Wat zijn de beste momenten op de dag voor een kop koffie?

Hoewel je natuurlijk helemaal zelf mag bepalen wanneer je het liefst koffie drinkt, zijn er in algemene zin verschillende geliefde momenten voor een vers kopje. Van vroeg in de ochtend tot later op de avond: dít zijn de beste momenten om koffie te drinken. We gaan ze op chronologische volgorde af. Wanneer kun jij niet zonder koffie?

Wakker worden met koffie

Het beste moment voor een heerlijk kopje koffie? Volgens veel mensen is dit vroeg in de ochtend, als je net wakker bent. Velen van ons zetten direct hun Sage Koffiemachine of een ander koffiezetapparaat aan, om de dag lekker te beginnen. Start de dag met goede koffie, van Segafredo bijvoorbeeld. Dat smaakt elke dag van de week weer heerlijk. Het liefst gedronken vanuit een mooi kopje, zoals HKLiving kopjes. Nu nog een smakelijk ontbijtje ernaast, en je bent helemaal klaar om de dag te gaan rocken.

Koffietijd om tien uur

Het is een gewoonte die met name onder de oudere generatie geliefd is: tien uur koffietijd.
Tussen het ontbijt en de lunch in smaakt een kopje koffie namelijk ook voortreffelijk. Je kunt er een kort pauzemomentje van maken, of het kopje koffie gewoon opdrinken terwijl je aan het werk bent. Heb je al een beetje trek gekregen, maar is het nog geen lunchtijd? Ga dan voor koffie met melk, zoals een cappuccino – dat is heerlijk vullend. Een koekje erbij kan ook natuurlijk.

Koffie bij de lunch

Over de lunch gesproken! Drink gerust een kopje koffie tijdens de lunch, of net erna. Dat is ook nog eens praktisch, omdat het een dipje door het eten voorkomt. Koffie geeft je immers energie.

Halverwege de middag: een kop koffie

Tijdens je werkdag wil je natuurlijk lekker scherp blijven. Merk je dat je je wat moeilijker kunt concentreren gedurende de middag? Dan is het tijd voor een bakje koffie! Of dit nu om twee uur of om vier uur ’s middags is: dat maakt verder weinig uit. Drink de koffie op terwijl je doorwerkt, of maak er juist een gezellig momentje van met een collega. Even een koffiepauze, met tijd om bij te kletsen. Het momentje bij de koffiemachine is immers een belangrijk onderdeel van de kantoorcultuur.

Koffie na het avondeten

Heb je het diner achter de kiezen? Dan kun je voor koffie als ‘toetje’ gaan. Ga wel na of je vervolgens nog goed in slaap kunt komen: het is niet altijd slim om ’s avond nog (veel) cafeïne te drinken. Wil je toch nog genieten van de smaak van koffie? Drink dan cafeïnevrije koffie! Decaf is een perfecte koffiesoort voor de avonden. Na het diner wordt er vaak gekozen voor een luxe koffiesoort, om het nog meer als een dessert te laten smaken. Pak bijvoorbeeld uit met een latte macchiato. Of denk aan een koffie met wat alcohol erin, zoals een Spaanse koffie. Er zijn een heleboel koffiesoorten te vinden: probeer vooral verschillende opties uit. Plof neer op de bank, of blijf juist nog even hangen aan de eettafel – en genieten maar.

Je vindt mijn recept voor koffie-dadelbrood vast ook lekker!

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie