Schrobbelèr Kwarktaart

Op deze pagina deel ik het recept voor Schrobbelèr Kwarktaart. Deze kwarktaart is perfect om te maken tijdens Carnaval, het moment van het jaar om Schrobbelèr te drinken als je het mij vraagt. Maar de echte Schrobbelèr liefhebber geniet natuurlijk het hele jaar door van dit kruidenlikeur. Deze Schrobbelèr kwarktaart is dan ook erg leuk om te maken als verjaardagstaart voor een Schrobbelèr liefhebber.

Schrobbelèr komt uit Tilburg, net als ik. Dit drankje is heel populair tijdens Carnaval, als Tilburg omgedoopt wordt tot Kruikenstad. Aangezien ik geen bier drink, en de wijn tijdens Carnaval vaak niet zo goed is, drink ik dan graag Schrobbelèrtjes. Het leek me leuk om voor vrienden die bij ons de Carnavalsoptocht komen kijken deze Schrobbelèr kwarktaart te maken. Scroll verder voor het recept.

Recept Schrobbelèr Kwarktaart

Ingrediënten:
10 stroopwafels
75 gram boter
75 ml + 2 eetlepels Schrobbelèr
250 ml slagroom
500 gram kwark
150 gram suiker
1 sinaasappel
12 gelatine blaadjes

Verkruimel de stroopwafels. Smelt de boter en meng met 2 eetlepels Schrobbelèr.
Bekleed een springvorm (25cm) met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om het goed aan te drukken. Zet tot gebruik in de koelkast.

Week 8 gelatineblaadjes in koud water. Pers de sinaasappel en verwarm het sap in een steelpannetje. Kneep de gelatineblaadjes uit en meng de blaadjes met het warme sinaasappelsap. Laat afkoelen.
Roer de kwark los in een kom. Roer het sinaasappel-gelatine mengsel erdoor.
Klop de slagroom met de suiker in een andere kom totdat stijve pieken ontstaan.
Gebruik een rubberen spatel om de slagroom in delen door het kwarkmengsel te mengen. Doe dit langzaam zodat je niet alle lucht uit het mengsel klopt.
Schep het cheesecake mengsel op de koekbodem en zet de taart in de koelkast. Laat de taart minstens 3 uur opstijven, maar nog liever laat je hem de hele nacht in de koelkast staan.

Week de overige 4 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de Schrobbelèr in een steelpan. Let op: breng het niet aan de kook. Knijp het water uit de gelatine en roer de blaadjes door de warme Schrobbelèr. Laat het mengsel afkoelen. Giet de topping geleidelijk over de kwarktaart in de springvorm. Laat de Schrobbelèr kwarktaart nog minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Je vindt mijn Limoncello Cheesecake misschien ook lekker.

Article Categories:
Foodie · Special Occasions · Sugar Sunday

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie