Tips voor een Gezond Ontbijt

“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”, of “Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar”. Het zijn twee uitdrukking die ons allen welbekend zijn als het over ontbijten gaat. Toch blijft de eerste maaltijd van de dag voor velen een issue. Er zijn immers heel wat mensen die ‘s ochtends enkel een kopje koffie drinken. Dat is echter niet zo gezond. Als je ‘s morgens niet veel honger hebt, hoef je niet royaal te eten, maar kan je wel gezonde keuzes maken. In dit artikel vind je enkele tips voor een gezond ontbijt.

Waarom gezond ontbijten?

Je vraagt je misschien af waarom ontbijt zo belangrijk is? Met een lege maag de dag starten is niet het beste idee, want je lichaam heeft na al die uren slaap energie nodig om te functioneren. En die energie haal je uit voedsel. Een goed ontbijt zorgt er ook voor dat je productiever bent en dat je je beter zal kunnen concentreren. Tot slot wapent een lekker en gezond ontbijt je beter tegen stress. Lees snel verder voor mijn tips voor een gezond ontbijt.

Brood en Beleg

Een klassieker bij de Nederlandse en Vlaamse gezinnen is een boterham met chocopasta. Lekker, maar niet de gezondste keuze. Het is helemaal oké om volkoren brood met beleg te eten ‘s morgens, maar waarom zou je niet eens zelf brood bakken? Er kruipt wat meer tijd in, maar het is wel lekkerder dan brood uit de supermarkt. Misschien een ideetje voor zondagochtend? Op zo’n sneetje brood smeer je pindakaas – kies wel voor een pot met 100% pindanoten – of 30+ kaas.

Zoet

Eet je graag iets zoets bij het ontbijt? Neem dan in de eerste plaats wat fruit, zoals lekker zoete aardbeien. De aanbevolen hoeveelheid is twee stuks fruit per dag. Wat yoghurt met granola is ook een goed idee, maar kies dan wel voor ongesuikerde granola. Een lekker extraatje voor bij het ontbijt: bosbessenmuffins. Bloem, suiker, boter, melk, een ei en zelfrijzende bloem mengen, vervolgens er wat bosbessen onder spatelen en het deeg in muffinvormpjes in de oven steken en na een klein half uurtje kan je genieten van deze heerlijke muffins. Je kan ze ook de avond ervoor klaarmaken, zodat je ze ‘s morgens enkel nog in je mond hoeft te steken. Smullen maar!

Hartig

Vind je het fijn om iets hartigs te eten in de ochtend? Een lekker omelet of roereitje smaakt altijd. Sommige mensen vinden het ook fijn om zalm of kip te eten, bijvoorbeeld als beleg op een toast. Zelfs tomaat-mozzarella kan je ‘s morgens verorberen.

Klik hier voor al mijn gezonde ontbijtrecepten.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Breakfast and lunch · Foodie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie