Food Blogger Tour Tilburg

(To read about Tilburg in English click here)

Ik heb zo’n leuke dag gehad vandaag dat ik meteen achter de laptop ben gekropen om er een post over te schrijven. Ik heb vandaag 8 food bloggers mee op een tour genomen door mijn woonplaats Tilburg. Ik heb ze kennis laten maken met een paar van mijn favoriete food spots in Tilburg en we hebben zo’n gezellige dag gehad!
Ik ben in Tilburg geboren en getogen maar op mijn 18e er weg gegaan om te gaan studeren. Vorig jaar bracht de liefde me weer terug naar Tilburg en ik was positief verrast hoe leuk het er was geworden. Ik hoorde van veel mensen (vooral van boven de rivieren) dat ze nog nooit in Tilburg waren geweest. Ik bedacht me toen dat het leuk zou zijn om een paar van mijn favoriete food bloggers uit te nodigen om te laten zien wat Tilburg allemaal te bieden heeft. Ik klopte aan bij Citymarketing Tilburg en samen hebben we er voor gezorgd dat ik vandaag 8 food bloggers mee kon nemen langs 7 van mijn favoriete plekjes in Tilburg.

food blogger tour tilburg
We begonnen bij Buutvrij, dit creatieve koffiecafé was een perfect meeting point omdat het zo dicht bij het station ligt. Alle foodies verzamelden hier en we kregen een lekkere kop koffie van Buutvrij. Bibi en Marieke openden eind 2013 de deuren van dit fijne koffiecafé. Met behulp van Crowdfunding en afstudeerders van de Design Academy werd Buutvrij werkelijkheid. Een fijn huiselijk interieur waar je kan werken, vergaderen, bijkletsen of gezellig kan lunchen. Aan de muur hangt werk van kunstenaars. En op het podium treden regelmatig bandjes op. Voor goed gezette koffies, aparte theetjes, en verse groentesappen kun je hier heel goed terecht. Maar ook voor rijk belegde broodjes, heerlijke tosti’s en sappenl

sushi cookies droomkoekjes tilburg
Wij kregen bij de koffie een wel heel speciaal koekje. Een sushi koekje! Zien ze er niet geweldig uit? Deze koekjes zijn gemaakt door Kim van Droomkoekjes. Kim woont met haar gezin in Tilburg en maakt de meest prachtige creaties. Kijk vooral eens op haar Instagram account voor foto’s van alle leuke koekjes die ze al heeft gedecoreerd.
Sushi liefhebbers kunnen trouwens een kijkje nemen op mijn blogpost met mijn favoriete sushi gerechten!

pleiade tilburg vegan vegetarisch taart
Na een lekkere kop koffie gingen we verder naar Pleiade voor een grote kop thee. De meeste Tilburgers kennen Pleïade alleen als winkel, maar weinig weten dat er een heuse lunchroom aan toegevoegd is. Je eet er altijd vers en vegetarisch, vaak vegan en zoveel mogelijk biologisch. Ze hebben huisgemaakte theemelanges die we konden proeven en ze serveerden er ook iets heel lekkers bij: raw chocolade taart. Deze taart is vegan en suikervrij maar enorm smaakvol! Ik vond het heel fijn dat ik vandaag eens niet de enige was die eerst een foto van zijn eten maakte voordat ik het op ging eten. Deze meiden maakten ook eerst allemaal een foto voor op Instagram!

tosti tien tilburg vegetarisch food tour
Na alle zoetigheden was het tijd voor iets hartigs, dus we gingen naar Tien Tilburg voor een lekkere tosti. Tien Tilburg is een conceptstore waar je een mooie mix van kleding, sieraden, woonaccessoires en horeca vindt. De inspirerende collectie vol met unieke merken wordt met zorg geselecteerd en het assortiment verandert continu. Na het passen kun je voorin de zaak genieten van een lekkere tosti!

matcha latte locals tilburg food
Op een steenworp afstand van Tien zit Locals, een van mijn favoriete lunchtentjes. Je voelt je meteen thuis in dit knusse barretje. Ze combineren heerlijke lekkernijen met streekproducten uit Tilburg en omgeving en werken samen met lokale leveranciers. Ze branden hun eigen koffie en bereiden alle lekkernijen zelf met de hand. Dit moest ik natuurlijk laten proeven aan de food bloggers!

food blogger tour tilburg eatonomy vegan gluten vrij
Na Locals wandelden we door de Heuvelstraat, de winkelstraat van Tilburg, naar Eatonomy. Eatonomy is een lunchroom die gevestigd is op de tweede verdieping bij WAAR, de cadeauwinkel voor duurzame producten.
Bij Eatonomy is alles vrij van gluten en geraffineerde suikers. Omdat ze weten hoe het is om te leven met beperkingen vanwege voedselintoleranties, helpen ze graag iedereen die worstelt met deze beperkingen. Behalve allerlei gezondere zoetigheden, serveren ze hartige vegetarische en veganistische gerechten. Wij kregen een heerlijke vegan en glutenvrije lemon taart te proeven.

de wagon tilburg wijn
We begonnen al aardig vol te raken, dus de wandeling door de Spoorzone was een goed moment om even uit te buiken. De Spoorzone is een gebied achter het Centraal Station van Tilburg dat volop in ontwikkeling is. Er is veel ruimte voor nieuwe initiatieven, en zo ook voor onze laatste twee bestemmingen van vandaag: De Houtloods en De Wagon.
We begonnen bij De Wagon, een eetcafe in een oud treinstel. De locatie is zo uniek dat je alleen daarom al langs zou moeten gaan, maar het eten is ook nog eens heerlijk. En wat ik zelf heel leuk vind is dat ze hun eigen ijstheeën, sappen en limonades hebben. Dat moest natuurlijk geproefd worden! Ze hebben ook hun eigen wijnen, met prachtige labels die in opdracht van de Wagon zijn gedecoreerd door Tilburgse kunstenaar Tom de Meer. Alle food bloggers kregen zo’n mooie fles wijn mee naar huis!

de houtloods vegetarisch tilburg
Daarna gingen we naar de buren: De Houtloods. Van dezelfde eigenaren als De Wagon maar met een heel eigen karakter. De indeling van het restaurant is anders dan bij een gemiddeld horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak, en is dan ook midden in de ruimte geplaatst. Uniek is de keuken en de drankenbar die in elkaar zijn verweven en uit één stuk staal zijn gevormd. Zo kijk je dus letterlijk in de pannen als je daar een avond gaat dineren. Ik krijg altijd nog meer waardering voor mijn bordje als ik bij de Houtloods ben omdat ik letterlijk heb gezien hoeveel werk de chefs er in hebben gestopt!

goodie bag food blogger tour tilburg
De food bloggers gingen naar huis met een goedgevulde goodie bag ter herinnering aan deze dag.
De VVV van Tilburg had gezorgd voor leuke Tilburgse gadgets zoals een Tilburg kwartet. Ook zaten er herinneringen in aan de stops die we vandaag hebben gemaakt, zo heeft Buutvrij gezorgd voor leuke kaarten, Tien voor plantjes, Locals voor koffiebonen, Pleïade voor huisgemaakte theemelange en kregen we van Eatonomy een cadeautje van de verpakkingsvrije winkel bij hun onderburen WAAR.
Ook andere Tilburgse ondernemers hebben iets toegevoegd aan de goodie bag. Zo maakt Yvette onder de naam Zoete Moed de lekkerste pindakazen en heeft Marinka van Eet Paleo haar eigen Paleo Magazine. Het Tilburgse kruidenlikeur Schrobbèler kon natuurlijk ook niet ontbreken.
Naast Tilburgse producten zaten er ook een aantal lekkere food items in de tasjes, het was immers een food tour! Er zaten glutenvrije repen van Eat Natural in en authentieke olijfolie van GreenBites. Greenbites werkt volgens het ‘from farm to table’ concept, ze beiden duurzame olijfolie boeren een platform waar ze hun olijfolie online kunnen verkopen. Er zat ook een lekker zakje granola in de goodie bag van het merk met de toffe naam Granola for Gangsters. Net als ikzelf, vinden ze bij Granola for Gangsters het ontbijt ook het leukste moment van de dag!
Daarnaast zat er nog wat leuk leesvoor in de goodie bag, een mini magazine van Fijne Webadresjes (dat je hier ook online kan bekijken) en het Gezond Eten Magazine waar ik zelf een abonnement op heb omdat ze elke maand zoveel gezonde recepten delen die makkelijk te maken zijn.

De komende dagen zullen zowel ik als de food bloggers hun foto’s gaan delen op social media met #TilburgFood, hou dus Instagram en Facebook in de gaten om alle leuke foto’s voorbij te zien komen!

Dankjewel Estrella, Jip, Thalita, Maartje, Esther, Manouk en Emily dat jullie vanuit het hele land naar Tilburg zijn gekomen!

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie