Wat neem je allemaal mee als je in een vakantiehuisje verblijft?

Wat neem je allemaal mee als je in een vakantiehuisje verblijft? Of je nu een weekendje, een midweek of week vakantie hebt gepland, het is hét moment om tijd te maken voor jezelf en je gezin. En dat kan alleen als je alle dingen meeneemt die je reis comfortabel maken. Op deze pagina vertel ik je wat je allemaal meeneemt als je in een vakantiehuisje verblijft.

Handig voor onderweg

Zorg dat je enkele dagen vooraf alle bagage hebt gepakt en goed nadenkt over wat je allemaal moet meenemen. Eens de dag van vertrek voor de deur staat, kun je maar beter alle kleding die je wilt dragen op reis klaarleggen zodat je vroeg in de ochtend kunt vertrekken. Vul net voor je vertrek ook enkele bekers met espresso koffie die je kunnen verwarmen gedurende de eerste honderd kilometers. Altijd een fijn ritueel en je hebt meteen een lekker drankje voor onderweg. Voorzie ook wat lekkers voor de kinderen. Een voorraad frisdrank of flesjes zijn een absolute aanrader voor onderweg. Fruit en het eerste lunchpakket mag ook zeker op je lijstje staan, zodat je comfortabel je autorit kunt voortzetten.

Aangenaam op de snelweg

Als je denkt over wat je meeneemt naar je vakantiehuisje, vergeet dan niet te denken aan de weg er naar toe. Om de autorit aangenaam te maken, kies je voor jouw favoriete playlist. Selecteer nog voor je vertrekt leuke muziek die jou meteen in vakantiestemming kan brengen. Je kunt via verschillende apps ook een playlist selecteren die volledig past bij het thema van je reis. Reis je bijvoorbeeld naar Frankrijk, jaag dan Franse klassiekers door de boxen. Zo bouw je de juiste sfeer op en past de muziek bij de nieuwe vergezichten die je ontdekt. Muziek zorgt voor een ontspannen gemoedstoestand, ook wanneer er een file staat die je wat zenuwachtig maakt. 

Voor de kids kun je enkele leuke spelletjes meenemen. In een miniversie zijn ze een fijne bezigheid voor onderweg en zorgen ze voor uren speelplezier. Zijn je kinderen meer fan van computerspelletjes, zorg dan zeker dat de tablets opgeladen zijn en vergeet de laders niet. Check vooraf of ze ook aangepast zijn aan de 12 volt laders van je auto. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Controleer voor vertrek ook zeker of iedereen zijn smartphone bij zich heeft. Niets vervelender dan tijdens de eerste 50 kilometer alweer terug te moeten keren.

Voel je thuis in je vakantiewoning

Eenmaal aangekomen bent in je vakantiehuisje, is het fijn om met persoonlijke spulletjes  een huiselijke sfeer te creëren. Neem bijvoorbeeld enkele fotolijstjes en wat theelichtjes mee. Informeer ook eens vooraf bij de eigenaar welk koffietoestel er staat, zodat je jouw favoriete kopje met illy capsules kunt maken. De dag beginnen met je favoriete kopje koffie – ook in je vakantiehuisje – kan immers wonderen doen voor je humeur. Een EHBO-kit is ook geen overbodige luxe, samen met je shampoo, douchegel, tandpasta en voldoende handdoeken en washandjes indien deze niet aanwezig zijn. Check dus zeker vooraf wat je wel en niet mag verwachten in de vakantiewoning. Zodat je weet wat je allemaal mee moet nemen naar je vakantiehuisje.

Klik hier voor mijn review over vakantiewoning Zeekraal in Zeeland.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie