Vegetarische Borrelplank voor Wereld Vegetarisme Dag

Op 1 oktober is het Wereld Vegetarisme Dag. Deze ‘World Vegetarian Day’ wordt al sinds 1977 jaarlijks gehouden. Ik maakte een vegetarische borrelplank speciaal om Wereld Vegetarisme Dag te vieren. Ik eet al jaren vegetarisch en op mijn website hoop ik te laten zien hoe makkelijk en lekker het kan zijn om vegetarisch te eten. Ook als je iets te vieren hebt! Deze vegetarische borrel plank is het voorbeeld dat je op Wereld Vegetarisme dag heerlijk kan snacken!

Vegetarisch

Tijdens mijn studententijd at ik ook al een tijdje vegetarisch, toen nog voornamelijk vanwege het dierenleed. Maar ik vond het lastig volhouden. Vegetarisme was nog niet zo ingeburgerd en het aanbod in vleesvervangers was erg mager. 4,5 jaar geleden ben ik opnieuw vegetarier geworden, ditmaal voornamelijk vanwege de negatieve impact die de veehouderij op het milieu heeft.
Toen ik begon was het negatieve effect van het eten van vlees nog niet zo breed bekend maar tegenwoordig eten steeds meer mensen (gelukkig) wat bewuster. Ik vind het dan ook erg leuk om te laten zien hoe lekker vegetarisch eten kan zijn en het zo voor iedereen makkelijk te maken om het vlees wat vaker te laten staan.

Vleesvervangers

Gelukkig is er een steeds beter aanbod in vleesvervangers en zijn ze soms niet eens van echt te onderscheiden. Er is weinig vlees dat ik echt gemist heb afgelopen jaren, maar ik had wel af en toe cravings in een lekker bitterbal. Gelukkig lanceert Kwekkeboom vandaag echte lekkere vegetarische bitterballen. Je kent Kwekkeboom waarschijnlijk van de echte Amsterdamse kroketten die ze al sinds 1900 maken. En ook de Kwekkeboom bitterballen vond ik altijd super lekker. Ik ben dan ook erg blij dat ze nu, op Wereld Vegetarisme Dag, met een vegetarische variant komen.

Ik was een van de gelukkigen die de vegetarische bitterbal van Kwekkeboom al eerder mocht testen en ik heb ze gebruikt voor deze vegetarische borrelplank. Deze vega bitterballen kunnen in de oven en in de Airfryer. De bitterballen zijn niet van vlees-bitterballen te onderscheiden en zullen zelfs de meest fervente vleeseters behagen!

Tijd over? Maak dan je eigen vegetarische risotto bitterballen.

Vegetarische Borrelplank

Op deze vegetarische borrelplank vind je:
* Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen
* Mosterd
* Oude kaas
* Witte druiven
* Rode druiven
* Komkommer
* Crackers
* Cherrytomaten

Klik hier voor meer vegetarische snack recepten.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Foodie · Snacks

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie