Restaurants in de buurt van Poppodium 013, Tilburg

Ga je naar een concert of festival in 013 en wil je van te voren een hapje eten? Op deze pagina deel ik restaurants in de buurt van Poppodium 013 in Tilburg. Je hebt geluk, want 013 ligt aan de Korte Heuvel, midden in de stad, en er zijn heel veel restaurants op loopafstand van het poppodium. Ik vertel je alle opties en omschrijf kort wat voor restaurant het is, zodat je zelf de keus kan maken die het beste bij jou past.

Rosalie

Rosalie is het restaurant dat het dichtst bij 013 is, en het is ook nog eens erg lekker daar. Ze bereiden hun gerechten op open vuur in een van hun barbecues. Je verwacht hierbij misschien alleen vleesgerechten, maar ze hebben ook altijd lekkere vis- en vegetarische gerechten. Ze zijn vanaf 17uur open dus je kan ruim op tijd zijn voor je concert in 013. Reserveren is aan te raden zodat je zeker bent van een plekje.

Gember & Sereh

Naast Rosalie vind je restaurant Gember & Sereh. Hier kan je terecht voor heerlijke Indonesische gerechten. Ze hebben verschillende sate gerechten met pindasaus, maar ook lekkere Nasi Goring of Gado Gado bijvoorbeeld. Of je kan gaan voor de rijsttafel en allerlei kleine gerechten delen met je gezelschap. Ook hier is het slim om te reserveren.

Hooked

Tegenover Rosalie en Gember en Sereh vind je restaurant Hooked. Bij Hooked waan je je even in een goed Spaans restaurant. Ze serveren hier verschillende shared dining gerechten met vooral een focus op visgerechten en zeevruchten. Er zijn niet zoveel plekken bij Hooked, dus ook hier doe je er goed aan om vooraf te reserveren.

Tredici

Naast Hooked vind je Italiaans restaurant Tredici. Als je door het raam naar buiten kijkt zie je 013 liggen. Je kan hier terecht voor lekkere antipasti, pizza’s en pasta’s. Zo leg je een goede bodem voor een avond losgaan in de zaal van het poppodium.

Mr Meat

Restaurant Mr Meat is ook op loopafstand van Poppodium 013. Zoals de naam al doet vermoeden kan je hier terecht voor verschillende soorten vlees. Van Chicken Wings tot Charcuterie als voorgerechten tot Ribeye en Bavette als hoofdgerechten.

Corta Colina

Bij restaurant Corta Colina, ook aan de Korte Heuvel zoals alle bovenstaande restaurants, kan je terecht voor heerlijke Tex-Mex gerechten. Echt comfort food zoals nacho’s, burrito’s en loaded fries. Van het kleurrijke interieur word je vanzelf vrolijk en binnen een paar minuten sta je voor de deur van 013.

Korte Heuvel

Op de Korte Heuvel, de straat die uitkomt bij Poppodium 013 waar alle bovengenoemde restaurants gevestigd zijn, vind je nog meer restaurants waar je een hapje kan eten voor je naar het concert gaat.
Zo heb je Cafe Bakker, Stoffel en Studio; deze kroegen hebben alledrie goed eten voor een goede prijs.

Dadawan

Dadawan vind je niet op de Korte Heuvel, maar aan de Heuvel(ring). Vanuit daar kan je binnendoor naar de ingang van 013 lopen. Bij Dadawan vind je allerlei gerechten gebaseerd op de Aziatische keuken. Je vindt hier prima eten voor een goede prijs.

XU Noodle Bar

Tegenover Dadawan, ook aan de Heuvelring, vind je XU Noodle bar. Ze zijn gespecialiseerd in vers gemaakte noodles en huisgemaakte bouillon. De perfect combinatie voor een lekkere noodle bowl. Ze hebben ook veel vegetarische en vegan opties.

Klik hier voor de beste terrassen van Tilburg.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Restaurants

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie