4x vegetarisch eten op de piste

Is het mogelijk om vegetarisch te eten op de piste? Met een grote schnitzel weer op krachten komen na een dag skiën past volgens vele het bij een typische wintersport vakantie. Maar volgens reisorganisatie TUI is dat niet helemaal waar. Zij vertelden mij namelijk dat er in populaire skilanden als Oostenrijk, Italië en Frankrijk genoeg lekkere vegetarische gerechten op de menukaarten van piste-restaurants staan. Omdat ik graag laat zien dat je over heel de wereld vegetarisch kan eten, dus ook op wintersport, vertel ik je welke vier vegetarische gerechten populair zijn op de piste.

1 Kaiserschmarrn

De Oostenrijkers weten wel wat lekker is, want een van hun favoriete nagerechten is het zoete Kaiserschmarrn. Pannenkoekjes met lekker veel poedersuiker en pruimencompôte. Nom nom nom! In de wintermaanden wordt Kaiserschmarrn ook als diner of als tussendoortje gegeten en in elk willekeurig restaurant aan de Oostenrijkse pistes wordt deze lekkernij wel geserveerd. Volgens velen wordt de lekkerste Kaiserschmarrn geserveerd in skigebied Kitzbühel & Kirchberg. Ik weet wel waar mijn volgende wintersport naar toe gaat.

2 Käsespätzle

Om in Oostenrijkse sferen te blijven; de Käsespätzle is niet te versmaden na een lange dag op de latten. De pasta met veel Alpenkaas en gebakken uitjes gaat er vast en zeker in na het actief doen in de sneeuw. En omdat dit gerecht uit de regio Voralberg komt moet je hier zijn om tijdens de wintersport van de lekkerste Käsespätzle te smullen. Heerlijk vegetarisch eten op de piste. Voralberg is trouwens een kindvriendelijk gebied in Oostenrijk, dus de kids kunnen gewoon mee tijdens de wintersport.

3 Pizza

Dit typisch Italiaanse gerecht heeft geen verdere introductie nodig. En omdat pizza typisch Italiaans is smul je in dit land van de lekkerste pizza’s. Vooral die uit een hout gestookte oven en belegd met toppings naar keuze zijn bij mij favoriet. Gelukkig zijn er in de sfeervolle wintersportdorpen in de Dolomieten genoeg pizzeria’s te vinden. Of natuurlijk gewoon in het hotel! Ideaal, want dan hoef je na het uittrekken van de skikleding en na het douchen de deur niet meer uit.

4 Uiensoep

Veel uien, een stokbroodje met kaas er bovenop en een romige bouillon; zo hoort uiensoep te zijn. En in Frankrijk weten ze wel hoe je die het lekkerst maakt. Het heet niet voor niks Franse uiensoep. Stel je eens voor dat je skiet rondom het bruisende Val Thorens en alvast een goede bodem wilt leggen voor ’s avonds. Val Thorens is hét feestdorp van besneeuwd Frankrijk en los gaan kun je hier de hele nacht doen. Met de Franse uiensoep begint het ‘feesten’ al meteen. De Fransen doen er namelijk vaak witte wijn in. Santé!

Click here for all my travel blogs on Europe.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie