Antwerpen, stad van de smaak

Antwerpen is de tweede grootste stad van België en absoluut een bezoekje waard. Zowel de inwoners van deze stad als toeristen van over de hele wereld zullen het beamen: Antwerpen is geweldig! Het is een bruisende stad waar altijd wat te beleven valt. Er zijn heel wat bezienswaardigheden, je kan er gezellig flaneren langs de Schelde en er zijn ontelbare lekkere restaurants en terrasjes die de straten sieren. Nog niet overtuigd? Lees dan gauw verder en ontdek waarom je Antwerpen écht moet gezien hebben.

Groot cultuuraanbod

Antwerpen, saai? Helemaal niet! Dan weet je gewoon niet waar je moet zijn. In deze stad valt er altijd wel iets te beleven. Wat dacht je van een leuke stadswandeling in Antwerpen, door de prachtige Kloosterstraat met al zijn brocante en antiekwinkeltjes? Passeer ook zeker langs de Hoogstraat voor een lekkere hap streetfood bij het Grieks restaurant ‘Amvrosia’. Nadien breng je een bezoekje aan de ‘Sint-Carolus Borromeuskerk’ op het Conscienceplein, drink je een koffietje of een heerlijk glaasje wijn in ‘Art Gallery Think Jazzy’ om te uiteindelijk te eindigen in museum De Reede om een glimp op te vangen van de collectie van kunstschilder Goya. Het kan in Antwerpen allemaal.

De lekkerste keukens

Het moet gezegd dat musea in Antwerpen de moeite waard zijn. Maar Antwerpen heeft niet enkel stadsmusea in haar waaier aan avonturen. Er is meer in de aanbieding: Antwerpen staat voor plezier, gezelligheid en authenticiteit, maar ook voor de heerlijke tafelen in een van de vele restaurants of brasserieën. Zowat elke keuken wordt vertegenwoordigd in de ‘Koekenstad’. Zin in klassieke Vlaams-Franse keuken? Reserveer dan als de bliksem een tafeltje in ‘de 7 Schaken’ op de Grote Markt. Liever Vietnamees? Dan ga je zonder twijfel best even langs bij ‘Camino’ op ‘t Muntplein. Italiaans? Dan is ‘Barbarella’ the place to be. Zin in authentieke babi pangang? Alle wegen leiden je dan naar de Chinese wijk nabij het centraal station. De indrukwekkende poort met Chinese leeuwen aan de ingang verwelkomt je in dit stukje China in Antwerpen. Zin in sushi? Installeer je dan op het gezellige terrasje van ‘Kaizen Sushi’ ter hoogte van het Antwerpse Zuid. Nadien nog een drankje op de drukbezochte Marnixplaats en je avond is compleet. Of stop je eerst nog even voor een Italiaans ijsje bij ‘Gelato factory’? Later op de avond nog even de beentjes strekken? In het weekend is het in ‘Plein Public’ gegarandeerd feest. Mag het wat rauwer? Sinds oktober zwaaien de deuren van ‘Ampère’ elke vrijdag en zaterdag weer open voor een nacht vol dansplezier met de meest opzwepende beats.

Klik hier voor al mijn favoriete restaurants in Antwerpen en andere Belgische steden.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Europe · Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie