Tips om zonder zorgen je huis achter te laten als je op reis gaat

Nu het erop lijkt als we het coronavirus steeds verder kunnen beteugelen, nemen ook de mogelijkheden om te reizen weer flink toe. Steeds meer mensen hebben daarom een vakantie in het vooruitzicht staan. Sommigen hebben zelfs plannen om een (halve) wereldreis te maken. Een heerlijk vooruitzicht, dat wel. Maar dit betekent natuurlijk ook dat er nog genoeg voorbereidingen moeten worden getroffen. Niet alleen voor de vakantie zelf, maar ook om je huis onbezorgd achter te laten. Want is de situatie thuis eigenlijk wel goed geregeld? En zoniet, wat moet je dan zeker niet vergeten?
Wil jij binnenkort zorgeloos op reis gaan? Zo zorg je ervoor dat de situatie thuis in elk geval op orde is! Op deze pagina deel ik tips om zonder zorgen je huis achter te laten als je op reis gaat.

Verhoog de inboedelverzekering

De meeste mensen beschikken wel over een inboedelverzekering. Deze sluiten ze vaak al af zodra ze een woning betrekken. Het grote gevaar ligt hem echter in het feit dat zij de inboedelverzekering afsluiten en hier vervolgens verder niet meer naar omkijken. Door de jaren heen kan er echter veel veranderen in huis. Misschien is het huis wel verder uitgebreid of beschik je over veel duurdere spullen dan toen je nog een starter was.

Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd – en zeker vóórdat je op vakantie gaat – nog even je polis te checken en waar nodig aan te passen. Zo weet je zeker dat als er onverhoopt toch iets gebeurt, je in elk geval een deel van de schade kunt terugkrijgen.

Laat het huis er bewoond uitzien

Natuurlijk is het niet alleen goed om je inboedelverzekering te verhogen, maar ook om er voor te zorgen dat je de kans op diefstal zo veel mogelijk verkleind. Dit doe je met name door het huis er bewoond uit te laten zien. Wanneer je een zeer lange reis van enkele maanden maakt, kan het zelfs slim zijn om de woning tijdelijk te verhuren.
Ben je slechts voor enkele weken weg? Investeer dan in lampen op tijdschakelaar, laat de gordijnen open en zorg er voor dat iemand de post regelmatig van de mat afhaalt. Zo ziet het er niet uit alsof de woning verlaten is.
Pas ook op met social media! Laat nooit weten dat je op vakantie bent, zeker niet op een open profiel. Je weet nooit wie hier toevallig op kijkt en van deze mogelijkheid gebruik zal maken.

Weet wat te doen bij onverwachte schade

Het is goed om van tevoren te weten wat je moet doen wanneer er onverwacht schade aan de woning optreedt. Bijvoorbeeld door brand, storm of ander natuurgeweld. In dat geval is het goed om over een nummer te beschikken van een verzekeraar en tegelijkertijd te weten wat mensen die daar ter plaatse zijn kunnen doen om de schade te claimen. Stel je polis daarom altijd veilig en neem eventueel extra informatie mee op vakantie. Natuurlijk moet je er niet aan denken, maar het is wel goed om te weten waar je terecht kunt als de opstalverzekering aangesproken moet worden.

Klik hier om meer te lezen over onze nieuwe keuken.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie