Drive-thru opties in Brabant voorjaar 2020

Wat een gekke maand is april 2020. Door het Corona virus zitten we veel thuis en zijn alle restaurants gesloten. Omdat we niet dicht bij elkaar mogen komen zijn er allerlei creatieve ideeën ontstaan. Zo bieden veel restaurants nu thuisbezorgen of afhaal-opties aan. Maar er is nog een leuk initiatief dat populair is geworden. Zowel verschillende horeca zaken als producenten hebben een Drive-thru gemaakt waarbij je vanuit je auto eten kan kopen.
Ik ken de Drive-thru (je schrijft inderdaad ‘thru’ en niet ‘through’) van toen ik in New York woonde. Daar kan je allerhande dingen vanuit je auto bij een raampje ophalen, niet alleen je fast-food maar bijvoorbeeld ook je alcoholische dranken of je medicijnen.

Op deze pagina heb ik alle drive-thru opties in Brabant verzameld die voor voorjaar 2020 bestaan. Mochten de maatregelen verlengd worden dan kan je hier wellicht ook nog in juni terecht, maar in ieder geval voor de maanden april en mei zie je hieronder een overzicht. Ik heb ze gecategoriseerd in West, Midden en Oost Brabant, zodat je weet welke er bij jou in de buurt is. Het is meteen een goede reden om even de deur uit te gaan zodat je niet gek wordt van het thuiszitten en je kan de lokale economie meteen steunen.
Mis je er Brabantse Drive-thru? Laat het me weten in een opmerking hieronder of mail me op info@annetravelfoodie.com

West Brabant

Hoogerheide, Brabantse Wal Asperges
Bij Corné Ooms van Brabantse Wal Asperges kan je (geschilde) asperges, aardbeien, beenham en eieren kopen zonder je auto te verlaten. Vanaf eind april is ook ansjovis mogelijk.
De Asperge drive-thru is te vinden bij de voormalige carpoolplaats bij afrit 30 van de A58, bij Hoogerheide, niet ver van Bergen op Zoom.

Breda, STRND
Bij evenementenlocatie STRND, aan de Slingerweg 76 in Breda is een tijdelijke drive-through gemaakt genaamd Drive-Thru Breda. Je kan er van alles kopen zoals Poke Bowls, frietjes en burgers. Het is er goed geregeld dat je online je tijdsslot reserveert en zo nooit te lang hoeft te wachten.

Midden Brabant

Tilburg, De Geitenhoeve
Bij De Geitenhoeve boerderijautomaat, net buiten Tilburg, kan je heerlijke biologische geitenkaas kopen uit een automaat. Vergelijkbaar met de Febo kies je hier je favoriete geitenkaas en gaat het vakje open na je betaling. Je vindt de Geitenhoeve vlakbij het Trappistenklooster van La Trappe. Het is op fietsafstand van Tilburg.

Tilburg, Intermezzo IJs
Populaire ijssalon Intermezzo in Tilburg is een ijsjes drive-thru begonnen op de Ringbaan Noord 183 in Tilburg. Maandag tot en met vrijdag zijn ze ‘s avonds open en in het weekend vanaf 14uur.

Tilburg, T-Food
Ook in Tilburg is een drive-through foodtruck festival geopend! Bij T-Food staan er verschillende food trucks op het parkeerterrein van het Ibis hotel aan de Dr. Hub van Doorneweg. Hij opent vrijdag 15 mei om 16uur en is dat hele weekend en de twee weekenden daarna open. Met Hemelvaart en Pinksteren zijn ze extra geopend. Je besteld je eten via t-food.nl en kan het vervolgens bij de foodtrucks ophalen. Je kan er terecht voor Oerpatat, Oerburger en wraps en nacho’s bij Cookaracha. Bij Lilly’s Sweet Bar kan je een dessert halen en er is ook een drankstand.

Oost Brabant

Uden, Aardbeien drive-in J&B
Aardbeien drive-in J&B (het is eigenlijk een Drive-thru) was zijn tijd ver vooruit, ze verkopen al jaren hun aardbeien aan klanten in hun auto’s. Naast doosjes aardbeien kan je hier ook allerlei andere lekkere aardbeiproducten kopen zoals frozen yogurt of wafels met aardbeien. Je vindt ze op de Looweg in Uden, bij afslag 14 op de A50.

Uden, IJscafé Holland
Nog een leuke drive-thru in Uden, bij IJscafe Holland kan je vanuit je auto heerlijke ijsjes kopen. Elke dag behalve vrijdag van 18 tot 21uur is het loket geopend. Je kan de smaken van die dag bekijken in hun online ijsvitrine.

Mierlo, Eethuis Reintje
In Mierlo maakte Nick van Waaijenburg van Eethuis Reintje een drive-thru van zijn frietkar. Van woensdag tot en met zondag kan je er terecht. Geef je bestelling eerst telefonisch door en haal het dan op bij de Margrietstraat in Mierlo.

Klik hier voor alle bezorgopties tijdens de Corona crisis Tilburg.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie