Vegetarische Mince Pies voor het Kerstdiner

Op deze pagina deel ik het recept voor vegetarische mince pies voor het Kerstdiner. Deze hartige taartjes met vegetarisch gehakt zijn een heerlijk hapje voor tijdens de feestdagen. Je kan een grote taart maken als hoofdgerecht of meerdere kleine als bijgerecht.

Mince Pies

Mince Pies (of Mincemeat Pies) zijn een traditioneel Engels gerecht voor tijdens Kerstmis. Het grappige is, dat ondanks de naam, er helemaal geen gehakt in deze taartjes zit. Het ‘mincemeat’ mengsel bestaat vooral uit gedroogd fruit. Het is dus eigenlijk een zoet hapje voor tijdens de feestdagen.
Deze mince pies waren mijn inspiratie voor dit hartige recept. Maar ik besloot er wel een hartig recept van te maken. Dus deze mince pies bevatten wel gehakt, maar dit gehakt is wel vegetarisch.

Vegetarisch

Als je deze mince pies gaat maken is het van belang welk vegetarisch gehakt je kiest. Veel vegetarisch gehakt is droog en korrelig, maar je wil graag vega gehakt dat de textuur en vorm heeft van rundergehakt. Ik gebruikte het gehakt van Meatless Farm. Dat smaakt niet alleen zoals rundergehakt, het heeft ook die textuur. Daardoor kan je het vegan gehakt van Meatless Farm gebruiken in alle gerechten waarin je ook rundergehakt zou kunnen gebruiken. Kijk hier waar Meatless Farm te koop is.

Scroll verder voor het recept van deze vegetarische mince pies voor bij het Kerstdiner.

Recept vegetarische mince pies

Ingrediënten:

  • 2 pakken (500 gram) vegan gehakt van Meatless Farm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ei
  • 2 rollen vers bladerdeeg

Verwarm de olijfolie in een pan. Snipper de ui en de knoflook en fruit beiden in een paar minuten glazig. Voeg het vegan gehakt toe en roer regelmatig voor ongeveer 5 minuten. Voeg de bloem toe en verwarm het geheel nog 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en de groentebouillon toe en laat het geheel 10 minuutjes sudderen op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet een taartvorm in. Rol een pak bladerdeeg uit en bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Snijd eventueel overhangende randen af. Schep het vegan gehaktmengsel op de taartbodem.
Snijd uit de overige rol bladerdeeg een stervorm (of een andere vorm naar keuze). Leg deze op de vulling.
Klop het ei en bestrijk de bovenkant hiermee.
Bak de vegetarische mince pie ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is.

Maak je kleine vegetarische mince pies voor het Kerstdiner? Gebruik dan muffinvormpjes. Je kan met een glas of kookring makkelijk cirkels uit het bladerdeeg snijden en met een uitsteekvorm voor koekjes de stervorm maken.

Je vindt mijn gerecht voor Avocado Carpaccio wellicht ook lekker.

Article Categories:
Foodie · Special Occasions

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie