Gezonde vegetarische pizza

(This blog post is in Dutch, click here for healthy pizza recipes in English)
Van 5 tot 11 maart 2018 is het de Nationale Week Zonder Vlees. Deze wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd maar zal vanaf nu elk jaar gehouden worden. Het doel van de campagne is om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten en laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk kan zijn. Nu ben ik vegetariër en zijn dus al mijn weken zonder vlees. Maar net als de organisatie van de Nationale Week Zonder Vlees wil ik graag mijn volgers laten zien hoe makkelijk en lekker het is om vegetarisch te eten. Deze week sluit dus perfect bij mij aan!

Er zijn verschillende partners die meewerken aan deze Nationale Week Zonder Vlees, en Garden Gourmet is er een van. Garden Gourmet heeft een groot assortiment vleesvervangers dat te koop is bij de Albert Heijn. Je kent hun groene verpakkingen vast wel, of anders wellicht hun oude naam Tivall.
Garden Gourmet heeft mij en 6 andere bloggers gevraagd of ik mee wil helpen om tijdens de Week Zonder Vlees Nederland te inspireren om vegetarisch te eten. Met ons zeven creëerden we een vegetarisch weekmenu. Elke blogger met een ander product van Garden Gourmet. Ze daagden mij uit om een recept te creëren met hun groenteballetjes.

Nu verwierf ik al eerder Nationale faam met groenteballetjes toen ik de IKEA Food Challenge won met mijn recept voor boerenkool met couscous en groenteballetjes. Ik vond het heel leuk om wederom een ‘signature dish’ te maken met vegetarische balletjes.
En ik dacht; hoe kan je Nederland nou beter overtuigen om vegetarisch te eten dan met een pizza?

Ik creëerde een vegetarische pizza met de groenteballetjes van Garden Gourmet. Ik ging voor een gezonde pizza bodem om zo deze normaal ongezonde maaltijd om te toveren tot een gezonde en vegetarische versie! Ik gebruikte de pompoen pizza bodems van Magioni, deze bestaat voor 35% uit pompoen en is dus een stuk gezonder dan een normale pizzabodem.
Op deze pagina vind je niet alleen het recept van mijn vegetarische gezonde pizza maar ook een food video waarin je ziet hoe je de pizza bereid!

Recept gezonde vegetarische pizza:

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 bakje Groenteballetjes van Garden Gourmet (van 5-11 maart in de Bonus bij Albert Heijn)
2 Pompoen pizza bodems van Magioni
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
200 gram snijbonen
50 gram rucola

Verwarm de oven voor op 180C. Strijk de tomatenpuree uit over de twee pompoen pizza bodems en bak de pizzabodems 10-12 minuten in de oven. Bereid de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de groenteballetjes doormidden en bak ze 4-5 minuten in een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur, keer ze regelmatig.
Beleg de pizza’s met de snijbonen en de groenteballetjes. Serveer de pizza met een handjevol rucola.

Variatietip: de groenteballetjes kunnen ook in de oven. Daar worden ze extra krokant en goudbruin van.
Hieronder zie je een filmpje van hoe ik de pizza bereidde. Kijk op mijn YouTube kanaal voor meer food video’s!

Benieuwd naar de rest van het weekmenu dat ik met 6 andere bloggers maakte voor de Nationale Week zonder Vlees?
Kijk hier welke heerlijke gerechten er nog meer zijn gemaakt zodat je zelf ook een week lang zonder vlees kan.
Maandag: gevulde zoete aardappel met filetstukjes van De Hippe Vegetariër
Dinsdag: couscoussalade met spinazie-falafel van Feel Good by Food
Woensdag: Oosterse noedels van zoete aardappel met wokblokjes van BeauFood
Donderdag: vegetarische burrito’s met kruidige fijngehakt van Culinessa
Vrijdag: pizza met pompoenbodem en groenteballetjes van mijzelf
Zaterdag: falafel saladebowl met pikante hummus van Eat Pure Love
Zondag: vega burger met wortelspread en mango van Emiels Kitchen

Doe je ook mee aan de Nationale Week Zonder Vlees? Heb je mijn pizza met groenteballetjes gemaakt? Of een ander recept van het weekmenu gemaakt? Laat het me weten op social media met @anne_travel_foodie, #weekzondervlees en #gardengourmet Vind ik leuk!

Ik werkte voor deze blogpost samen met Garden Gourmet. Het recept is door mijzelf gecreëerd en alle meningen in deze blogpost zijn van mijzelf.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie