Vegetarische en vegan Babyshower hapjes voor een Meisje

Zoals je misschien weet ben ik vorig jaar voor het eerst tante geworden van een heel lief meisje. En wat de meeste mensen nog niet weten is dat ik dit jaar voor de tweede keer tante wordt van een meisje! Mijn broer en zijn vriendin (verloofde inmiddels) krijgen dit voorjaar hun tweede dochtertje. Vorig jaar organiseerde we een gezellige babyshower met allemaal roze hapjes. Dat was mijn inspiratie voor dit overzicht van vegetarische en vegan babyshower hapjes voor een meisje. Bewaar deze ideeën vooral als je nog inspiratie zoekt voor leuke hapjes voor de volgende babyshower!

Meisjes Chocoladezoenen

Hoe schattig zijn deze chocoladezoenen? Toen ik opgroeide heetten ze nog ‘negerzoenen’ en ik moet nog altijd even wennen aan de nieuwe naam. Voor dit hapje hadden we de mini chocoladezoenen gebruikt, deze zitten met drie smaken in een verpakking (melk, puur en wit). Je snijdt met een mes het bovenste kapje er af en dipt ze ondersteboven in een bord met roze muisjes of hartjes sprinkles. Die laatste vind je in een grotere supermarkt bij de bakproducten. Plak er oogjes op voor een nog leuker resultaat. Waarschuw je gasten wel even dat ze de oogjes niet opeten.

Babyshower cakejes

Een etagere met hapjes staat altijd leuk op je babyshower tafel omdat je zo een beetje hoogte creëert. De roze chocolade truffels hadden we gekocht in de supermarkt. De cakejes waren wel zelfgebakken. We hadden leuke roze muffinvormpjes gebruikt. De frosting kan je maken met cream cheese, gesmolten chocolade of glazuur. Je kan glazuur tegenwoordig kant en klaar kopen maar je kan het ook heel makkelijk zelf maken door poedersuiker met een beetje water te mengen. Besprenkel ze met roze muisjes en steek in elk cakeje een leuk roze parapluutje. De HEMA heeft vaak leuke parapluutjes.

Girl Babyshower Oreos

Deze Oreo koekjes waren erg populair op de babyshower! Dip een zijde in gesmolten witte chocola en dip ze meteen daarna in roze muisjes. Wat ook handig is aan deze hapjes is dat je ze makkelijk al 1 of 2 dagen van te voren kan maken. Dus mocht je op de dag zelf weinig tijd hebben dan kan je deze vooraf maken.

Babyshower Muffins

Ik heb echt een zwak voor vanille cakejes of muffins, deze babyshower muffins zijn geen uitzondering! Om het onszelf makkelijk te maken hebben we kant en klare cakejes in de supermarkt gekocht voor deze muffins, maar je kan ze natuurlijk ook zelf bakken. Besmeer de muffins met chocolade pasta of gesmolten melkchocolade en besprenkel met decoratie hartjes.

Vegan Fruit Cups

Vegetarische baby shower hapjes zijn nog redelijk makkelijk te vinden, maar vegan snacks vind je misschien wat lastiger. Mijn oplossing was deze schattige vegan fruit cups, die overigens ook geschikt waren voor mensen die glutenvrij of lactose-vrij eten. Ik zocht fruit uit met roze tinten zoals kersen, blauwe bessen en granaatappelpitjes. Voor een beetje kleurverschil voegde ik partjes mandarijn toe. Ik serveerde ze in muffinvormpjes met roze hartjes erop.

Vruchtenhoorntjes

Je kan in plaats van muffinbakjes ook ijshoorntjes vullen met vers fruit zoals Daphne van Foodinista heeft gedaan. Je kan er nog wat roze muisjes overheen strooien. Wat ik ook een goede oplossing van haar vond om ze te serveren (of om mee te nemen als kraamtraktatie naar bijvoorbeeld het kinderdagverblijf of school van de oudste), is om ze in emmertjes te steken. Ze vulde de emmertjes met suiker zodat de hoorntjes goed bleven staan en strooide over de suiker nog wat roze muisjes zodat het er leuker uitzag.

Roze Popcorn

Alhoewel roze koeken normaal niet vegan zijn, is deze roze popcorn van Annabellas.nl dat wel. Je kan kant en klare popcorn gebruiken, maar je kan ook met pofmais zelf de popcorn poffen. Als je popcorn klaar is doe je 100 gram frambozen in een zeef boven een steelpannetje. Druk met een lepel de frambozen aan, zodat de pulp in het pannetje komt. Voeg 200 gram poedersuiker toe en meng het op laag vuur onder regelmatig roeren. Laat het even afkoelen voordat je het over de popcorn heen giet. Na ongeveer 10 minuten is het roze glazuur uitgehard en kan je ze serveren. Je kan dit hapje tot 3 dagen van te voren bereiden en in een luchtdichte container bewaren.

Klik hier voor mijn recept voor roze pannenkoeken.

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie