Restaurant Lucebert, Tilburg

(Sorry, this post is only available in Dutch)

Ik ben een echte cultuurliefhebber en al vaak in de schouwburg in Tilburg geweest maar nog nooit had ik vooraf bij restaurant Lucebert gegeten. Lucebert is het restaurant dat in het gebouw van Theaters Tilburg is gelegen en van de week at ik er voor het eerst. En ik weet nu al dat het niet voor het laatst zal zijn! Ik heb heerlijk gegeten en voelde me erg verwend.

Ook als je niet naar een voorstelling gaat ben je welkom bij Lucebert en het is in alle gevallen aan te raden om te reserveren want de tafeltjes raken vooral bij een populaire voorstelling snel bezet. Ik raad je aan om te kiezen voor een menu. Je geeft je allergieën en dieetwensen door aan de ober en je wordt verwend met allerlei heerlijke gerechten. De bediening en de koks zorgen ervoor dat je op tijd in de voorstelling zit dus je hoeft zelf nergens op te letten.
De volgende keer dat je een compleet avondje uit wil met je partner, vrienden of familie trek je dus je mooie kleren aan en laat je je in de watten leggen bij Lucebert voordat je je laat amuseren in de schouwburg.

Het menu bij Lucebert veranderd regelmatig en past altijd bij het seizoen. De foto’s op deze pagina zijn dus voornamelijk als indruk en niet als richtlijn (ook omdat ik vegetarische gerechten heb gekregen)

voorgerecht lucebert restaurant tilburg
Als voorgerecht kreeg ik dit prachtige gerecht met cantharel, shiitake, avocado mousse en een truffel krokantje. De opmaak en kleurcombinatie waren prachtig en de smaken en texturen goed op elkaar afgestemd.

restaurant schouwburg tilburg
Het tussengerecht was dit vrolijke vogelnestje. Ik had een vulling van broccoli, venkel en venkelmousse en voor de niet-vegetariërs zat er een lekker stukje vis bij. Het vogelnestje deed denken aan de frietjesvormige chips die ik als kind weleens at, maar de inhoud was een stuk volwassener met de unieke smaak van venkel.

hoofdgerecht lucebert theaters tilburg
Als hoofdgerecht kreeg mijn tafelgenoot een heerlijk biefstukje met pompoen en kreeg ik dit kleurrijke bord. In het midden zie je een gegratineerde ‘mac and cheese’ en alhoewel ik deze combinatie maar al te goed ken van toen ik in Amerika woonde heb ik nog nooit zo’n verfijnde versie op! Alle ingrediënten vormen een feestelijk geheel waar je vanzelf vrolijk van wordt.

dessert lucebert restaurant tilburg
Het dessert is vaak mijn favoriete onderdeel van het diner maar bij Lucebert voel je je bijna een prinses als je nagerecht op tafel wordt gezet. Op dit prachtige gouden bakje vind je heerlijke stukjes carrot cake en er wacht nog een verrassing op je als die op is. Je kan namelijk de deksel eraf tillen en daaronder vond ik een tarte tatin met grapefruit en roomijs.
Een mooiere afsluiter van dit heerlijke diner had ik me niet kunnen wensen.

lemon meringue pie tilburg
Wil je echt volledig in de watten gelegd worden kan je ook een arrangement boeken bij de voorstelling die je gaat bezoeken. Buiten het heerlijke diner vooraf staat er dan ook in de pauze een tafeltje voor je klaar. Je krijgt wat lekkers en een kopje koffie of thee. En dat lekkers zijn niet een paar droge koekjes maar bijvoorbeeld dit heerlijke citroen meringue taartje!
Ook na de voorstelling kan je overigens weer bij Lucebert terecht voor een drankje met hartige hapjes. Als je tenminste nog een plekje over hebt!

Article Categories:
Restaurants

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie