, ‘s Gravenmoer en Waspik wordt de box bezorgd op eerste paasdag. Bestellen kan via hun website of in de winkel aan de Nieuwlandstraat.

Meneer van Eijck

Bij Meneer van Eijck in Oisterwijk kan je op eerste en tweede Paasdag terecht voor een heerlijke paaslunch in buffetvorm. Zo kan je voor of na een wandeling in de omgeving daarna lekker genieten van een lunch. Het buffet bestaat uit diverse koude en warme gerechten, broodjes, beleg, soep en diverse zoetigheden. De prijs is inclusief alle gerechten, warme dranken, verse jus, appelsap, ranja en melk. Reserveren kan voor een starttijd tussen 11.30 uur en 12.30 uur. De eindtijd is 15.00 uur. De prijs voor deze paaslunch is voor iedereen vanaf 11 jaar €34.50 p.p. en voor kids van 4 t/m 10 jaar €19.50 p.p. (kinderen t/m 3 jaar eten gratis). ‘s Avonds is Meneer van Eijck gewoon open voor diner.

De Gerrithoeve

Bij de Gerrithoeve in Oisterwijk kan je op eerste Paasdag terecht voor een paasontbijt voor vroege vogels. De inloop is tussen 9 en 10uur en om 12uur ben je weer klaar. Het paasontbijt bij de Gerrithoeve kost €16,50 voor volwassenen en €9,50 voor kinderen (exclusief dranken). Reserveer je tafel via info@gerrithoeve.nl.

Het Boscafe

Het Boscafe in Oisterwijk serveert op eerste en tweede paasdag een paasontbijt. Dus op zondag 9 & maandag 10 April 2023 van 10:30 tot 14:00 uur (let op 14:00 is de eindtijd). Ze serveren het paasontbijt in buffetvorm. De prijs is voor volwassenen €32,50 en voor de kids €17,50. Reserveer door te mailen naar info@hetboscafe.nl.

Kolektivo

Op zondag 9 april 2023 kan je vanaf 16uur Pasen vieren bij Kolektivo. Je krijgt een drie gangen Paasbuffet. Ook is er live muziek van Live By Sinisa. Entree inclusief het Paasbuffet is 50 euro. Je vindt Kolektivo aan de Trouwlaan, parkeren kan gratis voor de deur.

Bruin Kafee

Bruin Kafee, aan het Piusplein, viert eerste paasdag met live muziek buiten op het terras. Vanaf 15uur is het optreden onder de boom. Op maandag 10 april 2023, tweede paasdag, serveert Bruin Kafee een paasbrunch vanaf 12uur.

Van der Valk Tilburg

Op eerste en tweede paasdag kan je bij Van der Valk Hotel Tilburg terecht voor een paasbrunch. Er is een rijk gevarieerd paasbuffet met voor-, hoofd- en nagerechten die a la minute bereid worden. En ter afsluiting is er een dessertbuffet bereid door de patissiers. Voor de kinderen is er een speciaal kinderbuffet aanwezig met Kenny Koken. Tijdens het paasbuffet is koffie, thee en frisdrank onbeperkt te bestellen. Je kan of om 12 of om 12:30uur beginnen en het buffet duurt tot 14:30uur. De prijs is €64,50 per volwassene, en €27,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (kinderen t/m 3 jaar eten gratis mee).

Onsz Restaurant

Onsz Restaurant in Berkel-Enschot en Hilvarenbeek is eerste en tweede paasdag open. Je kan deze avonden diner bestellen van hun reguliere kaart. Dus tapas om gezellig samen te delen.

Dwaalboktour

Zondag 9 April vindt alweer de 17de editie van de Dwaalboktour plaats in het Dwaalgebied van Tilburg. Je gaat dan langs verschillende cafes om overal een lekkere Lentebok te proeven. Zeven restaurants in het Dwaalgebied doen mee, onder andere Steck013 en Hostel Roots. Naast de Lenteboks kan je bij elk deelnemend restaurant ook lekkere hapjes krijgen. De Dwaalboktour begint om 14uur en duurt tot 20uur, maar je kan zelf kiezen hoe laat je begint en eindigt.

Arbie’s

Met Pasen kan er nog niet gezwommen worden bij De Rauwbraken in Berkel-Enschot, maar wel geluncht worden bij Arbie’s. Zondag 9 en maandag 10 april vanaf 11uur kan je reserveren voor een heerlijke paasbrunch. Je bestelt een lunchplank voor €16,50 per persoon (kinderen tot 10 jaar betalen maar de helft). Op eerste paasdag kunnen de kids lasergamen tegen de paashaas van 12 tot 15uur. Op beiden paasdagen kunnen de kids paaseieren zoeken. Reserveren kan door te mailen naar info@arbies.nl.

Cheffanies Kitchen

Cheffanies Kitchen in Udenhout heeft een PaasBorrel-Box samengesteld. Het is een goedgevulde box met verschillende koude en warme borrelgerechtjes en sushi. De borrelbox voor Pasen is te bestellen vanaf 4 personen, deze kost €65,95 in totaal. Voor elke extra persoon betaal je €16,50 per persoon. De box is te bestellen voor 9 en 10 april en af te halen in Udenhout. Reserveren kan door een appje te sturen naar 06-30999563.

Klik hier voor de beste High Tea spots in Tilburg.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Restaurants

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie