10 tips voor Barbados

Overweeg je een vakantie naar het Caribische eiland Barbados? Op deze pagina vertel ik je wat je moet zien, doen, eten en drinken op dit paradijselijke eiland. Barbados heeft enorm veel te bieden, van prachtige natuur en bounty stranden tot culinaire restaurants waar je heerlijk buiten kan eten. Lees snel verder voor mijn 10 tips voor Barbados.

1 De Beste tijd om naar Barbados te vliegen

Je kan Barbados het hele jaar door bezoeken, het eiland in de Caribische zee heeft alle maanden aangename temperaturen. De beste tijd om naar Barbados te vliegen is van december tot half april. Dan is het droge seizoen op Barbados. In februari en maart valt de minste regen op Barbados en is de gemiddelde temperatuur zo’n 26℃.
In oktober valt gemiddeld de meeste regen op Barbados. Maar het zijn vaak korte buien waardoor er nog genoeg tijd op een dag overblijft om van de zon te genieten want de temperatuur is deze maanden vaak rond de 30℃.

2 Visum Barbados

Houders van een Nederlands of Belgish paspoort hebben geen visum nodig om naar Barbados te vliegen. Je hebt uiteraard wel een paspoort nodig. Zorg dat je paspoort geldig is voor de gehele duur van je verblijf.
Ook heb je een retourticket nodig naar je land van verblijf. Je moet ook een adres invullen waar je verblijft op Barbados, dus zorg dat je bijvoorbeeld het adres van je hotel weet.
Je mag zonder visum tot 3 maanden op Barbados blijven.

3 Harrison’s Cave

Harrison’s Cave is een natuurlijk wonder dat bezoekers betovert met zijn indrukwekkende ondergrondse schoonheid. De grot is bekend om zijn kalkstenen formaties, heldere ondergrondse rivieren en druipstenen die zich gedurende duizenden jaren hebben gevormd. Bezoekers kunnen deze grot bezoeken door middel van georganiseerde rondleidingen, waarbij je diep de ondergrondse wereld wordt ingeleid en getrakteerd wordt op een visuele en educatieve reis door deze prachtige omgeving. De verlichte paden en informatieve gidsen onthullen de geologische geschiedenis en de unieke ecologie van de grot. Minder avontuurlijk ingesteld? Kies dan voor de tram tour waarbij je door middel van een elektrische tram de grot bezoekt.

4 Hunte’s Gardens

Hunte’s Gardens is een serene oase van natuurlijke schoonheid. Deze weelderige tuin, gecreëerd door de getalenteerde tuinier Anthony Hunte, biedt een kalme en vredige omgeving waar bezoekers kunnen dwalen en zich laten onderdompelen in de weelderige flora. Hunte’s Gardens is een plek waar de natuurlijke pracht van Barbados tot haar recht komt, en waar je kunt ontspannen in een rustige omgeving, omringd door de eenvoudige, maar betoverende schoonheid van de plantenwereld.
Vlakbij Hunte’s Gardens vind je ook Flower Forest en Orchid World voor als je geen genoeg kan krijgen van bloemen en planten.

5 Drink Rum

Zeg je Barbados, dan zeg je rum. Zorg dus dat je minstens een keer tijdens je verblijf op Barbados rum drinkt. Het eiland staat bekend om zijn uitstekende rumproductie, en Barbados wordt vaak beschouwd als de geboorteplaats van deze verleidelijke spirit. Met zijn overvloed aan suikerrietplantages en een klimaat dat gunstig is voor de teelt van suikerriet, heeft Barbados een vruchtbare voedingsbodem gecreëerd voor de productie van hoogwaardige rum. Hier vind je enkele van ‘s werelds oudste en meest gerespecteerde rumstokerijen, zoals Mount Gay en Foursquare, die trots hun ambachtelijke tradities in stand houden. Het proeven van Barbados-rum is niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een duik in de geschiedenis van het eiland, waar de kunst van het destilleren al eeuwenlang wordt gekoesterd en geperfectioneerd. Of je nu geniet van een rumproeverij in een lokale distilleerderij of een cocktail drinkt aan het strand, rum op Barbados is een essentieel en heerlijk aspect van de eilandcultuur.

6 Animal Flower Cave

De Animal Flower Cave op Barbados is een natuurlijk wonder en een veel gefotografeerde spot. Deze schilderachtige grot, gelegen aan de noordkust van het eiland, staat bekend om zijn adembenemende uitzichten op de Atlantische Oceaan en de zee-egel-achtige wezens genaamd “animal flowers” die in de getijden poelen van de grot te vinden zijn.
Naast de prachtige grot zit een restaurant waar je heerlijk buiten kan dineren.

7 Carlisle Bay

Als ik een van de stranden mag noemen in mijn 10 tips voor Barbados, dan is het Carlisle Bay, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland. Met zijn uitgestrekte, parelwitte zandstranden en kristalhelder, kalme water is het de ultieme bestemming voor zonliefhebbers en strandgangers. Maar wat Carlisle Bay echt bijzonder maakt, zijn de rijke maritieme schatten die het herbergt. Onder het oppervlak van het azuurblauwe water bevinden zich enkele van ‘s werelds meest spectaculaire scheepswrakken, waaronder de SS Stavronikita, die een paradijs vormen voor duikers en snorkelaars. Of je nu de voorkeur geeft aan ontspannen op het strand, het bewonderen van de historische forten langs de kustlijn of het verkennen van de fascinerende onderwaterwereld, Carlisle Bay biedt voor elk wat wils

8 Andromeda Botanic gardens

De Andromeda Botanic Gardens is een heerlijke bestemming voor natuurliefhebbers en plantenenthousiastelingen. Deze weelderige tuinen, opgericht door de visionaire horticulturist Iris Bannochie, herbergen een overvloed aan zeldzame en exotische planten, struiken en bomen. Wat deze tuinen zo bijzonder maakt, is de diversiteit aan flora die ze herbergen, van kleurrijke orchideeën tot prehistorisch ogende cycaden. De goed onderhouden paden leiden bezoekers door weelderige gazons en schaduwrijke hoekjes, waar men kan genieten van een oase van rust en schoonheid. Het is de oudste en grootste tuin van Barbados.

9 Snorkelen

Snorkelen op Barbados is een adembenemende ervaring die je meeneemt naar de prachtige onderwaterwereld van de Caribische Zee. Met zijn kristalheldere water, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven biedt Barbados enkele van de beste snorkellocaties ter wereld. Plaatsen zoals Folkestone Marine Park, Carlisle Bay, en de beschermde koraalriffen langs de westkust van het eiland zijn populaire snorkelbestemmingen waar je oog in oog komt te staan met tropische vissen, schildpadden, en een verscheidenheid aan zee-organismen. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of voor het eerst een snorkeluitrusting aantrekt, de warme, gastvrije wateren van Barbados nodigen iedereen uit om de wonderen van de onderwaterwereld te verkennen. Heb je je duikbrevet? Dan kan je in de wateren van Barbados ook prachtige duiken maken!

10 Barbados Food and Rum Festival

Het Barbados Rum and Food Festival is een jaarlijks culinair evenement dat de zintuigen prikkelt met de smaken en geest van het Caribische eiland. Dit festival is een viering van de culinaire tradities van Barbados, waarbij vooral de lokale rum een hoofdrol speelt. Bezoekers worden getrakteerd op een reeks van smaakvolle ervaringen, van rumproeverijen en mixologie-workshops tot heerlijke eetfestijnen met creatieve gerechten bereid door getalenteerde chef-koks. De combinatie van de uitstekende Barbados-rum en de verfijnde, lokale keuken maakt dit festival tot een must-visit voor fijnproevers en liefhebbers van de Caribische cultuur. Bovendien biedt het festival ook inzicht in de lange geschiedenis van rumproductie op het eiland, waardoor het zowel een feest voor de smaakpapillen als een educatieve ervaring is voor bezoekers van over de hele wereld. Het Barbados Food and Rum Festival vindt elk jaar in oktober plaats.

Klik hier voor meer informatie over Barbados als paradijs voor foodies.

Article Categories:
North and South America · Travel

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie