Recept: Tiramisu met Baileys

Op deze pagina deel ik een recept voor Tiramisu met Baileys. Een heerlijk Italiaans dessert met een romige twist. Dit dessert is heerlijk na een kerstdiner maar kan eigenlijk op elke koude winterdag als comfort food. Tiramisu is een geliefd dessert, bijna iedereen houdt ervan. Deze versie met Baileys is extra romig en daarom heerlijk voor in de winter!

Ik hou best van de knusse winter, vooral in de decembermaand. Maar de zomer blijft mijn favoriete seizoen. Ik zou dan ook liever in de Italiaanse zon zitten dan op wintersport gaan. Met dit recept voor Tiramisu met Baileys waan je je even op een zonvakantie.
Het maken van de Tiramisu met Baileys duurt even door de wachttijd van het opstijven, maar je kan ondertussen natuurlijk lekker iets voor jezelf doen of verplicht even chillen. Je kan tijdens de kerstdagen of als je dit dessert voor een etentje met vrienden maakt, ‘s ochtends dus al beginnen. Dan heb je daarna tijd om uitgebreid te douchen, je mooi aan te kleden, de tafel te dekken of andere gerechten te maken. Dan kan je ‘s avonds met vrienden of familie genieten van deze lekkere Italiaanse tiramisu met Baileys.

Recept Tiramisu met Baileys

Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Wachttijd: ca. 180 minuten

Ingrediënten voor 4 porties:
Voor de siroop:
60 ml espresso, heet
30 ml Baileys The Original Irish Cream
1 eetlepel poedersuiker 

Voor de tiramisu:
2 eierdooiers (maat M)
1 ei (maat M)
50 g poedersuiker
250 g mascarpone
20 ml Baileys The Original Irish Cream 
120 g lange vingers (koekjes) 
1 eetlepel cacaopoeder

Meng de espresso, Baileys en poedersuiker tot de poedersuiker volledig is opgelost. Nu heb je je siroop klaar.
Klop de eidooiers, het ei en de poedersuiker tot het schuimt. Voeg dan de mascarpone en Baileys toe en roer het geheel tot een gladde massa. 
Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een ovenschaal (ca. 10 x 15 cm). Giet de helft van de siroop over de lange vingers. Schep de helft van de mascarponeroom over de lange vingers. Herhaal met de resterende lange vingers, siroop en mascarponeroom voor een tweede laag.
Dek de tiramisu af en laat ongeveer 3 uur opstijven in de ijskast. Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder.

Je vindt mijn vegan Baileys cheesecakes wellicht ook lekker.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Foodie · Special Occasions · Sugar Sunday

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie