Hier scoor je de lekkerste nacho’s in Tilburg

(Scroll down for an English summary)

Nacho’s is een van mijn favoriete borrelhapjes. Sowieso hou ik erg van Mexicaans eten, want het is heerlijk comfort food. Maar het fijne aan nacho’s is dat je ze makkelijk kan delen en dat zowel vegetariërs als alles-eters er gelukkig van worden. Niet alleen als borrelhapje in de namiddag eet ik graag nacho’s, ik vind het ook een goed voorgerecht om samen te delen. Ik denk dat ik overal waar je in Tilburg nacho’s kan eten ze al eens op heb. En bij sommige zaakjes veel meer dan één keer. Op deze pagina deel ik mijn favoriete nacho’s van de stad. Ik vind dit zelf de beste nacho’s die je er kan vinden. Hier scoor je de lekkerste nacho’s van Tilburg:

Havana

De Nacho’s van Havana zijn mega lekker. Het staat op de kaart als een voorgerecht voor 2 personen maar eigenlijk kan je er makkelijk met vier mensen van eten. Er zit lekker veel gesmolten kaas op, wat voor mij toch de belangrijkste factor is bij nacho’s.
Havana Tilburg, Heuvel 22, 6 voor 1 persoon, 11 voor 2 personen.

Stadsbrouwerij 013

De nacho’s van Stadsbrouwerij 013 aan de Piushaven zijn erg origineel. Naast de standaard tortilla chips met gesmolten kaas zit er bij Stadsbrouwerij 013 ook courgette en aubergine bij de nacho’s. Heb je het gevoel dat je zelfs gezond bezig bent als je ze eet!
Stadsbrouwerij 013, Piushaven 1, €9,50 voor deze medium portie €14,75 voor grote portie

Cafe Slagroom

De nacho’s bij Cafe Slagroom op het piusplein hebben een groot pluspunt: ze worden geserveerd met een grote schep guacamole! Ook hier lekker veel kaas. De portie is niet mega groot maar daardoor precies goed als voorgerecht voor 2 personen of als borrelhapje.
Cafe Slagroom, Piusplein 6a, €4,50 per portie

Cafe Bakker

Als ik op vrijdag- of zaterdagavond een drankje ga doen in de stad ga ik vrijwel altijd naar Cafe Bakker. Er heerst een fijne sfeer, er zijn veel dertigers dus dan voel ik me niet zo oud, en het barpersoneel heeft veel verstand van de biertjes die ze serveren. Deze nacho’s zijn slechts een van de lekkere borrelhapjes die ze er hebben.
Cafe Bakker, Heuvel 44, €6,50 per portie

Good Mood

Bij Good Mood aan de Piushaven kan je lekker lunchen en dineren en ook hier hebben ze heerlijke nacho’s. Hun originele nacho’s worden geserveerd met pulled chicken maar je kan ook de vega variant bestellen met pulled jackfruit. De pulled chicken of jackfruit is gemarineerd in barbecuesaus en de nacho’s zijn bedekt met gesmolten cheddar kaas.
Good Mood Piushaven, Kempenaarplaats 156, €5 voor een medium portie, €9 voor een grote portie (de vega versie is €1 duurder)

Anvers

Ik vroeg op mijn Instagram account aan mijn volgers waar zij vonden dat je de lekkerste nacho’s van Tilburg kon halen, en naast Havana zeiden ook veel Anvers. De nacho’s bij Anvers worden geserveerd met gesmolten Cheddar kaas, wat toch eigenlijk wel de lekkerste kaas is bij nacho’s! Verder zit er een bakje guacamole en een bakje zure room bij.
Anvers, Markt 44, €9,25 per portie

Studio Tilburg

De Korte Heuvel is altijd leuk om te borrelen. Doordat aan beide kanten terrasjes zijn kan je altijd leuk mensen kijken en hangt er altijd een gezellige sfeer. Als je een lekker en niet al te duur hapje wil eten dan is Studio een goede keus. Ze hebben er in ieder geval deze lekkere nachos!
Studio Tilburg, Heuvel 9, €8 per portie

Cafe Berlijn

Cafe Berlijn is erg populair bij de locals. Met hun ligging op de Korvelseweg liggen ze net buiten het centrum en daardoor zijn ze niet erg bekend bij toeristen en dagjesmensen. Naast hun lunch en dinerkaart kan je er ook deze lekkere nachos bestellen. Je krijgt een flinke bak met tomaat en gesmolten kaas.
Cafe Berlijn, Korvelseweg 169, € per portie

The Nacho Bar

The Nacho Bar is een restaurant wat volledig is gemaakt voor liefhebbers van nacho’s. Ze hebben maar liefst zeven verschillende soorten nacho’s op het menu, met voor ieder wat wils. Op de foto zie je de classic nacho’s maar ze hebben bijvoorbeeld ook nacho’s met Pulled Beef en met Chicken Gyros. Ze hebben ook een vegetarische versie met vega ‘kip’ madras en een vegan nacho’s met pulled mushroom en vegan cheese.
The Nacho Bar, Heuvel 33, vanaf 14 per portie.

Steck 013

Nieuwkomer Steck013 heeft ook nacho’s op hun kaart. Lekker als voorgerecht om te delen. Niet veel ingredienten maar ook een hele schappelijke prijs. Ook lekker om van te snacken als je een van de bord- of kaartspelletjes speelt die ze in het restaurant hebben.
Steck 013, Nieuwlandstraat 1, €5,50 per portie

Burgemeester Jansen

Simpel maar lekker; de nacho’s bij Burgemeester Jansen aan de Piushaven. En genoeg tomatensaus en kaas, dus dan ben ik al snel fan. Ze hebben deze vegetarische versie en ze hebben een portie met pulled pork.
Burgemeester Jansen, Piushaven 22, €7,50 per portie

English summary

I love nachos! I often order it when we’re having drinks and I want a snack to go with it, but it’s also very common that I order it as a starter to share with someone. I’ve listed my favorite nacho places in Tilburg below. If you ask me, these are the best nachos of Tilburg:
Havana
Stadsbrouwerij 013
Cafe Slagroom
Cafe Bakker
Good Mood Piushaven
Anvers
Studio
Cafe Berlijn
The Nacho Bar
Steck 013
Burgemeester Jansen

Klik hier voor al mijn favoriete food spots in Tilburg.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie