Vega(n) eten voor onderweg

Wil je (vaker) vegetarisch of vegan eten, dan heb je vast al gemerkt dat dit thuis heel makkelijk is. Maar vega(n) eten onderweg is een stuk moeilijker. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om ook als je ‘on the road’ bent vegetarisch of vegan te eten. Op deze pagina vertel ik je over goede vega en vegan opties voor onderweg.

Toen ik jaren geleden vegetariër werd en ook vaker veganistisch wilde eten kwam ik er al snel achter dat dit thuis eigenlijk geen probleem is. Er zijn zoveel makkelijke vega recepten te vinden op internet, en je weet al snel welke boodschappen in je supermarkt geen dierlijke producten bevatten. Toentertijd was vega(n) uit eten nog wel eens een uitdaging, maar ook dat is tegenwoordig steeds makkelijker.

Vega(n) onderweg

Het enige dat ik nog wel eens een uitdaging vind, is om onderweg ook vegetarisch of veganistisch te eten. Al helemaal als je dan ook nog graag wil dat het een beetje gezond is. Bij de meeste tankstations en wegrestaurants is het grootste gedeelte van het aanbod ongezond, bevat het vlees of in sommige gevallen zelfs dat allebei. Als ik met de auto op weg ben, ben ik vaak teleurgesteld in het aanbod. Gelukkig is er licht aan de horizon!

Nieuw aanbod bij Shell

Ik was onder de indruk toen ik laatst bij een Shell stopte langs de snelweg. Ze hebben een nieuw assortiment daar en er zijn ontzettend veel vegetarische en vegan opties bij. Ik zag tientallen vegetarische en veganistische opties. Zo hadden ze in het koelschap een vegan wrap met hummus en gegrilde groenten, een vegan rustiek broodje met avocado en olijventapenade en zelfs een vegan chia pudding. Ik had nooit gedacht dat ik chia pudding bij een tankstation zou kunnen kopen!
Naast de kant-en-klaar producten hadden ze ook veel vega(n) opties in de bakkerij, de focaccia met avocado was mijn favoriet.

Vega(n) snacken onderweg

Alle bovenstaande opties zijn natuurlijk goede keuzes, maar soms heb je zin in iets warms en hartigs dat niet per se gezond hoeft te zijn. Tot nu kwam je als vegetariër onderweg al snel uit op een kaassoufflé, en voor veganisten was er eigenlijk niks warms.
Bij Shell hebben ze ook een ruim aanbod vegetarische warme snacks. De vega hotdog met truffel is mijn favoriet, maar ook de vega bamiblok en groentenkroket zijn welkome toevoegingen aan het assortiment van tankstations. Ze hebben zelfs vegan satebroodjes bij Shell tegenwoordig. Klik hier voor het volledige vega(n) aanbod bij Shell.

Je hoeft dus niet meer zelf je snacks mee te nemen als je gezond of vega(n) wil eten onderweg! Ik vind het niet alleen voor mij persoonlijk een goede ontwikkeling, maar ook voor mensen die allergieën hebben is dit natuurlijk geweldig nieuws. Heb je nog meer tips om vega(n) te eten onderweg? Laat het me dan weten in de comments onderaan deze pagina.

Klik hier voor mijn tips voor een lange autorit.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie