Review en win: Plant & Eter

(This review en giveaway is in Dutch)

UPDATE: de win actie is gesloten, maar lees vooral verder voor meer info over het boek en een lekker recept!

Plantaardig eten is een grote trend op het moment maar dit is niet voor niks. Plantaardig eten is gezond en goed voor het milieu. Met plantaardig eten baseer je je maaltijd op producten die groeien in de natuur zoals groenten, fruit, granen en zaden. Een plantaardige maaltijd bevat veel meer vitaminen en vezels dan een dierlijke maaltijd en is bovendien een stuk beter voor het milieu (de vee-industrie stoot enorm veel co2 uit en verbruikt veel water). Daarnaast zijn er nog de ethische bezwaren tegen het eten van dieren. Kortom: het is een goed idee om meer plantaardig te gaan eten!

Het nieuwe boek Plant & Eter van Evelien Rozema vertelt je alles over plantaardig eten. Het boek laat zien welke gezondheidsvoordelen welke planten hebben. Rozema baseert zich op feiten en verrast je met leuke weetjes over smaken en kleuren. Daarnaast staan er verschillende heerlijke en gezonde plantaardige recepten in het boek.
Op deze pagina vertel ik je meer over het boek, deel ik een van de recepten en mag ik maar liefst 3 exemplaren van het boek Plant & Eter weggeven.

Evelien Rozema studeerde biofarmaceutische wetenschappen en specialiseerde zich later in stoffen uit planten. Ze heeft een passie voor koken met plantaardig voedsel dat je terug ziet in de recepten in het boek.
Het boek begint met meer informatie over plantaardig eten, natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen en de voordelen van plantaardig eten voor mens en milieu.
In het tweede deel van het boek ontdek je steeds een andere plantaardige categorie, zoals bijvoorbeeld peulvruchten, noten, bladgroenten en vruchten. Bij elke categorie vind je begrijpelijke wetenschappelijke informatie over het product en komen er experts aan het woord die er meer over vertellen. Ook vind je lekkere recepten bij elke categorie.

Ik maakte de havermoutkoeken uit het granen hoofdstuk van Plant & Eter en hieronder deel ik het recept met jullie. Deze havermout koeken bevatten geen geraffineerde suikers en zijn glutenvrij. Ze zijn ook makkelijk vegan te maken door het ei te vervangen door johannesbroodpitmeel en de honing door agave syroop.

Ingrediënten:
100gram havermout
90 gram havermeel*
1 tl bakpoeder
1 losgeklopt ei
1 tl kaneel
1 tl vanille-extract
2 el gesmolten kokosolie
3-4 el honing
Een handje cranberries
een handje gebroken amandelen

* je maakt havermeel heel makkelijk zelf door havermout fijn te malen in een keukenmachine

Meng de havermout, het havermeel, de bakpoeder en de kaneel. Voeg de gesmolten olie, het losgeklopte ei, vanille-extract en honing toe. Voeg daarna de cranberries en gebroken amandelen toe.
Maak een plat deeg en vorm rondjes met je handen of een uitsteekvorm. Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar bij 170C in het midden van de oven. Haal ze uit de oven als ze lichtbruin zijn en laat ze afkoelen.

Zoals gezegd mag ik maar liefst 3 mensen blij maken met een exemplaar van Plant & Eter! Je kan mee doen aan deze win-actie door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief en in een reactie te laten weten dat je mee doet.Ik kies 1 winnaar via mijn website, 1 via Facebook en 1 via Instagram; je kan op alle drie de kanalen mee doen om meer kans te maken!

Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie