Vegan BBQ gerechten

Ga je barbecuen en eet je veganistisch of krijg je een vegan op bezoek? Op deze pagina vind je een overzicht met vegan BBQ gerechten. Je denkt misschien meteen aan vlees als je denkt aan een barbecue, maar je kan ook een heerlijke veganistische BBQ houden. Je kan zo’n beetje elke groente grillen op de BBQ en er zijn tegenwoordig heel veel vegan vleesvervangers die ook op de barbecue kunnen.
Naast de vegan BBQ recepten op deze pagina, deel ik ook nog een gave korting op mijn favoriete messen voor je. Lees dus snel verder!

Gegrilde Avocado

Als je mijn blog al lang leest of als je regelmatig mijn Instagram account bezoekt, dan weet je dat ik enorm fan van avocado’s ben. Ik deel veel recepten met avocado’s op mijn blog en ik heb zelfs een avocado filter gemaakt waarmee je op Instagram en Facebook een selfie kan maken waarbij je omringd wordt door zwevende avocado’s. Dus een avocado recept voor op de BBQ kon natuurlijk niet ontbreken op mijn blog! Dit recept is super makkelijk, maar iedereen is elke keer weer onder de indruk als ik hem serveer bij een barbecue. Het is vaak voor de eerste keer dat mensen avocado warm eten. Terwijl dat prima kan! Net als bij mijn avocado friet eet je deze avocado’s ook warm van de barbecue.
Zo bereid je deze avocado:
Snij de avocado nog in de schil met een scherp mes in de lengte doormidden. Ik gebruikte mijn Sebra Forged mes hiervoor. Verwijder de pit. Leg de helften met de snijkant naar beneden op de barbecue. Draai ze na 1-2 minuten een kwartslag om het mooie grillpatroon erin te krijgen.
Snijd ondertussen een tomaat in blokjes, en snipper een (rode) ui en een teentje knoflook. Roer dit mengsel door elkaar. Dit kan je ook al eerder op de dag als voorbereiding doen. Schep dit mengsel in de holtes van de avocado.

Korting Forged messen

Ken je de Forged messen al? Alle Forged messen zijn handgesmeden, en dus super uniek. Ik vind ze erg fijn omdat ze goed snijden en er superstoer uitzien. In mijn studententijd gebruikte ik vaak goedkope messen die al snel bot werden. Toen ik eenmaal werkte heb ik mezelf getrakteerd op een goede 3-delige Forged messenset en ik heb er nog dagelijks plezier van. Echt goede messen maken het koken zoveel leuker en makkelijker. Omdat ik de Forged messen erg fijn vind om mijn avocado’s en andere groenten te snijden mag ik mijn lezers een toffe korting geven. Met de code FORGED10 krijg je 10% korting op de Forged collectie op de webshop van Kamado expres. Bestel snel je Forged messenset met korting.

Geroosterde zoete aardappel

Geroosterde zoete aardappel is een heerlijk vegan gerecht voor op de barbecue. Prik met een vork een paar gaatjes in een ongekookte en ongeschilde zoete aardappel en verpak hem in aluminiumfolie. Leg hem een kwartier op de barbecue, draai het pakketje om en grill hem nog een kwartier. Haal het aluminiumfolie eraf en snij de zoete aardappel in de lengte open. Je kan de zoete aardappel vullen naar keuze. Ik gebruikte hier partjes perzik (ook even gegrild op de BBQ), komkommer, walnoten, sojayoghurt en sla.

Zelfgemaakte vegan kruidenboter

Kruidenboter kan wat mij betref niet ontbreken op een barbecue, en je kan heel makkelijk je eigen vegan kruidenboter maken. Ik gebruikte knoflook en bieslook voor deze vegan kruidenboter maar je kan natuurlijk kruiden naar smaak gebruiken.
Koop in de supermarkt margarine (of maak je eigen margarine volgens dit recept), laat het op kamertemperatuur komen en meng met fijngesneden knoflook en bieslook. Zet je vegan kruidenboter tot gebruik in de koelkast zodat het weer stevig wordt.

Groenten kebabs

Je kan vrijwel alle groenten heerlijk grillen op de barbecue. Vaak is er niet eens veel extra’s nodig, maar eventueel kan je ze insmeren met olijfolie en besprenkelen met kruiden zoals oregano of rozemarijn. Groentes als paprika, courgette, champignons en aubergine kan je gewoon als geheel of in plakken op de BBQ leggen. Je kan ook groenten kebabs maken door schijfjes van verschillende groenten op een spies te rijgen. Draai ze regelmatig zodat ze rondom gegrild worden.

Meer vegan tips? Klik hier voor een gratis vegan e-book.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Foodie · Healthy Dinner

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie