Week zonder Vlees: de tofste acties

Van 9 tot 15 maart 2020 is het in Nederland de Week zonder Vlees. Een initiatief van de Hippe Vegetariër, waar ik ook een aantal gast-blogs voor schreef. Er zijn door het hele land veel gave initiatieven omtrent de Week zonder Vlees. Op deze pagina deel ik de tofste acties. Van vega KFC tot gratis eten bij top restaurants.

La Place

Als je mij volgt op Instagram dan weet je dat ik regelmatig bij een La Place lunch. Ik vind ze sowieso de beste optie voor een lunch als je onderweg bent. En ik bestel er eigenlijk al mijn hele leven hetzelfde: een bruin pistoletje met hun verse kruiden roomkaas. Zelfs als kind was ik daar al fan van! Maar La Place heeft ook allerlei lekkere warme gerechten. Speciaal voor de Week zonder Vlees zetten ze er 3 in het zonnetje: de Flamkuchen, de Bietenwrap en de Quinoa burger. Ik heb ze alle drie geproefd en vond ze allemaal mega lekker. Als ik een favoriet moet kiezen dan ga ik voor de Bietenwrap. Ik vind het goed dat je stiekem wat meer groenten binnenkrijgt door bieten in de wrap te verwerken en bovendien is het kleurtje heel Instagrammable!
Ik geef binnenkort op mijn Instagram account een gave kortingscode weg voor La Place!

KFC

Ik had nog nooit bij KFC gegeten. Als vegetariër had je er ook niet veel te zoeken. Maar daar komt nu verandering in en Nederland heeft een wereldwijde primeur! Tijdens de Week zonder Vlees wordt de KFC aan het Binnenwegplein in Rotterdam volledig vegetarisch! En het is ook de lancering van de eerste vegetarische burger van KFC: de Chickenless Chicken Burger. De Week zonder Vlees wordt gebruikt om uit te testen of deze burger ook daarna nog op het menu blijft staan. Je kan deze eerste KFC vega burger ter wereld zelf proberen van 9 t/15 maart, van 10 tot 23uur bij KFC aan het Binnenwegplein in Rotterdam. Naast de burger zullen ze ook andere vegetarische gerechten op het menu hebben staan zoals een Chickenless Bucket.

Vega Foodie Tour

Hij is het hele jaar te boeken maar het is natuurlijk extra leuk om tijdens de Week zonder Vlees te doen: mijn Vega Foodie Tour in Tilburg. Daarmee ga je langs vier van mijn favoriete restaurants voor een lekker vegetarisch gerechtje.
Klik hier om meer te lezen over mijn Vega Foodie Tour.

Eden Hotels

Ook bij Eden Hotels besteden ze aandacht aan de Nationale Week Zonder Vlees. Er zijn 13 Eden Hotels verdeeld over Nederland, waarbij een aantal bijzondere restaurants te vinden zijn. De chefs van deze restaurants hebben speciaal voor de komende week hun favoriete vegetarische gerecht in de spotlight gezet. Zo zet bijvoorbeeld Restaurant Enoteca in Amsterdam hun
‘Timballo di Pastinaca e Peperone Affumicatto’ in het zonnetje. Timballo is een authentiek Zuid-Italiaans gerecht en betekent: taartje. Klik hier voor alle favoriete vega gerechten bij Eden Hotels en het recept voor deze Timballo.

Winactie Tilburg

Gratis eten bij een van Tilburgs beste restaurants? Dat kan tijdens de Vegetarische Restaurantweek die gelijktijdig plaatsvindt. Je maakt nu kans om een diner voor twee te winnen bij De Houtloods, misschien wel mijn favoriete restaurant in mijn woonplaats Tilburg.
Je doet mee met de win-actie via het Instagram account van @waartilburgeet.
Ook in andere steden kan je een vegetarisch diner voor twee winnen, onder andere bij @waaramsterdameet, @waarutrechteet en @waardenboscheet.

Tegenlicht Meet-Up: Kweekvlees

Geen sappige steaks of runderlapjes op ons bord meer, maar smaakvol laboratoriumvlees gekweekt uit stamcellen. Wordt dit de toekomst van het vlees? Lost dit onze massavleesproductie en stikstofprobleem op? Of hebben we dit eigenlijk helemaal niet nodig. Want moeten we vlees wel vervangen?
Met de start van de Nationale Week Zonder Vlees organiseert de bibliotheek LocHal de Tegenlicht Meet up van maart over kweekvlees. En ik presenteer deze avond!
De meet-up duurt van19.30 – 21.30 uur en is in de Lochal in Tilburg. De entree is gratis. Klik hier voor meer info.

Zelf vegetarisch koken tijdens de week zonder vlees?
Klik hier voor al mijn vegetarische diner recepten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie