Reis checklist voor ouders van kleine én grote kinderen 

Als ouder weet je dat het reizen met kinderen een hele uitdaging kan zijn. Gelukkig zijn er enkele maatregelen en tips die het proces vlotter kunnen laten verlopen. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw volgende familievakantie zo stressvrij mogelijk kunt maken, met deze reis checklist voor ouders van kleine en grote kinderen. Genieten maar!

Efficiënt inpakken

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je bijvoorbeeld kledingstukken oprolt in plaats van ze te vouwen, voorkom je kreukels in de stoffen. Daarnaast kan je vacuümzakken gebruiken om kledij kleiner te maken en zo ruimte te besparen. Kleine spullen zoals sokken en ondergoed kunnen in lege ruimtes zoals schoenen gestopt worden. Door ruimte te besparen, kan er misschien plaats vrijkomen voor een reiswiegje, zodat baby’s rustiger kunnen slapen tijdens lange autoritten of vluchten.

Goede voorbereidingen

Een goede logistieke voorbereiding is essentieel voor een stressvrije reis. Niet alleen je verblijf, maar ook het vervoer kan je best op voorhand regelen. Een goede tip? Ook een parkeerplekje om je eigen auto achter te laten reserveer je het beste op voorhand. Vlieg je vanaf Belgie, dan is er bijvoorbeeld een parking op Charleroi Airport. Daar zal je waarschijnlijk naartoe moeten gaan voor Europese vluchten vanaf Belgie. Als je langer vliegt en met je auto naar de luchthaven gaat, is er ook genoeg parking in Zaventem. Plan tijdens je rit naar het vliegveld ook voldoende pauzes in waarbij de kids kunnen rusten en spelen. 

Download vermaak of een creatieve bezigheid

Download voor je vertrekt voldoende films, series of andere vormen van vermaak voor je kinderen wanneer er geen internet ter beschikking is. Daarnaast is ook traditioneel vermaak zoals spelletjes, boeken, puzzels en dergelijke handig voor onderweg. 

Neem voldoende eten en drinken mee

Zorg voor voldoende snacks tijdens de reis, zodat je kinderen energiek en tevreden blijven. Fruit, groenten, crackertjes en koekjes zijn goede keuzes. Verder kan yoghurt ook een fijne snack zijn voor onderweg, maar deze moet je wel lekker koel kunnen bewaren. Vergeet ook geen waterflessen mee te nemen om je kinderen gehydrateerd te houden. 

Vermijd een jetlag

Probeer een jetlag bij je kinderen te voorkomen door hun slaapschema geleidelijk aan te passen wanneer je nog thuis bent. Zo voorkom je vermoeidheid en overprikkeling bij aankomst in een andere tijdzone. 

Klik hier voor mijn tips voor het reizen met een dreumes.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie