Binnenkort in Nederland: thema-attractie over food

In 2023 opent de World Food Center Experience in Ede. Deze thema-attractie gaat eind 2023 open voor de eerste bezoekers. Je kan er straks met al je zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdek je de complete wereld achter je eten op een leuke en leerzame manier. De World Food Experience richt zich op gezinnen met kinderen, maar ook scholieren, studenten en zakelijke groepen. De gemeente Ede en de provincie Gelderland hebben vorige week definitief groen licht hebben gegeven, dus het plan kan uitgevoerd gaan worden.

Fun, food en bewustwording

In de WFC Experience beleef je – door te horen, zien, ruiken, voelen en natuurlijk te proeven – wat de impact van voedsel is op je lichaam en op de planeet. Je ervaart hoe de voedselketen werkt, wat nationale en internationale voedseluitdagingen zijn en welke rol Nederland speelt. Het voedselavontuur start bij ‘Het Theater’. Met een mix van animaties, een acteur en een bewegende tribune ‘voel’ je ook echt dat je een reis maakt langs verschillende werelddelen. Na het theater stap je direct binnen in een innovatieve kas waar je kan zien hoe we in de toekomst groenten en fruit verbouwen. Via ‘Het Lichaam’, waar je gevangen wordt door geur, smaak, en de haast fysieke beleving van het spijsverteringstraject, kom je bij de ‘De Markt’. Daar kunnen kinderen op allerlei manieren ervaren hoe je je eten kiest, hoe marketing daar een rol bij speelt en wat meer of minder gezond eten is.

Het middelpunt van de Experience is ‘De Hub’. Dit sfeervolle en levendige atrium staat in het teken van de rol die wij als Nederland spelen op het wereldtoneel van voedsel, lokaal eten en voedseltradities. Hier vinden verhalen van Nederlandse wetenschappers en innovaties een weg naar de bezoeker. De Hub biedt diverse interactieve opstellingen waar je op een avontuurlijke manier feiten en fabels te zien zal krijgen. Centraal staat een grote showkeuken waar ‘kookoptredens’ gegeven worden en kinderen op een smakelijke en humoristische manier betrokken worden bij allerlei aspecten van de bereiding van ons eten.

Via zones die laten zien waar ons eten vandaan komt en welke uitdagingen er wereldwijd zijn, kom je bij de ‘Food Machine’. De machine produceert gepersonaliseerde, gezonde snacks voor iedereen. Het restaurant van de Experience vormt het einde van het voedselavontuur. Je zal hier straks op een bijzondere wijze van lekker, duurzame en gezonde gerechten kunnen genieten. Fons Jurgens, directeur van de Efteling is lid van de klankbordgroep WFC Experience. Jurgens: “Alles leren over de wereld achter ons eten, is uniek en past helemaal bij deze tijd. Het is mooi om de expertise die wij als Efteling hebben te kunnen delen in het creëren van belevingswerelden. Zo dragen we er aan bij dat de World Food Center Experience niet alleen informatief maar ook attractief wordt.”

Gezonde en duurzame keuzes

De World Food Center Experience stimuleert bezoekers om te kiezen voor gezonde, smaakvolle en duurzame voeding. Volgens Marcel Goossens, directeur van de Experience, komt het groene licht op een belangrijk moment: “Onze wereld is ondenkbaar zonder voedsel. We groeien er letterlijk mee op en het geeft ons energie om te doen wat we doen. Toch is er nog een wereld te winnen en dat wordt steeds zichtbaarder. Nooit eerder stond het onderwerp voedsel zo in de schijnwerpers als nu. Met de Experience verbinden we mens, voeding en planeet op een leuke, attractieve en inspirerende manier.”

Als de World Food Center Experience eind 2023 opent, laat ik het uiteraard weten. Volg me op Facebook om niets te missen.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Europe · Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie