Dit zijn de vegetarische opties tijdens Tilburg Hap Stap festival 2019

Het is weer lente en dus tijd voor de food (truck) festivals! Ook in Brabant zijn er allerlei food festivals dit jaar (klik hier voor een overzicht van alle food festivals in Brabant in 2019) en in mijn woonplaats Tilburg zijn er ook verschillende. Een van mijn favoriete food festivals is Hap Stap Festival. Hier tref je geen food-trucks die je door het hele land ziet met soms weinig originele gerechten, maar horeca uit Tilburg (en omstreken) die de lekkerste gerechten serveren op een food festival dat meer lijkt op een grote borrel. Dit jaar vind het Hap Stap Festival plaats van 7 tot 10 juni en zoals altijd in de Interpolistuin in het centrum van Tilburg.

Elk jaar speur ik weer het boekje af op zoek naar de vegetarische gerechten op Hap Stap, en gelukkig word de keuze steeds groter! Dit jaar is er een record aantal vegetarische gerechten beschikbaar op Hap Stap festival in Tilburg. Iets dat mij en waarschijnlijk alle vegetariers en flexitariers in Brabant erg blij maakt. Op deze pagina heb ik een overzicht gemaakt van alle vegetarische gerechten van het Hap Stap Festival 2019.

Miss Bien Chanternel
Miss Bien Chanternel, het danscafe op het eind van de Korte Heuvel, heeft maar liefst 3 vegetarische gerechten op hun menu tijdens Hap Stap. Voor 1 muntje krijg je de geitenkaas truffels met cranberries, gehakte noten en honing die je hierboven op de foto ziet en voor 2 muntjes krijg je heerlijke cajun chips met knoflook, rozemarijn-aioli dip. Ze hebben ook een lekker dessert voor 1 muntje: apple pie taco’s!

Gember en Sereh
Gember en Sereh, het Indonesisch restaurant op de Korte Heuvel, serveert vegetarische samosa’s op Hap Stap. Voor slechts 1 muntje krijg je maar liefst 9 vegetarische samosa’s.

Grand Cafe Puur
Ik ben fan van Grand Cafe Puur in Hotel Mercure vanwege hun heerlijke lunch menu (klik hier voor meer info over de lunch bij Grand Cafe Puur), maar tijdens Hap Stap serveren ze ook een heerlijk vegetarisch diner gerecht. Voor 3 muntjes krijg je een pasta pesto met paddestoelen, rucola en Parmezan.

Te Koop in Tilburg
Restaurant Te Koop in Tilburg serveert naast hun draadjesvlees bitterballen ook een vegetarische variant. De vega bitterballen kosten 2 munten en zijn gemaakt van biet en worden geserveerd met truffel-mayonaise.

Kok Verhoeven Brasserij
Alhoewel ik meteen aan een visrestaurant denk bij Kok Verhoeven hebben ze ook een heerlijk vegetarisch gerechtje op de kaart bij Hap Stap. Ze hebben witte asperge tempura voor maar 1 muntje.

Verder heeft De Carpacciobar zoete aardappelfriet met vadouvan, Eethuis Twintig vegetarische bitterballen en Karakter verse friet met mayonaise.

En natuurlijk zijn de meeste desserts ook vegetarisch, zo ook op Hap Stap Tilburg.
Mijn favorieten desserts tijdens Hap Stap zijn:
* Chocoholics met aardbeien van Cookaholics
* Keuze uit vijf verschillende freakshakes bij De Carpacciobar
* Churros met kaneelsuiker van Bojangles
* Kinderbueno taartje met bosvruchten gel van Karakter
* Cheesecake met vanille ijs van Gasterij de Commanderie
* IJs nougatine met pure chocola en amandelchips van Te Koop in Tilburg

Ga je ook naar Hap Stap 2019? Meld je hier aan bij het Facebook Event en wie weet zie ik je daar!

Klik hier voor al mijn food favorites in Tilburg.

Article Categories:
Restaurants · Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie