De leukste speeltuinen met horeca in Tilburg en omgeving

Als je je afvraagt waar je de perfecte plek kunt vinden om van een dagje buiten en lekker eten te genieten, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost vertel ik je alles over de leukste speeltuinen met horeca in Tilburg en omgeving. Ontdek waar je kunt genieten van de frisse lucht terwijl de kleintjes spelen en waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en verfrissende drankjes. Of je nu in Tilburg woont of onze mooie stad bezoekt, deze gids zal je helpen bij het plannen van een onvergetelijke dag vol plezier voor het hele gezin. Laten we beginnen met het verkennen van de beste speeltuin- en eetervaringen die Tilburg en haar nabijgelegen dorpen te bieden heeft!

De Zeven Geitjes, Tilburg

Een van de leukste speeltuinen met horeca in Tilburg is uitspanning de Zeven Geitjes. Ze zijn te vinden aan de Reeshofdijk in Tilburg, grenzend aan het Wandelbos. Ideaal dus voor een compleet dagje uit, want je kan voor of na je bezoek aan de Zeven Geitjes ook nog met de kinderen door het Wandelbos lopen, op zoek gaan naar de zeldzame eekhoorntjes die daar rondlopen of de kinderboerderij of speeltuin van het Wandelbos bezoeken.
Bij de Zeven Geitjes zelf hoeven je kids zich ook niet te vervelen. Het is een groot terrein met meerdere plekken waar ze kunnen spelen.

De Zeven Geitjes heeft een karateristieke uitstraling met een Brabants, bourgondisch karakter. In 1983 begonnen als daadwerkelijke geitenboerderij (vandaar de naam) door de ouders van de huidige eigenaar, maar met het instorten van de melkprijs en de bouw van de Reeshof, werd het in de jaren negentig van de vorige eeuw omgedoopt tot speeltuin.
Je vindt hier geen schreeuwerige klimtoestellen maar er is genoeg ruimte voor de kinderen om hun fantasie te gebruiken en heerlijk rond te rennen.

Op de menukaart vind je verschillende gerechten voor het hele gezin voor een lekkere lunch of vroeg diner. Zo zijn er verschillende soorten pannenkoeken en klassieke hoofdgerechten zoals schnitzel met friet. Let wel dat de keuken pas om 12uur open gaat, dus voor vroege spelers is het even geduld hebben. Gelukkig is de bekende appeltaart van de Zeven Geitjes de hele dag verkrijgbaar.

De Financiën, Loon op Zand

Aan de zuidkant van Loon op Zand, dus net ten noorden van Tilburg, vind je pannenkoekenrestaurant De Financiën. Het is een populair restaurant voor mensen die na een dagje Efteling nog met de kinderen willen uit eten, maar het is zeker ook de moeite waard om te bezoeken als je niet eerst bij de Efteling bent geweest. De Financiën heeft namelijk een grote buitenspeeltuin, met rondom terras waar de ouders lekker in de zon of in de schaduw kunnen genieten van een drankje. Ook is er een midgetgolf baan die leuk is voor de wat oudere kinderen.
Daarnaast hebben ze ook een bioscoopje en twee binnenspeeltuinen; eentje voor peuters en een voor kinderen vanaf 4 jaar. Dus ook met slecht weer en regen kunnen kinderen zich vermaken bij De Financiën.

Op het menu staan meer dan 100 soorten pannenkoeken en verschillende andere hartige gerechten zoals rijkelijk belegde sandwiches, tosti’s, maaltijdsalades en desserts.
Bij veel kindergerechten krijgen de kinderen ‘Florijnen’; muntjes die ze kunnen opsparen of uitgeven aan speelgoed in het winkeltje.

De Gerrithoeve, Oisterwijk

In Oisterwijk zijn er meerdere leuke speeltuinen met horeca te vinden. Een daarvan is De Gerrithoeve. Ik kwam er zelf voor de eerste keer om het kabouterpad te lopen met mijn zoontje en zijn nichtjes. Het is het dichtstbijzijnde kabouterpad bij Tilburg. Het is een leuke route om te lopen waarbij de kinderen onderweg de kleine kabouterhuisjes kunnen spotten, opdrachtjes moeten uitvoeren en wat lekkers meekrijgen voor een pauze.

Naast dit Kabouterpad vind je bij de Gerrithoeve een grote speelweide. Met mooi weer zetten ze vaak de sproeier aan, wat voor veel kinderen al genoeg is ter vermaak. Ook binnen is er genoeg te doen voor als het slecht weer is. Zo is er onder andere een houten treinbaan en grote plastic lego blokken waarmee de kids kunnen bouwen.

Op de menukaart vind je heerlijke lunchgerechten, lekkere borrelhapjes en verschillende hoofdgerechten. De Gerrithoeve ligt bij de Oisterwijkse bossen en vennen en is daardoor een fijn eindpunt na een fiets- of wandeltocht. Van maart tot oktober zijn ze elke dag geopend en in de winter op vrijdag, zaterdag en zondag.

Het Boscafé, Oisterwijk

Zoals ik al zei vind je veel leuke speeltuinen met horeca in Tilburg en omgeving in Oisterwijk. Zo ook het Boscafé aan de Scheibaan 9 te Oisterwijk. Het is een heerlijke plek in de Oisterwijkse bossen met speeltuin en ruim terras. De speeltuin is vooral leuk voor peuters en kleuters, en doordat hij rondom afgescheiden is kunnen ze niet zomaar wegrennen. Het Boscafé heeft een ruim terras, waarvan een groot gedeelte overdekt en verwarmd is, zodat je ook op koudere herfst- en lentedagen er prima terecht kan. Bovendien hebben ze binnen ook een speelhoek zodat je ook op koude winterdagen met je kindje kan spelen.

Op het menu vind je lekkere ontbijt-, lunch-, borrel- en dinergerechten. Ze hebben, vooral voor een speeltuin met horeca, een zeer uitgebreide menukaart. Ook fijn is dat ze al vanaf 10uur geopend zijn en dan hun ontbijt serveren. Dus ook voor vroege vogels is er wat lekkers te eten.

Het Boscafé is ook een zeer geschikte plek om met grotere groepen af te spreken. Bijvoorbeeld met de hele familie. Ze organiseren bijvoorbeeld barbecues en buffetten voor groepen. Zo kunnen alle kinderen spelen terwijl de volwassenen bijpraten.

Groot Speijck, Oisterwijk

Nog een leuke speeltuin met horeca in Oisterwijk: Groot Speijck. In het ruime restaurant van Groot Speijck kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of stuk taart. Koop je dit appeltaartje, dan steun je ook nog een project tegen eenzaamheid onder ouderen.

De speeltuin bij Groot Speijck is geen speeltuin maar een ‘speelnatuur’ van OERRR van Natuurmonumenten. Kinderen kunnen hier naar hartelust spelen in een echt bos. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart bosje met een zandbak, en een boomstammenpaadje.Het speelbos is toegankelijk voor kinderen met een beperking en/of rolstoel, zodat zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hutten kunnen bouwen, met water kunnen spelen en avonturen beleven. De waterpomp heeft een lange hendel, waardoor deze met meerdere kinderen te bedienen is. De loopstam over het water is voorzien van steuntouwen en een groot deel van het bos is goed te berijden met een rolstoel.

De Ontdekking, Oisterwijk

Nog een tip voor in Oisterwijk: De Ontdekking. Dit pannenkoekenhuis heeft heerlijke pannenkoeken, maar ook salades, tosti’s, uitsmijters en ambachtelijk vloerbrood met carpaccio, tonijnsalade, gerookte kip, gegratineerd geitenkaas of kroketten op brood.

Voor de kinderen is er boven een overdekte speelruimte waar van alles te doen is. Er is onder andere een klimtoestel, glijbaan en een XBOX Kinect. Daarnaast is er een speciale dansvloer waar de jongsten kunnen genieten van filmpjes, zoals bijvoorbeeld een optreden van K3.
Op de begane grond is er een aparte speelhoek voor de kleintjes, voorzien van een keukentje, treinbaan, bouwblokken en een variatie aan spelletjes. Doordat deze midden in het restaurant ligt, kan je als ouders je kids goed in de gaten houden.
Bij mooi weer hebben de kinderen de mogelijkheid om buiten te spelen in de uitgebreide speeltuin van Pannenkoekenhuis de Ontdekking. Deze buitenruimte heeft schommels, een glijbaan, wipkippen, een fietsplein, trampolines en tijdens de zomermaanden zelfs een springkussen. Bovendien is er ook een voetbalveld beschikbaar voor de jonge sportliefhebbers.

Klik hier voor meer tips voor Tilburg met kids.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Kids · Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie