Koningsdag 2020 Tilburg

Helaas gaan alle festiviteiten rondom Koningsdag en Koningsnacht in Tilburg dit jaar vanwege het Coronavirus niet door. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we Koningsdag niet gaan vieren! Er zijn allerlei leuke dingen die je kan doen om dit jaar toch Koningsdag te vieren én je aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Ik heb alle leuke opties voor Koningsdag 2020 in Tilburg hieronder voor je op een rijtje gezet. Koningsdag wordt Woningsdag!

Hotelovernachting Mercure

Op 24, 25 en 26 april kan je overnachten bij Hotel Mercure in het centrum van Tilburg en genieten van een heerlijk 5 gangen diner van Restaurant Taste!. Bovendien krijg je de ochtend erna een koninklijk ontbijt. Je krijgt het luxe diner geserveerd op je hotel kamer, zodat je wel aan het uit eten bent, maar geen gezondheidsrisico’s loopt. Daarna overnacht je in diezelfde comfortabele kamer en de ochtend daarna krijg je een feestelijk ontbijt. Dit arrangement kost €270,- voor 2 personen en is via deze link te boeken.

Broodje Jantje

Wij Tilburgers moeten Broodje Jantje nu al een maand of twee missen op het Pieter Vreedeplein. Maar ik heb goed nieuws voor de Broodje Jantje fans! Speciaal voor Koningsdag kan je nu je Broodje Jantje voor thuis bestellen. Je krijgt alle ingredienten zodat je thuis de Jantjeburger kan maken. Bestellen kan vanaf 4 burgers (€3,90 per stuk) tot en met vrijdag 24 april. Op zondag 26 april worden ze gratis bij je bezorgd (in Tilburg). Je kan ze ook afhalen tussen 13 en 15 uur bij Auberge du Bonheur.

Koningsdag Muesli

Speciaal voor Koningsdag heeft MyMuesli een Holland Muesli uitgebracht en ik mag hem GRATIS weggeven! De muesli bestaat uit de favoriete ingrediënten van de Nederlandse MyMuesli bestellers. Er zitten extra veel noten in en appel-kaneel crunchies. Bij elke bestelling op de MyMuesli webshop (minimaal €10,-) krijg je helemaal gratis deze grote koker Holland Muesli als je bestelt via deze link.

Bierpakket Steck013

Steck013 zorgt ervoor dat je maximaal kan genieten op Koningsdag vanaf je eigen bank, tuinstoel of picknickkleed. Ze hebben een borrelpakket samengesteld met als naam ‘De Keuze van Willem’. In het pakket zitten 5 Nederlandse speciaalbiertjes en Hollandse hapjes. Bovendien mag je een leuk item kiezen van hun vrijmarkttafel als je het pakket ophaalt. Het pakket kost €26,50, je kan het bestellen via info@steck013.nl of whatsapp op 06-81758745. Je kan het pakket ophalen op 27 april tussen 12 en 15uur.

Govert van Nunen

Bakkerij Govert van Nunen is bij de meeste mensen vooral bekend vanwege de Hazelnoot Progres Taart, maar ook voor allerlei andere lekkernijen kan je er terecht. En speciaal voor Koningsdag hebben ze een oranje assortiment met allerlei oranje of rood-wit-blauwe lekkernijen, zoals oranje bonbons of deze oranje soes. Je kan je oranje bestellingen hier doorgeven tot zondag 26 april 23uur. Je kan op 27 april tussen 9 en 11 je bestelling ophalen bij Govert van Nunen op de Westermarkt.

Locals

Koffiecafe Locals heeft speciaal voor deze Woningsdag een Koningsdag tas samengesteld. Daar zit een oranje wrap in met paprika couscous spread, een oranje rocky road en een oranje sapje. De prijs is €12,95 per persoon. Je kan bestellen vanaf nu tot en met maandag 12uur door te mailen naar info@locals-tilburg.nl of te appen naar 06-87559988. Op 27 april kan je hem ophalen of laten bezorgen.

JP Chenet

Nu we thuis een feestje moeten bouwen, moeten we ook zelf zorgen voor een feestelijk drankje. Deze JP. Chenet Fashion Peach is perfect voor Koningsdag: oranje en feestelijk. Een leuk drankje om mee te proosten om 16uur als het nationale proostmoment is. De JP. Chenet Fashion is exclusief verkrijgbaar bij DirkIII slijterijen (alle andere JP. Chenet wijnen zijn ook verkrijgbaar bij Jumbo en Makro).

De Bierbrigadier

De Bierbrigadier Tilburg heeft ook iets leuks bedacht voor Koningsdag. Je kan nu een speciaal pakket bestellen met daarin 8 speciaalbiertjes en allerlei lekkere lokale hapjes. Op Koningsdag zelf is er om 15uur een digitale bierproeverij met vier dan die biertjes. De hele dag (tussen 12 en 18uur) kan je op diezelfde live-stream naar lekkere nummers luisteren. Het pakket kost €60,- en je kan bestellen door te mailen naar tilburg@debierbrigadier.nl. Het pakket wordt vrijdag of zaterdag bij je afgeleverd in Tilburg (of directe omgeving).

Zelf maken

Nu je thuis bent met Koningsdag kan je natuurlijk ook zelf aan de slag in de keuken om leuke oranje of rood-wit-blauwe hapjes te maken! Deze koninklijke aardbeien bijvoorbeeld. Maar ook rood-wit-blauwe boterhammen en zelfs chocola is mogelijk.
Klik hier voor vier Koningsdag recepten.

DigiPubQuiz Koningseditie

Voor de 6e keer op rij en voorlopig ook de laatste keer is het op zaterdagavond weer tijd voor een digitale pubquiz. Bij de DigiPubQuiz kan iedereen gratis meedoen vanuit zijn eigen huiskamer. Het enige dat je nodig hebt is een telefoon. Deze editie heeft een Koninklijk tintje en ik heb de culinaire ronde verzorgd, dus foodies hebben een voorsprong!
Klik hier voor meer informatie over de DigiPubQuiz Koningseditie.

Picknickbox

Eethuis Twintig heeft speciaal voor Koningsdag een Picknickbox samengesteld. Deze picknickbox bevat allerlei lekkers om Koningsdag thuis of in het park te vieren. Veel oranje snacks zoals hummus, wortels en nootjes van Koning Noten, maar ook een lekkere couscoussalade, charcuterie en een sapje. Je kan de box thuis laten bezorgen in Tilburg op 27 april van 9 tot 12, of ophalen bij Eethuis Twintig aan de Piushaven tussen 10 en 12 uur. De picknickbox kost €32,50 voor 2 personen en je kan hem hier bestellen.

HEMA kleding

Er is natuurlijk geen reden om niet in het oranje of rood-wit-blauw gekleed te gaan dit jaar! Hijs je hele gezin in een leuke outfit, of zorg dat je zelf iets leuks aan hebt voor het videobellen met vrienden en familie. In de webshop van HEMA vind je allerlei leuke oranje en rood-wit-blauwe Koningsdag accessoires. De oranje tule rok is vast favoriet bij alle jonge meiden en ik zelf ben fan van de rood-wit-blauw-oranje wijnkoeler rugzak.
En zoals elk jaar heeft HEMA natuurlijk ook de oranje tompouces (ja het is blijkbaar ‘tompouces’, ik zeg al jaren ‘tompoucen’). Slechts 0,80 per stuk en 3+1 gratis. Je kan je HEMA Gebak hier online bestellen.

De Burgerij

De Burgerij heeft ook Koningsdag specials. Ze hebben drie verschillende opties. Een plateau Burgerij, een plateau Visserij of beiede plateaus. Altijd geserveerd met een fles bubbels en een grand dessert plateau.
Je kan bestellen door te mailen naar bestel@deburgerij.nl. Je kan de plateaus afhalen op Koningsdag, en ze bezorgen ook tussen 12 en 20:30uur.

Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft een speciaal oranje pakket samengesteld zodat je Koningsdag thuis kan vieren. Het bestaat uit een bagel met wilde zalm en cream cheese en een oranje wortelsap. Voor dit pakket betaal je 12,00. Je kan hem online bestellen en ophalen bij Bagels & Beans in het centrum van Tilburg.

Pollevie

Niet in Tilburg, maar in Den Bosch. Maar aangezien het voor veel mensen ook in de regio is, neem ik de Koningsdagactie van Pollevie toch mee op deze pagina. Ze hebben een Koningsdag/Woningsdag borrelbox samengesteld bij Pollevie met onder andere verschillende broden met dips, een wrap en een brioche. De borrelbox is standaard vegetarisch, maar je kan hem eventueel uitbreiden met bijvoorbeeld charcuterie. De box is €25,- voor 2 personen. Bestellen kan hier tot zondag 26 april 18uur, afhalen kan op de 27e tussen 13 en 15uur.

Fijne Koningsdag allemaal!

Article Categories:
Review

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie