Film locaties Op Gepaste Afstand

Heb je de film Op Gepaste Afstand al gezien? Deze film is in Corona tijd opgenomen in mijn woonplaats Tilburg. Je kan de film Op Gepaste Afstand kijken bij Pathe Thuis. Ik vond het erg leuk om te zien dat de gehele film is opgenomen in Tilburg. Wellicht heb je hem gezien en ben je erg benieuwd waar je al die mooie plekjes kan vinden. Daarom heb ik op deze blog alle filmlocaties van Op Gepaste Afstand in een handig overzicht gezet. De locaties staan op chronologische volgorde van de film, de eerste locatie is dus waar de film begint en de laatste locatie waar de film eindigt.

Klik hier voor mijn route op Google Maps waar alle locaties gemarkeerd zijn.

Op Gepaste Afstand

Op Gepaste Afstand is een korte film die in het voorjaar van 2020 tijdens de Corona pandemie is opgenomen. De film is volledig volgens de toen heersende richtlijnen van het RIVM opgenomen, zo houdt iedereen 1,5 meter afstand bij de crew. De film is geregisseerd door Jon Karthaus (o.a. bekend van Homies en Zoop in Afrika). De hoofdrolspelers zijn Noortje Herlaar (Eef) en Tibor Lukacs (Ilias). Beiden wonen en komen niet uit Tilburg (zoals je aan hun duidelijk niet-Brabantse accent kan horen). Maar de productie van de film was in handen van Bart Willemsen, die eerder de film van Dylan Haegens produceerde, en hij komt uit Tilburg. Overigens ken je de naam Bart Willemsen wellicht van zijn korte liefdesrelatie met Sylvie Meis, maar dat terzijde.
De film Op Gepaste Afstand was in de maand mei gratis te kijken bij Pathe Thuis en is nog altijd beschikbaar voor maar 1,99. Je kan de film kijken met doventolk Irma Sluis in beeld. Hieronder zie je alle locaties waar de film opgenomen is, en vertel ik je meer over 2 gave rollen in de film die vertolkt worden door bekende acteurs.

Spoorpark

De film begint in het Spoorpark. Dit park opende vorig jaar haar deuren en speelt dus al meteen een hoofdrol in een film! Het Spoorpark is volledig geïnitieerd en ontworpen door bewoners van de stad en daarmee het grootste burgerinitiatief van Nederland. Het Spoorpark is een langgerekte strook grond, naast het treinspoor, die lange tijd ongebruikt was. Nu vind je er een groot grasveld, een uitkijktoren, restaurant T-Huis, water waar kinderen in kunnen spelen en een groot kunstwerk van een rits bij de entree.

Heuvel

De volgende scene speelt zich af op de Heuvel, het centrale plein in het centrum van Tilburg. Hier vindt je terrassen van verschillende restaurants, het Mercure Hotel en de Sint Joseph kerk. Als je in Tilburg woont zal je meteen zien dat ze in deze scene de verkeerde kant oplopen aangezien ze in werkelijkheid weer naar het Spoorpark toelopen en volgens de verhaallijn er juist vanaf. Maar door de scene vanaf deze zijde de filmen heb je mooi de kerk en de pastorie op de achtergrond.

Korte Heuvel

De Korte Heuvel is een straat die uitkomt op de eerdergenoemde Heuvel. Hier mogen geen auto’s rijden en aan weerszijden van de straat zitten restaurants en cafes. Het is mijn favoriete straat om op stap te gaan of vrijdag of zaterdagavond ergens lekker een wijntje te drinken. Normaal hebben de restaurants en cafes een terras voor de deur opgesteld en kan je er dus heerlijk mensen kijken. Tijdens de lockdown waren de tafels en stoelen weggehaald dus je ziet in de film een lege Korte Heuvel waar de hoofdrolspelers veel lol hebben samen.

Polly Maggoo

Tijdens het lachen op de Korte Heuvel moet Eef (Noortje Herlaar) opeens naar de wc. Ze gaan naar binnen bij een kroegje waar de uitbater de bar staat te schuren. Deze rol wordt gespeeld door Leo Alkemade (bekend van o.a. Sluipschutters). Wist je dat Leo Alkemade ook in Tilburg woont?
De kroeg waar deze scene is opgenomen is Polly Maggoo. Je kan daar sinds 1 juni weer gewoon een drankje doen, dus je kan er zelf aan de bar gaan zitten!

Koepelhal

In Op Gepaste Afstand zit een scene waarbij Herlaar en Lukacs zingen en dansen in een grote, lege hal. Dit is de Koepelhal die je kan vinden in de Spoorzone in Tilburg. In de Koepelhal worden regelmatig evenementen georganiseerd, maar deze konden natuurlijk dit voorjaar niet doorgaan vanwege Corona. Zo kon de hal goed dienst doen in de film.

Ruzie

Op een gegeven moment in de film krijgt Lukacs personage ruzie met een fietser. Dit gebeurt op een kruising. Dit is de kruising van de Noordstraat en de Fabriekstraat. Je ziet op de achtergrond Kaaszaak Tilburg waar je heerlijke kaasjes kan kopen, en je ziet een stukje van Villa de Vierjaargetijden.

Poststraat

In de film is Eef (Herlaar) op weg naar haar vader om hem boodschappen te geven. Hij woont in de film in een mooi huis in het centrum van Tilburg. Je kan dit huis vinden in de Poststraat op nummer 19. Ik vind de straatjes in de binnenstad van Tilburg sowieso geweldig en vol met mooie huizen staan, maar dit huis is een van mijn favorieten. Mede omdat het een van de weinige huizen is in het centrum van Tilburg met een voortuin (net als ons eigen huis trouwens). In de film speelt Huub Stapel de vader van Noortje Herlaar. Hij komt overigens uit Limburg en niet uit Brabant.

Piushaven

Als de avond valt in de film zitten Eef en Ilias op een bankje in de Piushaven. Ik woon zelf vlakbij de Piushaven en vind het een heerlijk gebied. De haven is een tak van het Wilhelmina kanaal en de laatste jaren zijn er veel restaurants geopend aan de Piushaven.

Karrestraat

De laatste scene van de film Op Gepaste Afstand speelt zich af bij de voordeur van Eef. Dit shot is van een prachtig huis met een rode voordeur waarvan de muren zijn begroeid met klimop. Je kan dit huis ook vinden in de binnenstad van Tilburg, namelijk in de Karrestraat op nummer 14.

Wil je meer zien van Tilburg?
Klik hier voor mijn lijst met de meest Instagrammable plekjes van Tilburg.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie