Bladerdeeg-kerstboom met Nutella

Op deze pagina deel ik het recept voor een Bladerdeeg-kerstboom met Nutella. Dit is een heerlijk gerecht om te delen tijdens het kerstontbijt. Zet de Nutella bladerdeeg-kerstboom op de tafel en iedereen kan een ‘takje’ eraf breken om van te smikkelen. Deze eetbare kerstboom ziet er heel feestelijk uit, en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Ideaal voor de kerstdagen waar je toch al veel moet regelen.

Bladerdeeg kerstrecepten

Bladerdeeg is een onmisbaar ingrediënt tijdens de feestdagen, en zijn veelzijdigheid maakt het uitermate geschikt om mee te bakken. De lichte, krokante textuur en de vele dunne laagjes die ontstaan tijdens het bakproces zorgen voor een heerlijke basis voor allerlei feestelijke lekkernijen. Of het nu gaat om hartige hapjes zoals kaasvlinders, mini-quiches of feestelijke pasteitjes, of zoete verleidingen zoals kerstkransen, appelflappen of appel-strudels, bladerdeeg biedt een perfecte balans tussen luchtigheid en smaak. Daarnaast is bladerdeeg gemakkelijk in gebruik; het is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en kan zowel vers als diepgevroren worden gebruikt. Deze bladerdeeg-kerstboom met Nutella bewijst dat meer weer eens!

Recept Bladerdeeg-kerstboom met Nutella

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 pak (300 g) kant-en-klare bladerdeeg  
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels melk
  • 60 g Nutella®
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. 
  2. Rol het bladerdeeg uit op een strook bakpapier.
  3. Snijd het bladerdeeg in de vorm van een kerstboom.
  4. Snijd korte takken in de boom en gebruik de stam als leidraad. Draai de takken van je af zoals op onderstaande foto.
  5. Meng het eigeel en de melk en bestrijk de boom met het mengsel.
  6. Bak het deeg 12-15 minuten, laat het afkoelen en versier het met Nutella® met behulp van een spuitzak.

Je kan ook twee pakken bladerdeeg gebruiken en de Nutella na stap 2 op 1 rol bladerdeeg uitsmeren, en vervolgens de 2e rol erop leggen voordat je naar stap 3 gaat. Dan zit de Nutella laag tussen het bladerdeeg en krijg je lekker warm gesmolten Nutella ertussen.

Klik hier voor mijn recept voor Kerstman Oreo Cookies.

Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie