Zomer 2020 in Tilburg: Buitengewoon bij de Phil

De zomer van 2020 is er een uniek nieuw concept in Tilburg: Buitengewoon bij de Phil. Dit concept is een initiatief van Wijnstra Catering die De Philharmonie (tegenover het Willem II station) sowieso al als thuisbasis hadden. Deze hele zomer kan je elk weekend genieten van Buitengewoon bij de Phil. Op deze pagina vertel ik je alles over dit concept en laat ik je foto’s zien van de gerechten die er geserveerd worden.

Buitengewoon bij de Phil is een initiatief van Wijnstra Catering. Wijnstra Catering is bij veel Tilburgers geen onbekende want ze verzorgen al jaren catering voor feesten, partijen, bruiloften en condoleances.
Ze dachten er al langere tijd over om iets te doen met de tuin bij de Philharmonie die zelden gebruikt werd. Doordat ze altijd erg druk waren met cateringopdrachten kwam het hier nooit van. Maar nu door de Corona crisis veel van hun opdrachten wegvielen, hadden ze tijd om hun plan uit te werken. Zo is Buitengewoon bij de Phil ontstaan.

Op zondag 12 juli 2020 hadden ze hun proefavond. Dit was de eerste avond waarop ze het concept daadwerkelijk gingen uitvoeren voor genodigden. Ik was uitgenodigd om als eerste kennis te maken met Buitengewoon bij de Phil.

Het team van Wijnstra Catering heeft geweldig werk geleverd om de ongebruikte tuin van De Phil om te toveren tot een zomers paradijs. Met grote tentdoeken zit je er fijn in de schaduw op warme dagen en droog tijdens regenbuitjes. Ondanks dat je vlakbij een druk kruispunt bij de Ringbaan Zuid zit, merk je daar niks van. De tuin is erg ruim dus er zit een flink stuk groen en hoge struiken en bomen tussen het terras en de weg. De bar staat buiten en ook de koks zijn buiten aan het werk. Op hun Big Green Eggs bereiden ze de gerechten.

Bij Buitengewoon laat je je de hele avond in de watten leggen. Je betaalt een vaste prijs per uur en kan daarvoor drinken wat je maar wil. Zodra je gaat zitten komen er lekkere borrelhapjes en nacho’s op tafel. Ook komt de bediening ongeveer elk half uur met een hapje. Dit kan met vlees of vis zijn, maar als je vooraf doorgeeft dat je vegetarisch eet, is dat geen probleem. Wij gingen voor het vegetarische arrangement en werden de hele avond verwend met lekkere vega gerechtjes.

Op deze pagina zie je foto’s van de gerechtjes die we hebben gehad. Na de borrelplank en de nacho’s kregen we een gerecht met gegrilde aubergine en soja bonen. Daarna kregen we een gegratineerde portobello met cherry tomaten en dit glas met in sinaasappel gemarineerde watermeloen met halloumi. De gerechten, of delen daarvan, werden voor onze neus bereid op de Big Green Eggs.

Terwijl de vleeseters burgers kregen, kregen wij deze vega burgers met gegrilde groenten. Heel fijn dat het een klein formaat was, want we hadden natuurlijk al erg veel op. De andere gerechten hadden iets meer smaak dan deze, maar dat werd gelukkig meteen gecompenseerd met het laatste gerecht.

Het laatste gerecht vond ik zelf het lekkerst. Het was couscous met groene asperges, kaas flakes en kiemgroenten. Het was lekker gekruid en een goede afsluiter van alle voorgaande gerechten.

Na al het eten hadden we een lekkere kop thee, met macaron van Cake5.nl.

Vanaf 30 juli kan je elk weekend terecht deze zomer. Wil je reserveren voor Buitengewoon bij de Phil? Mail dan naar info@wijnstracatering.nl

Klik hier voor al mijn favoriete food spots in Tilburg.

Article Categories:
Restaurants

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie