Vega Kerst: Avocado Carpaccio

Click here to read this recipe in English

Dit jaar gaan we voor kerstgerechten met een twist; een vega twist! Met deze Avocado Carpaccio zet je tijdens de feestdagen een prachtig vega(n) voorgerecht op tafel. Steeds meer mensen eten vegetarisch, veganistisch of minderen met vlees eten. Een goede trend als je het mij vraagt want het is duurzamer, diervriendelijker en gezonder.
Deze kerst help ik je niet alleen om een makkelijk vegetarisch of veganistisch kerstdiner te organiseren, je kan ook nog eens een gave KitchenAid pan winnen! Ik werk samen met Coop Supermarkten om je uit te dagen een kerstklassieker met een twist te maken en in ruil daarvoor maak jij kans op zo’n mooie pan. Lees snel verder hoe je kan winnen en voor het recept van deze avocado carpaccio.


Ik laat op op mijn blog graag zien hoe makkelijk en lekker het is om vegetarisch of zelfs veganistisch te koken. Met kerst vinden mensen het vaak een extra uitdaging om vegetarisch te koken omdat alle kerstklassiekers gebaseerd zijn op vlees of vis. Maar je kan heel makkelijk een vega twist geven aan een kerstklassieker. Zo kan je in plaats van gevulde rollade gaan voor gevulde pompoen en in plaats van ijs kan je voor een vegan dessert met veel fruit gaan. En ook een vegetarisch of veganistisch voorgerecht hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Voor deze avocado carpaccio heb je maar 3 ingrediënten nodig en het staat in 20 minuten op tafel. Hieronder zie je het recept voor de avocado carpaccio en leg ik uit hoe jij een mooie KitchenAid pan kan winnen.


Vega kerstrecept: Avocado Carpaccio
Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
2 aardappelen (vastkokend, ik gebruikte Nicola)
avocado‘s (niet te rijp)
4 eetlepels granaatappelpitjes
Verwarm de oven voor op 200C. Boen de aardappels schoon, je hoeft de aardappels niet te schillen. Snij ze in dunne plakjes met een scherp mes of met een mandoline. Steek er met een koekjesvorm sterren uit. Leg de sterren op een bakpapier in de oven, bak ze 5 minuten, draai ze om en bak ze nog 5 minuten.
Pel ondertussen de avocado en snijd ook hier dunne plakjes van. Ik gebruikte een mandoline. Rangeer de avocado plakjes op een bord. Garneer met de aardappelsterren en de granaatappelpitjes.

Als je mijn avocado carpaccio hebt gemaakt, of als je zelf een vega twist aan een kerstklassieker hebt gegeven kan je een hoge kwaliteit KitchenAid pan winnen. Deel je kerstgerecht voor 28 december op Instagram, tag mij in je foto en gebruik #coopkerstklassieker en je maakt automatisch kans op zo’n mooie pan.
Klik hier om te zien welke kerstklassiekers er al zijn gemaakt.

Klik hier voor een vegetarisch 3 gangen kerstmenu of kijk op mijn Vega Kerst Pinterest bord voor meer inspiratie.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Coop Supermarkten, het recept is ontwikkeld door mijzelf.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Comments

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie