Recept Speculoos IJs

Op deze pagina deel ik een super makkelijk recept voor zelfgemaakt Speculoos ijs. Het geweldige is dat je geen ijsmachine nodig hebt om het te maken! Dit no churn ijs, zoals het wordt genoemd, hoeft zelfs niet te worden geroerd tijdens het bevriezen. En een extra bonus is dat je slechts 4 ingrediënten nodig hebt. Kan het nog makkelijker? Lees snel verder voor het recept van dit eenvoudige Speculoos ijs.

Click here to read this recipe in English.

Lotus Biscoff

Lotus Bakeries is een Belgisch bedrijf dat wereldwijd actief is en vooral bekend staat om zijn Lotus Biscoff Speculoos koekje. Het bedrijf werd opgericht in 1932 door drie broers. In de jaren 50 begonnen ze met het individueel verpakken van de Lotus-koekjes en betraden ze de cateringmarkt. In 1986 begonnen ze hun Speculoos-koekje ‘Lotus Biscoff’ te noemen en introduceerden ze het geleidelijk in ongeveer 70 landen. De kans is groot dat je de rode verpakking met de witte letters herkent. Het bedrijf Lotus is nog steeds in handen van dezelfde familie die het bijna 100 jaar geleden begon.

Speculoos

Speculoos, een klein koekje, heeft een onderscheidende smaak en een heerlijke knapperigheid. Zijn unieke smaak, krokante textuur en iconische vorm hebben het de perfecte match gemaakt voor talloze koffieliefhebbers. En voor sommigen staat het op zichzelf als een klein genot. Het koekje is een Belgische ‘Speculoos’, die iets verschilt van de Nederlandse Speculaas. Het belangrijkste verschil is dat de Nederlandse Speculaas meer kruiden bevat. Kruiden waren duurder om naar België te importeren dan naar Nederland, dus creëerde Lotus de Speculaas met minder kruiden zodat deze nog steeds betaalbaar was voor het Belgische publiek.

Fun Facts

  • Wist je dat de Windmill of Almond Windmill-koekjes die in de Verenigde Staten worden verkocht, gebaseerd zijn op de Belgische Speculoos-koekjes?
  • De naam Lotus werd gekozen door de oprichters vanwege de puurheid van de bloem. Maar wist je dat het woord ‘Biscoff’ een afkorting is voor ‘koekje bij de koffie’?

Lotus Biscoff Speculoos Spread

In België en Nederland hebben veel mensen de gewoonte om Speculoos-koekjes op een sneetje brood te leggen. Mensen hadden verschillende manieren om van hun koekjes op brood te genieten – sommigen kozen voor het hele koekje, sommigen verkruimelden het, en anderen dompelden het liever in hun drankje voordat ze ervan genoten. Hoewel allemaal ongetwijfeld lekker, waren deze methoden niet bepaald handig. Maar een Belgische vrouw had een geweldig idee. Waarom niet een heerlijke Speculooos spread maken? Dit innovatieve idee werd werkelijkheid toen ze haar unieke recept maakte en het indiende voor een tv-wedstrijd. En raad eens? Ze won! Daarna bundelde ze haar krachten met Lotus Bakeries om de Lotus Biscoff spread te verfijnen tot zijn heerlijk gladde staat. Tegenwoordig kun je de Lotus Biscoff Speculoos spread (soms Cookie Butter genoemd) in verschillende landen kopen. Voor mijn eenvoudige Speculoos ijs recept heb ik de Speculoos spread door een mengsel van opgeklopte room en gecondenseerde melk geroerd.

Makkelijk Speculoos IJs

Voor mijn makkelijke Speculoos ijs recept gebruikte ik zowel de Lotus Biscoff Speculoos koekjes als de Speculoos spread. Een echt verwennerij! Ik vind het leuk om mijn eigen ijs te maken, ook al heb ik geen ijsmachine. Ik denk dat ijsmachines gewoon te veel ruimte in mijn keuken innemen, en je gebruikt ze niet eens zo vaak. En je hebt het niet nodig om superlekker en romig ijs te maken. Je hoeft het ijs zelfs niet regelmatig te roeren wanneer het in de vriezer staat. Je mengt gewoon alle ingrediënten en plaatst de container in de vriezer tot gebruik. Misschien vind je ook mijn zelfgemaakte Roze Koek IJs of mijn recept voor no-churn Snickers ijs ook leuk. Ik weet zeker dat dit Lotus Biscoff-ijs indruk zal maken op al je vrienden. Zullen ze geloven dat het zelfgemaakt is? Lees snel verder voor het recept.

Hoe lang kun je dit zelfgemaakte ijs in de vriezer bewaren?

Je kunt zelfgemaakt ijs minstens twee weken in de vriezer bewaren. Daarna kan de textuur veranderen en kunnen er ijskristallen ontstaan. Zorg ervoor dat je zelfgemaakte ijs goed is afgedekt, anders zullen er snel ijskristallen ontstaan en zal de smaak wateriger worden.

Recept Makkelijk Speculoos IJs

Ingrediënten (voor 4-6 personen):

  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 350 gram Speculoos spread
  • 10 Lotus Biscoff Speculoos koekjes, verkruimeld

Meng in een kom de slagroom en de gecondenseerde melk tot stijve pieken zijn gevormd.

Roer 200 gram van de Speculoos spread erdoor tot het gemengd is.

Doe de helft van het Speculoos ijsmengsel in een vriezerbestendige container.

Gebruik 75 gram Lotus Speculoos spread om een swirl boven op de laag ijs te maken. Bestrooi met de helft van de verkruimelde koekjes.

Top met het overgebleven ijsmengsel, maak nog een swirl-laag met de overgebleven spread en bestrooi met de overgebleven koekkruimels.

Doe een deksel op de container en laat minstens 6 uur (of de hele nacht) in de vriezer staan.

Je vindt mijn recept voor Oreo Pancakes wellicht ook lekker.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Foodie · Sugar Sunday

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie