Bij Robèrt Theater Show

(As the show of Robert is in Dutch, so is this blog post)

Robèrt van Beckhoven kreeg bij het grote publiek bekendheid door zijn juryrollen in de tv programma’s de CupCakeCup en Heel Holland Bakt, en dat is vaak ook het enige dat men van hem weet. En dat is zonde want Robèrt is een enorm kundige bakker en patissier. Met veel ervaring en veel kennis over allerhande producten en recepten. Gelukkig is daar nu de Bij Robèrt Theater Show waarin van Beckhoven ons een kijkje in zijn hoofd geeft. Ik ging gister naar de voorstelling in Theaters Tilburg en ben nog meer fan geworden van Robèrt dan ik al was. Lees snel verder om meer te weten te komen over Robèrt en de Bij Robèrt theater show.


Ik kende Bij Robèrt ook van zijn winkel en werkplaats op het KVL-terrein in Oisterwijk. Op dit terrein van een voormalige leerfabriek vlakbij het treinstation van Oisterwijk organiseerde ik een paar maanden geleden het Brabants Bloggers Breakfast en na afloop namen we ook een kijkje in de winkel van Robèrt. Als je de winkel binnenkomt zie je een vitrine gevuld met prachtige creaties en een wand met heerlijke verse broden. En je mag hier zo ‘brutaal’ zijn om door te lopen naar achter, waar een gang van maar liefst 45 meter lang je langs de werkplekken leidt. Zo kan je zelf zien hoe alle mooie gebakjes gemaakt worden. Moe van de wandeling? Loop dan door naar Keuken van Leer waar je de gebakjes kan bestellen met een lekkere kop koffie of thee. Zoals je ziet zijn de gebakjes echte kunstwerkjes dus ik was heel benieuwd naar wat Robèrt te vertellen had in het theater!

Bij Robèrt is een theatrale food experience. Dus naast Robèrt die van alles vertelt is er ook van alles te beleven en te proeven. Ik wil eigenlijk niet te veel verklappen want je moet het echt zelf ervaren maar ik kan je wel vertellen dat ik enorm enthousiast uit het theater kwam. Het was als een soort college waarbij je van alles leerde over technieken van patisserie, ingrediënten en interessante verhalen over broodproducten.
De theatershow is niet alleen interessant voor hobby bakkers of fans van Heel Holland bakt, het is interessant voor iedereen die wel eens brood eet of geniet van een gebakje. Na het zien van de voorstelling krijg je veel meer waardering voor zelfs een ‘simpele’ tompouce.
Robèrt kan heel amusant vertellen dus er valt ook regelmatig wat te lachen. En zoals ik al zei mag je ook van alles proeven dus ik zou je aanraden vooraf niet te veel te eten!

De theater tour van Robèrt van Beckhoven begon gister in Tilburg maar komt nog in steden door het hele land, van Eindhoven tot Amsterdam. Klik hier voor de speellijst van de Bij Robèrt theatertour. 

Hou je van mooie gebakjes? Naast de bakkerij van Bij Robèrt in Oisterwijk kan je in Brabant onder andere terecht bij EMMA in Eindhoven voor prachtige zoetigheden en bij Friandries in Tilburg voor handgemaakte chocolade creaties.

Bovenste en onderste foto’s door Sandra Hoekstra.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie