Mijn favorieten van Tilburg Culinair 2019

Van 26 tot en met 29 september 2019 is het weer tijd voor Tilburg Culinair. Elk jaar ga ik naar dit foodfestival waar de hogere culinaire klasse van Tilburg en omstreken aanwezig is. Tijdens Tilburg Culinair laten meerdere betere restaurants van Tilburg enkele van hun ‘signature’ dishes proeven. Op deze pagina deel ik mijn favorieten van Tilburg Culinair 2019 en vertel ik je ook waar je terecht kan voor vegetarische opties.

Alle Restaurants Tilburg Culinair 2019

Er doen 10 restaurants mee aan Tilburg Culinair in 2019. Op het Louis Bouwmeesterplein vindt je (met de klok mee vanaf de entree bij Theaters Tilburg)
1 Cookaholics
2 De Voorkamer
3 Harboury
4 De Houtloods
5 Restaurant Taste!
6 De Molen
7 Barabas
8 Nouvelle Auberge
9 Kok Verhoeven
10 Otori

Het merendeel van deze restaurants zijn te vinden in Tilburg, en een aantal komen uit de regio. Zo vind je De Molen in Kaatsheuvel en Otori in Oisterwijk. Restaurant Barabas is zelfs in Poppel!
Wat de deelnemers van Tilburg Culinair gemeen hebben is dat ze altijd op hoog niveau koken en dat je als gast een hoge kwaliteit kan verwachten.

Personal Favorites Tilburg Culinair

De Houtloods
De Houtloods is een van mijn favoriete restaurants in Tilburg dus ik ben erg blij dat ze weer op Tilburg Culinair staan. Bij De Houtloods zijn de gerechten gegarandeerd creatief en origineel. Hier proef je nieuwe smaken, texturen of smaakcombinaties. Bij een eerdere editie van Tilburg Culinair proefde ik dit bijzondere rokende dessert bij de stand van De Houtloods.

La Nouvelle Auberge
Het is jammer dat La Nouvelle Auberge niet hun gehele restaurant kan verplaatsen naar het Louis Bouwmeesterplein, want de setting van het restaurant is prachtig. Je vindt ze in een oude villa aan de rand van het bos met een enorm grasveld voor de deur. Als de gerechten van La Nouvelle Auberge (voorheen Auberge de Bonheur) je bevallen, moet je zeker ook eens een tafeltje reserveren in hun restaurant dat 1,5 jaar geleden volledig gerestyled is.

Restaurant Taste!
Restaurant Taste! is het restaurant in het souterrain van Hotel Mercure in het centrum van Tilburg. Volgens The Fork.nl (voorheen Iens), is Taste! het beste restaurant van Tilburg, en ik snap wel waarom! De gerechten bij Taste! zijn altijd heerlijk en de bediening is kundig en vriendelijk.
De Ribeye met Ravioli wordt denk ik het populairste gerecht tijdens Tilburg Culinair 2019.

Vegetarische opties Tilburg Culinair

Als vegetariër is het soms een uitdaging om bij de betere restaurants met een klassieke keuken iets lekkers te vinden. Ze halen veel voldoening uit het goed bereiden van een vis of vleesgerecht wat het als vegetariër soms lastig maakt. Gelukkig is Tilburg Culinair anno 2019 zich steeds meer bewust van mensen die graag minder of geen vlees eten en biedt elke deelnemer ook een vegetarisch gerecht aan.
Hieronder zie je mijn favoriete vegetarische opties op Tilburg Culinair 2019.

De Molen
Restaurant De Molen uit Kaatsheuvel serveert een heerlijk vegetarisch gerecht op Tilburg Culinair met geitenkaas, penne, alfredo en een kaaskletskop. Ze hebben overigens ook een lekker dessert: cheesecake met een compote van rood fruit en een merengue.

Cookaholics
Creatief catering bedrijf heeft een heerlijk vegetarisch gerecht. Ze hebben een vegetarische versie gemaakt van de klassieke Eggs Bennedict. Ze serveren het gepocheerde ei met een tartaar van knolselderij, gepofte boekweit en de klassieke saus van Eggs Bennedict: Hollandaise.

Kok Verhoeven
Kok Verhoeven staat bij de meesten bekend als visrestaurant, maar ze hebben op Tilburg Culinair ook een lekker vegetarisch hapje. Ze hebben van het zoete Franse hapje de Macaron een hartige variant gemaakt. Ze hebben een versie met palingmousse maar ook een vegetarische variant met appelbolletje, biet en geitenkaas creme.

Klik hier voor meer informatie over Tilburg Culinair 2019.

Klik hier voor al mijn favoriete food spots in Tilburg.

Article Categories:
Restaurants

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie