Nieuwe restaurants in Tilburg in 2024

Elk jaar hou ik je op de hoogte van alle nieuwe restaurants die openen in Tilburg. Op deze pagina vind je de nieuwe restaurants in Tilburg in 2024. Ik vertel je welke restaurants er allemaal open gingen of gaan in 2024. Ik vul de lijst steeds aan dus neem vooral regelmatig een kijkje. Je kan me ook volgen op Instagram om geen nieuws te misen.

Bloem PizzaBar

Op 16 februari 2024 opende Bloem PizzaBar in Tilburg. Ze openden op het Ketelhavenplein in de Reeshof, waar Trattoria Farci eerst zat (je kan bij hen voortaan afhaalmaaltijden bestellen). Bij Bloem PizzaBar kan je terecht van woensdag tot en met zondag van 17 tot 21uur voor diner, aperitivo en cocktails. Op de kaart staan Italiaanse pizza’s, pasta’s en lasagne.

Miss Mars

De eigenaresse van Wijnbar Cru heeft het pand gerestyled en gaat voortaan verder onder de naam Miss Mars. Een speelse verwijzing naar haar eigen naam; Marcella. Je kan er nog steeds terecht voor lekkere wijntjes en bijpassende hapjes.

HollaPolla

In maart 2024 opent Pools restaurant HollaPolla in Tilburg. Ze openen aan het Wilhelminapark, waar cafe Mimi voorheen zat. Op het menu komen allerlei Poolse gerechten. Eigenaren zijn de Poolse Marcin Hollon en zijn vrouw.

Leonidas Tilburg

Leonidas, de bekende Belgische chocolaterie, opent midden maart op het Pieter Vreedeplein. Bij Leonidas, die bekend staat om zijn Belgische bonbons, koop je heerlijke chocolade, pralines en Nespresso koffie.

The Holy, Hilvarenbeek

In Hilvarenbeek opende The Holy. Een hippe plek voor koffie, brunch en borrel. Ze zijn open van maandag tot en met vrijdag van 11 uur tot 17 uur (en op vrijdag zelfs tot 18 uur). Naast hun kaart voor koffie met gebak, zijn ze vooral bekend vanwege hun all-day brunch concept. Ga voor American pancakes, Eggs Benedict of Shakshuka.

Top Croque

Naast hun vestiging op de Universiteit van Tilburg, opende Top Croque in het voorjaar van 2024 ook een vestiging op het Pieter Vreedeplein. In het pand waar eerst de bloemist zat kan je tegenwoordig terecht voor heerlijke tosti’s, broodjes en wafels.

Puzzles

Restaurant Havana, dat al meer dan twintig jaar op de Heuvel zit, gaat na een verbouwing verder onder de naam Puzzles. De nieuwe eigenaren Roy de Beer en Quincy van Batenburg leerden elkaar kennen toen ze beiden bij Gastrobar Rix aan het Piusplein werkten. Ze wilden een kleine zaak beginnen, maar starten nu een hele grote want het voormalige Havana heeft een enorm oppervlakte. De naam is een verwijzing naar de serie How I Met Your Mother, waarin hoofdpersonen Ted en Barney een bar beginnen met dezelfde naam.

Rooftopbar Mauve

Nog een restaurant dat niet helemaal nieuw is, maar wel een nieuwe naam kreeg in 2024; Rooftopbar Mauve. Voorheen bekend als Rooftopbar Doloris, en nog steeds een toffe plek voor een borrel, cocktail en streetfood hapje met uitzicht over Tilburg.

Tilly Tacos

Geen nieuw restaurant, maar wel een nieuwe food kraam. Sinds april 2024 staat Tilly Tacos op de Koningsplein Markt in Tilburg. Ze serveren slow cooked tacos en burritos. Je treft ze op zterdagen van 11:00 tot 16:00 uur.

Soft Serve at the Nacho Bar

Geen nieuw restaurant, The Nacho Bar zit er al een tijdje. Maar sinds mei 2024 serveren ze ook softijs. Ze hebben een speciaal loket aan de voorkant van de zaak gemaakt waar je jouw favoriete smaak soft-serve kan bestellen.

Gochu Gang

Geen nieuw restaurant, maar wel een nieuwe food spot op Thuisbezorgd in Tilburg. Bij Gochu Gang bestel je heerlijk Koreaans comfort food voor thuis. Denk aan Korean Chicken maar bijvoorbeeld ook kimchi burgers en zoete aardappelfriet.

The Old Irish Pub

In het pand op de Heuvel waar voorheen Cafe Karel zat opent hoogstwaarschijnlijk in de zomer van 2024 The Old Irish Pub. Eindelijk weer een Irish Pub in Tilburg nadat de pub op de Korte Heuvel jaren geleden zijn deuren sloot. Het pand op de Heuvel heeft jaren leeggestaan, dus het is sowieso een aanwinst voor het Heuvelplein dat er weer nieuwe horeca in komt.

De Graanhandel

Op de plek waar eerst Stadsbrouwerij 013 zat (en later even Proeflokaal 013) opent in 2024 De Graanhandel. Eigenaren van de Graanhandel in Tilburg zijn Dries, Sander en Lotte. Dries ken je wellicht van Friandries, en Sander van De Houtloods, De Wagon en Softy’s.

Bovee & Benee

In september 2024 opent het nieuwe restaurant Bovee & Benee in Tilburg. Dit gezellige stadscafe opent in de Schouwburg. Het heeft een groot terras op de begane grond en een lichte ruimte om te werken op de bovenverdieping.

K Streetfood Club

Op de Heuvel opent in 2024 een Korean Streetfood club. Je kan er terecht voor de lekkerste street food gerechten uit Korea. Naast kimchi en bimbap gaan ze er vast lekkere Korean Fried Chicken serveren. Verder is er nog weinig bekend over deze nieuwe horecazaak. Ik hou je uiteraard op de hoogte.

Klik hier voor alle nieuwe restaurants in Tilburg in 2023.

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief om nooit iets te missen:

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie