Recept Hong Kong Style French Toast

Op deze pagina deel ik het recept voor Hong Kong Style French Toast. Misschien heb je dit gerecht al wel eens op Instagram of Pinterest voorbij zien komen en ben je benieuwd geworden hoe je het maakt. Ik vertel je het stap voor stap in dit blog. 
Hong Kong Style French Toast is makkelijk om te maken maar zo lekker. Ideaal voor bij de Paasbrunch of eigenlijk wel bij elke brunch. Ik vind het zelf mega lekker, en kinderen zijn hier ook al snel fan van. 

Hong Kong Style French Toast

Dit gerecht heet Hong Kong Style French Toast, het is namelijk een variant op wentelteefjes (French Toast). En hij komt inderdaad, zoals de naam al doet vermoeden, uit Hong Kong. Het is een overblijfsel uit de Britse koloniale periode. De lokale naam is dan ook ‘Western Toast’ als je het zou vertalen. In Europa kennen we het gerecht als Hong Kong Style (French) Toast. Het staat dan ook in vele zaakjes in Hong Kong op de kaart. 
De vergelijking met een wentelteefje is logisch, dit gerecht is namelijk ook gemaakt met brood dat gedipt is in geklopt ei. Je hebt alleen geen melk of kaneel nodig voor deze versie van ‘French Toast’, en er zit een vulling in die je wellicht niet zou verwachten. 

Ik kwam zelf op het idee om dit gerecht te maken toen ik op zoek was naar paasinspiratie op de website van Coop, ik vind het altijd leuk om tijdens de paasbrunch meerdere kleine gerechten op tafel te zetten en deze toast is makkelijk te delen. 

Ingredienten Hong Kong Style French Toast

Zelf Hong Kong Style French Toast maken is super makkelijk, je hebt namelijk maar 3 ingrediënten nodig. Zoals ik al zei heb je brood en ei nodig voor dit brunch gerecht, maar het derde ingredient zal je misschien verbazen. Het is geen suiker, kaneel, melk of iets anders dat je zou verwachten bij wentelteefjes. Het is pindakaas! 
Dat pindakaas lekker is als het warm is weet je misschien al als je ook houdt van pindakaas op geroosterd brood, of van tosti’s met pindakaas en banaan. Maar dat het ook een goede combinatie is met wentelteefjes wist je misschien nog niet.

Tips voor het maken van Hong Kong Style French Toast

  1. De belangrijkste tip voor het maken van je eigen Hong Kong Style French Toast is het kopen van een ongesneden brood. Officieel maak je deze toast met witbrood maar ik ga liever voor een gezondere variant met meergranen- of volkorenbrood. 
    Ik kocht een desembrood bij Coop Supermarkt. Deze zijn nog niet gesneden en dus kan je zelf thuis de dikte van je sneeën bepalen. Ik maakte deze versie met dunne sneeën brood omdat je drie lagen maakt, maar je kan deze toast zo hoog maken als je zelf wil door dikkere sneeën af te snijden. 
    Op de website van Coop vind je trouwens nog veel meer paasrecepten
  2. Gebruik voor de pindakaas een variant die alleen maar pinda’s bevat, de 100% pinda pindakazen. Deze bevat geen toegevoegde zout, suiker, (palm)olie of andere toevoegingen en is daardoor niet alleen beter voor je gezondheid en de planeet, maar ook lekker smeuïg en goed smeerbaar. 
  3. De Hong Kong Style French Toast is extra lekker met een klein klontje boter die je voor het serveren erop legt. De gesmolten boter maakt de toast nog smeuiger!

Recept Hong Kong Style French Toast

Ingredienten (voor 2 personen):
1/2 desembrood
2 eieren
4 eetlepels pindakaas
Olie of boter om in te bakken
Optioneel: boter voor bij het serveren

Snijd zes plakken van het brood. Besmeer vier plakken met pindakaas. Snijd de korstjes van alle sneeen brood zodat je vierkanten of rechthoeken krijgt die allemaal even groot zijn. Leg een met pindakaas bestreken snee op een andere en bedek met een lege snee. Maak zo nog een stapeltje van 3 sneeen. 
Verwarm olie of boter in een koekenpan op middelmatige temperatuur.
Klop in een grote kom of diep bord de twee eieren los. Leg een stapeltje brood in de kom en wentel om zodat alle kanten bedekt zijn met ei. 
Bak dan de toast in de koekenpan aan alle kanten, ook de zijkanten. 
Serveer optioneel met een klontje boter. 

Je vindt mijn recept voor Croissant Boats misschien ook lekker.

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Breakfast and lunch · Special Occasions

Comments

  • Pingback: Recept Hong Kong Style French Toast – Luxravel a Leading Travel booking website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie