Roze koek ijs (zonder ijsmachine)

Wist je dat je heel makkelijk zelf Roze Koek ijs kan maken? Je hebt er geen ijsmachine voor nodig en je hoeft ook niet tussendoor te roeren! Ik maakte dit feestelijke roze koeken ijs met maar vier ingrediënten de avond van te voren, zette het in de vriezer en voila: de volgende dag had ik heerlijk zelfgemaakt roze koek ijs. Op deze pagina deel ik het recept van roze koek ijs zonder ijsmachine.

Waarom Roze Koek ijs

Ik vond op internet een recept voor ijs dat er heel vrolijk en lekker uitzag. Ze noemden het een recept voor ‘Birthday Cake Ice Cream’ en hij was gemaakt met gekleurde hagelslag en cupcakes met frosting. In Amerika is ‘Birthday Cake’ een gangbare smaak voor dingen zoals ijs en zelfs chocola. Maar in Nederland kennen we die term niet echt. We hebben geen ijssalons met ‘verjaardagstaart ijs’ in de vriezers. Ik ging op zoek naar een Nederlandse equivalent. Doordat de cupcake uit het Amerikaanse recept roze frosting had, moest ik denken aan de Nederlandse roze koeken. Ik ontdekte dat er een ijssalon in Breda ooit roze koeken ijs had gemaakt, dus toen wilde ik het zelf ook proberen.

Ingrediënten roze koek ijs

Het is supermakkelijk om je eigen roze koek ijs te maken. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig, en je hoeft ook niet elk uur te roeren. Vaak moet je als je zelf ijs maakt het regelmatig doorroeren terwijl het in de vriezer staat, maar bij dit ijs hoeft dat niet. Amerikanen noemen ijs dat je niet hoeft te roeren en waar geen ijsmachine voor nodig is ‘no churn ice cream’. No Churn betekent dat je niet hoeft te karnen of roeren.
Je maakt dit roze koek ijs met verse slagroom, gecondenseerde melk, roze koeken en gekleurde hagelslag. Dat is het enige! Maar vier ingrediënten dus, en geen ijsmachine nodig.
Je kan zelf kiezen wat voor ‘sprinkles’ je wil gebruiken. Ik gebruikte nu gekleurde hagelslag maar je zou natuurlijk ook kunnen gaan voor platte rondjes of discodip.

Scroll snel verder voor het recept van roze koek ijs zonder ijsmachine.

Recept Roze Koek ijs

Ingrediënten:
500ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
4 roze koken (of 6 kleine roze koeken)
4 eetlepels gekleurde hagelslag (of discodip)

Schenk de slagroom en de gecondenseerde melk in een beslagkom en mix met de mixer op een hoge stand totdat het lobbig is en er stijve pieken ontstaan.
Verkruimel de roze koeken en schep de roze koek stukken en de gekleurde hagelslag door het slagroommengsel.
Schep het geheel in een vriesbestendige bak. Dek af met plasticfolie of de deksel en zet het minstens 6 uur (of een nacht) in de vriezer.

Serveer bijvoorbeeld bij een plak cake of op een hoorntje.

Je vindt mijn recept voor Mascarpone IJstaart misschien ook lekker.

Article Categories:
Foodie · Sugar Sunday

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie