De mooiste bestemmingen voor waterliefhebbers op het Oostelijk Halfrond

Hou je van duiken, zwemmen, zeilen of Kanoën? Oftewel; ben je een echte waterliefhebber? Op deze pagina deel ik de mooiste bestemmingen voor waterliefhebbers op het Oostelijk Halfrond. Ik vertel je waar je moet zijn in Azië en Australië als je op (of in) het water wil recreëren.

Duiken in Australië

Onze reis begint Down Under, waar twee paar zwemvliezen en snorkels klaarliggen om de 2.900 riffen, zeeschildpadden, anemonen, trompetvissen, zeepaardjes, dungongs en vele andere Finding Nemo-achtige exemplaren te ontdekken. Je raadt het misschien al: we staan op het punt de Koraalzee in te duiken! Cliché of niet, het Great Barrier Reef aan de kust bij Queensland hoort op de bucketlist van iedereen die een reis naar Australië maakt. Want hoewel zaken als ‘zichtbaar vanuit de ruimte’ en ‘een kilometer van de kust verwijderd’ zeer avontuurlijk klinken, is het gebied zeer toegankelijk. Dagelijkse rondvaarten en georganiseerde duiktochten geven elke amateur-duiker de kans om zich letterlijk onder te dompelen in de adembenemende onderwaterwereld van het grootste koraalrif ter wereld.

Verantwoordelijk duiken

Helaas is ook de andere kant van dit verhaal bekend. Het koraalrif is beschermd door Unesco als één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Wanneer we dus het water in duiken in Oost Australië, moet je beloven respect te hebben voor deze kleurrijke schoonheid. Raak niks aan en neem niks mee.

Halong Bay

Nog een mooie bestemming voor waterliefhebbers, een ander paradijs op het Oostelijk halfrond, want ook naar Vietnam reizen mag niet ontbreken tijdens je trip! We staan voor een olifant. In die verte zie je een vechtende haan. Of een dak. Geen zorgen, ik ben niet aan het hallucineren. Ik heb het over de namen van enkele van de 2000 kalkstenen eilanden in de baai van Halong!

Mooiste water in Vietnam

Dit wereldberoemde Vietnamese natuurverschijnsel, gelegen in de Golf van Tonkin nabij de Chinese grens, is net als het Great Barrier Reef een erkend wonder der natuur. De bizarre eilandnamen verwijzen namelijk naar de manier waarop de kalkstenen eilanden door jaren van erosie, zeeslagen of zelfs ijstijden vorm kregen. In tegenstelling tot het eerder besproken Australisch paradijs, lijken de loodrechte rotseilanden van Halong Bay wel onverwoestbaar. De miljoenen jaren vol natuurlijke – en menselijke uitdagingen droegen ongetwijfeld zelfs bij aan de unieke schoonheid van schijnbaar oneindig blauw en groen.

Sprookjesachtige grottentocht

Maar goed, genoeg verteld: de boot op in Vietnam! We varen door de baai langs de Grot der Wonderen, snorkelen door de enkele druipsteengrotten en blazen uit op het strand van Quan La. Ons boottochtje eindigt in het nationale park van Cat Ba, waar we na een stevige wandeling uitblazen en nog een laatste keer mijmeren over de schoonheid der natuur op het hoogste uitkijkpunt van het eiland: Cannon Fort.

Al zin gekregen om je badpak in te pakken en je ticket te boeken na het lezen over deze mooiste bestemmingen voor waterliefhebbers op het Oostelijk Halfrond?

Klik hier voor al mijn Azië reisblogs.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Asia · Australia and New Zealand · Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie