Goei Eete: online bestellen van lokalen boeren

Ken je Goei Eete al? Bij Goei Eete kan je online eten bestellen van lokale boeren. Zo heb je altijd lokale producten die veelal biologisch zijn.
Het voordeel van Goei Eete is dat je zelf je producten kan kiezen. Je zit dus niet vast aan hoeveelheden, producten of abonnementen.
Ik bestelde laatst mijn boodschappen bij Goei Eete Tilburg en op deze pagina vertel ik je meer over Goei Eete en het online bestellen van producten van lokalen boeren.

Goei Eete is een stichting die in 2009 als burgerinitiatief is begonnen. Het voornaamste doel is dat consumenten hun voedsel lokaal halen en de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Uiteraard zijn de producten alleen in het juiste seizoen verkrijgbaar, en bovendien is het als consument heel fijn om te weten waar je producten precies vandaan komen.

Goei Eete werkt met boeren in de buurt van Tilburg. Als consument kan je op de website van Goei Eete de producten kiezen die je wil bestellen. Je kan zo veel of zo weinig producten kiezen als je maar wil. Je hoeft dus geen lid te worden en zit niet vast aan een standaard pakket. Zo krijg je dus ook nooit producten opgestuurd waar je niet op zit te wachten, zoals groenten die je niet lust of vlees als je dat niet eet.
Ook hoef je niet een minimum aantal keer te bestellen. Of je het nu eenmalig wil proberen, een paar keer per jaar wat besteld of elke week je versproducten bij Goei Eete besteld; het kan allemaal.
Je haalt de producten op bij een afhaalpunt in omgeving Tilburg. Er zijn een flink aantal afhaalpunten in Tilburg, maar ook bij Gilze, Goirle en tussen Udenhout en Berkel-Enschot. Enkele handige afhaalpunten in Tilburg zijn die in de Reeshof, bij Tilburg University en bij Proeflokaal de Tuin in het centrum.
Elk afhaalpunt heeft andere dagen en tijden waarop je je bestelling op kan halen, maar het is altijd op donderdag, vrijdag en/of zaterdag. Je bestelling voor die week moet op dinsdag voor 21 uur binnen zijn.

Bij Goei Eete kan je kiezen uit fruit, aardappels, groente, vlees, kaas, zuivel en overige producten als muesli, ketchup en jam. Bij elk product staat aangegeven van welke boerderij het komt zodat jij weet waar je eten vandaan komt. Een groot deel van de producten zijn biologisch, dat staat er ook bij vermeld.
Enkele van mijn favorieten zijn de jonge gesneden kaas van kaasboerderij de Ruurhoeve, de bio spelt muesli van De Halm, de magere yoghurt van zuivelboerderij de Kern en de jonagold appels van Fruitkwekerij Zijlmans.

Woon of werk je in omgeving Tilburg en ben je enthousiast geworden om zelf ook eens je producten rechtstreeks bij de boer te kopen zonder dat je er voor om hoeft te rijden? Ga dan snel naar www.goeieete.nl om jouw producten te bestellen.

Appels besteld bij Goei Eete? Klik hier voor mijn recept makkelijke Appel Galettes.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie