Review Mealhero

Scroll down for an English summary

Ik heb Mealhero uitgeprobeerd en op deze pagina lees je mijn ervaring. Mealhero is een maaltijdservice, maar wel eentje die heel anders is dan alle andere online boodschappen opties. Bij Mealhero bestel je maaltijden naar keuze, en deze bereid je vervolgens in een speciale stoomoven die je bij je bestelling krijgt. Je kan wekelijks kiezen uit tientallen maaltijden. Mealhero bezorgt in Nederland, Vlaanderen en Brussel.

Ik was benieuwd naar Mealhero vanwege mijn drukke leven waarin ik niet altijd zin en tijd heb om te koken. Maar toen ik mijn eerste bestelling binnen kreeg begon net de Corona crisis. Ik had toen ineens veel meer tijd, maar ontdekte dat Mealhero ook een uitkomst is als je minder naar de supermarkt wil. Dus toen bleek de maaltijd-app toch nog relevant.

Hoe werkt Mealhero

De eerste keer dat je Mealhero bestelt vul je in voor hoeveel personen (1 t/m 4) en voor hoeveel maaltijden per week (2 t/m 6) je wil bestellen. Vervolgens kies je of je voor 2 weken of voor een maand wil bestellen. Ik heb voor 2 personen, 3 maaltijden per week besteld. Dus ik kreeg voor 6 maaltijden bezorgd. De stomer kost slechts 5 euro per maand en die krijg je er bij je eerste bestelling automatisch bij. Als je voor 3 of 4 personen besteld, krijg je 2 stomers.

Je kan elke week kiezen uit maar liefst 30 verschillende maaltijden. Er zijn ook genoeg vegetarische opties, dus er is voor ieder wat wils.

De maaltijden worden bevroren bezorgd en je kan ze tot gebruik in de vriezer bewaren. Zo blijven de maaltijden een half jaar goed en kan je ze dus ook later eten als je die week toch andere plannen hebt. De ingredienten zitten appart in bakjes, je hebt meestal per maaltijd 3 bakjes nodig.

Hoe werkt de Mealhero stomer

Als je aan de slag gaat om jouw Mealhero maaltijd te bereiden, vul je het waterreservoir van de stoomoven met water. Vervolgens stop je de stekker in het stopcontact. Je opent de Mealhero app en doorloopt de stappen om de slimme stomer te koppelen. Bij mij ging het mis omdat de stomer mijn wifi netwerk niet zag. Gelukkig kan je ook offline toch je eten bereiden.

De stomer heeft drie compartimenten waarin je ingrediënten kan doen. Je pakt de bakjes van het gerecht dat je wil klaarmaken uit de vriezer. Elk bakje heeft een label. Je klikt op de knop en houdt het label van het bakje voor de stomer. Vervolgens licht het lampje op van het compartiment waar je de ingrediënten in kan doen. Als alle ingrediënten er in zitten druk je 2 keer op de knop en gaat de stoomoven je maaltijd bereiden. De oven weet zelf hoe lang de maaltijd moet stomen. De meeste maaltijden duren zo’n 15 tot 20 minuten om te bereiden.

Voor- en nadelen van Mealhero

Een groot voordeel vind ik dat je uit zoveel maaltijden kan kiezen. Ik heb vaak zelf geen inspiratie meer na heel vaak zelf te hebben gekookt, dus dan is het erg prettig dat je gewoon kan aanklikken wat je lekker vindt. En doordat er zoveel verschillende maaltijden zijn, is er voor ieder wat wils. Van vleeseters tot vegetariërs en van liefhebbers van klassieke tot exotische gerechten.
Ook vind ik het prettig dat je de ingrediënten gewoon in de vriezer kan leggen. Zo ben je flexibel in wanneer je ze eet. Bovendien zijn de bakjes waarin de ingrediënten geleverd worden recyclebaar.
Ook heb ik het idee dat de maaltijden vrij gezond zijn. Stomen is sowieso een gezonde manier van maaltijden bereiden omdat er weinig vitaminen verloren gaan, maar ook de maaltijden zelf leken mij gezond.
Ik vind wel dat de maaltijden lang moeten stomen. Een stoommaaltijd uit de supermarkt is in de helft van de tijd klaar. Daarentegen hoef je het maar aan te zetten en piept hij vanzelf als het klaar is, je kan dus in de tussentijd andere dingen doen.
Een ander nadeel vind ik de prijs. De maaltijden zijn niet goedkoop, zo’n 10 euro per persoon per maaltijd. Het is natuurlijk minder duur en gezonder dan eten bestellen maar wel duurder dan kant-en-klaar maaltijden uit de supermarkt. Nu moet ik zeggen dat ik die vaak weg moet gooien omdat we toch niet thuis bleken te eten en ik ze al in huis had gehaald. Dat heb je bij Mealhero niet. Ook zijn andere maaltijdboxen (zoals HelloFresh) ook zo’n 7 euro per maaltijd en dan moet je alles nog zelf doen.
Sowieso heb je geen food waste bij Mealhero omdat de porties precies afgemeten zijn.

Conclusie: het is vooral handig als je geen inspiratie of tijd hebt om te koken en je toch een gezonde maaltijd voor wil schotelen.

Korting

Wil je Mealhero zelf een keer uitproberen? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag je namelijk drie keer 30 euro korting geven! Gebruik kortingscode
ANNETRAVELFOODIE3X30 bij je bestelling op MealHero.me.

English Summary

Mealhero is a meal-service app, but very different than all the others. You get a steam-oven with your order so that you can prepare your dishes in an easy and healthy way. You can choose from 30 meals every week. The ingredients are delivered frozen and you can save them in the freezer until you use them. When you want to prepare your dishes, you simply scan the label of the package with the steamer and it’ll show you in which compartment you’ll have to put it. The steamer also knows how long the dish needs to heat-up. If you use discount code
ANNETRAVELFOODIE3X30 you get a 30 euro discount for 3 times.

Geen zin om te koken? Klik hier voor het recept dat ik maak als ik eigenlijk geen zin heb om te koken.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie