Yoga retreat in Spanje

As the retreat is in Dutch, so is this blog post. Click here to read about Casa los Duendes in English.

Ik kom net terug van een heerlijke yoga reis in Noord Spanje. Zit je er wel eens aan te denken om een yoga retreat te doen, maar twijfel je nog omdat je niet weet of het iets voor jou is, of omdat het te duur of te zweverig zou zijn? Lees dan vooral even verder want de yoga retreat van Olive Valley Retreat is toegankelijk, betaalbaar en niet enorm spiritueel. Bovendien mag ik je ook nog eens een flinke korting geven op de volgende retreat!

De yoga reis van Olive Valley Retreat vindt plaats ten zuiden van Barcelona. Je kan er vanaf Eindhoven of Amsterdam voordelig komen met Ryanair of Transavia, kies als vliegveld Reus en je wordt opgehaald en naar de retreat gebracht. De yogareis duurt 6 dagen (5 nachten). Elke ochtend voor het ontbijt en aan het begin van de avond voor het diner krijg je een yoga les. Verder is er veel vrije tijd om een duik in het zwembad te nemen, een wandeling te maken, een boek te lezen of een dutje te doen in de zon. De perfecte combinatie van inspanning en ontspanning dus!

De yoga docent tijdens de reis is Yvonne van Hengel, ik volg wekelijks yoga lessen bij haar yogacentrum Movonne in mijn woonplaats Tilburg. Yvonne is ontzettend positief en hulpvaardig. Ook als je nog weinig ervaring hebt met yoga of het een tikje spannend vindt, zal je genieten van de lessen van Yvonne. Elke ochtend deden we een meer ontspannen les en in de namiddag deden we een Hatha yoga les waarbij je verschillende yoga houdingen leert.
Naast alle yoga lessen en je overnachtingen zijn ook alle maaltijden, drankjes en snacks inbegrepen. Gastvrouw Chandora en haar man Henk zorgen ervoor dat je niks tekort komt! Je eet hier heerlijk gezond met veel vers fruit en groenten met stiekem wat chocolade-ijs in de vriezer. Er wordt geen vlees gebruikt tijdens deze week en als er iets met vis werd gemaakt dan kreeg ik een vegetarische versie. Een andere deelneemster at graag vegan en daar werd ook zoveel mogelijk rekening mee gehouden met verschillende soorten hummus bij de lunch en de nadruk op groenten en granen bij het hoofdgerecht.


Het kan heerlijk weer zijn tijdens de yoga reis dus zorg dat je naast een lange yoga broek ook wat luchtigers inpakt. Ik had een hele fijn outfit van Odlo meegenomen. Zij hebben nu een Maia lijn ontwikkelt speciaal voor sporten in de lente en zomer. Odlo is van oorsprong een Noors bedrijf en bestaat al sinds 1946. Ze zijn bekend vanwege hun ‘drielagenprincipe’. De eerste laag, het ondergoed, is ontworpen om optimaal vochtbeheer te bereiken. De tweede laag helpt bij het reguleren van de temperatuur van de dragen. De derde laag biedt bescherming tegen wind en regen. Ik draag op deze foto een top en short van de Maia collectie. Ideaal voor yoga in het warme Spanje tijdens de Olive Valley Retreat.


De Finca waar je verblijft tijdens de yoga reis is omringd door 17 hectare grond gevuld met olijfbomen. Elke yogales heb je uitzicht op prachtige bergen en de omgeving is perfect voor heerlijke korte of langere wandelingen.

Ik heb enorm genoten van mijn week bij de Olive Valley retreat. Ik kwam met enorm veel rust en een soepel en sterk lijf weer terug, Ik kan het iedereen aanraden om naar deze prachtige plek van deze lieve mensen te gaan. Gun het jezelf, je zal me dankbaar zijn!


Van 28 september tot 3 oktober 2018 is de volgende yoga reis bij Olive Valley Retreat in Spanje. En ik heb goed nieuws als je enthousiast bent geworden na mijn verhaal, ik mag je namelijk 50€ korting aanbieden op de toch al erg schappelijke prijs van 600€. De meeste yoga retreats beginnen bij 1000€, dus het is enorm voordelig dat je nu maar 550€ hoeft te betalen!

Wil je de reis boeken met korting, vermeld dan de code ANNETRAVELFOODIE. Om te boeken of voor meer informatie kan je mailen met Chandora, de gastvrouw bij Olive Valley Retreat, via chandoranyvann@hotmail.nl.


Zien de foto’s van het huis en de omgeving er mooi uit maar heb je niks met yoga? Goed nieuws, je kan ‘Casa los Duendes’ ook huren! Lees er meer over op deze pagina.

PS. de yoga reis combineert perfect met een weekendje Barcelona. Klik hier voor mijn Barcelona blog.

 

Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie