Vegan flatbread met rode kool, romige saus en spekjes

Op deze pagina deel ik het vegan recept voor flatbread met rode kool, zelfgemaakte romige saus en vegan spekjes. Een heerlijk gerecht voor lunch of diner als je vegetarisch of veganistisch wil eten. Ook een ideaal recept als je meedoet met de Week zonder Vlees en Zuivel, Veganuary of een andere vegan challenge.

Voor dit recept voor vegan flatbread met spekjes gebruikte ik de vegan spekjes van PLNT. Ik vind vleesvervangers echt ideaal voor mensen die de overstap maken van vlees naar (vaker) vega. Zo kan je je favoriete gerechten blijven maken maar dan met minder milieu-impact en minder dierenleed. In dit recept geven de spekjes bovendien een crunchy bite aan het geheel.

Voor dit recept maakte ik een eigen romige saus die volledig plantaardig is. Om het een beetje een kick te geven gebruikte ik de Tabasco Sweet & Spicy Sauce. Deze saus zit in een groter flesje dan de kleine Tabasco flesje die je kent van je tomatensap. Deze zoetzure saus geeft een beetje extra pit aan je sausje zonder te heet te worden. Scroll snel verder voor het recept voor dit vegan platbrood met rode kool, saus en spekjes.

Recept vegan flatbread met rode kool, saus en spekjes

Ingrediënten (voor 2 personen):
1 pak PLNT vegan spekjes
4 Libanese flatbreads
200 gram rode kool, fijngesneden
1/2 komkommer, fijngesneden
60 ml witte wijn azijn
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel oregano
2 eetlepels vegan mayonaise
1 eetlepel mosterd
1/2 eetlepel ketchup
1/2 eetlepel Tabasco Sweet & Spicy Sauce
Een paar blaadjes verse peterselie
1 bosui, in ringen
2 theelepels sesamzaad

Meng de witte wijn azijn met de knoflookpoeder en oregano. Doe de rode kool en komkommer in een kom en schenk de azijndressing eroverheen.

Meng in een bakje de vegan mayonaise, mosterd, ketchup en Tabasco Sweet & Spicy sauce tot een romige saus. Snijd de peterselie fijn en meng door de saus.

Verwarm olijfolie in een pan en bak de vegan spekjes kort aan.

Verwarm de flatbreads in een contactgrill.

Beleg de platbroden met de rode kool, vervolgens de saus en als laatste de vegan spekjes. Bestrooi met de bosui en sesamzaad.

Je vindt mijn recept voor pulled jackfruit tacos misschien ook lekker.

Article Categories:
Foodie · Healthy Dinner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie