De beste terrassen van Tilburg

Op deze pagina vind je de beste terrassen van Tilburg. Tilburg heeft namelijk veel leuke plekken waar je heerlijk buiten kan zitten. Vooral in de lente en zomer zijn dit mijn favoriete plekken van Tilburg. Ik ga meerdere keren per week een terrasje pakken dus ik weet inmiddels precies waar de beste terrassen zijn!

Korte Heuvel

Eerlijk is eerlijk, de Korte Heuvel is een van mijn favoriete plekken om een terrasje te pakken. Het klink misschien gek dat ik niet als eerste iets noem dat midden in de natuur ligt. Maar het voordeel aan de Korte Heuvel is dat er heel veel terrasjes zijn, geen auto’s mogen rijden en dat je heerlijk mensen kan kijken. In de zomer van 2020 is de Korte Heuvel zelfs afgesloten voor fietsers zodat voetgangers en de terrasjes zelf meer ruimte krijgen. Mijn favoriete plekjes op de Korte Heuvel zijn Studio, Cafe Bakker en Leonardo.

Cafe Zomerlust

Cafe Zomerlust is echt een soort ‘hidden gem’. Dit heerlijke terras is alleen bekend bij de locals dus je ziet hier weinig mensen van buiten Tilburg. Je vindt Cafe Zomerlust net buiten het centrum aan de voet van natuurgebied Moerenburg. Je kan hier heerlijk zitten en een lunch of een borrel bestellen terwijl je midden in de natuur zit. En dat op loopafstand van de Piushaven!

Grotto

Grotto ligt een stukje buiten het centrum, in het westen van Tilburg. Je vindt Grotto midden in de Oude Warande, waar je heerlijk kan wandelen. Bij de picknicktafels van Grotto kan je terecht voor een lekker stuk taart, koffie of een lekker biertje.

Rak

Restaurant Rak zit aan de Piushaven en heeft een ruim terras. Het is er, vooral in de zomer, altijd erg gezellig. Klein nadeel dat het op het Noorden ligt en dat je er dus niet altijd zon hebt. Maar dat is dan weer een voordeel voor tropische dagen waarin je juist in de schaduw wil zitten.

Villa La Vida

Ook gelegen bij de Piushaven maar dan een stukje verder van het centrum af is Villa la Vida (voorheen Villa Pastorie). Dit restaurant (met bed&breakfast) heeft een heerlijke tuin waar je in de zomer buiten kan zitten. Het is gezellig aangekleed en in het midden is een vijvertje. Naast de tuin kan je bij Villa la Vida ook op een vlonder aan het water van de Piushaven zitten. Hier kan je je vermaken met voorbijvarende bootjes en zwemmende jeugd.

Bij Peerke Donders

Bij Peerke Donders ligt aan de rand van Tilburg, in Tilburg Noord. Het heeft niet alleen een heerlijk terras in de tuin met een glijbaan voor de kinderen en een mooie vijver, het is ook precies de goede afstand voor een fietstochtje er naar toe. Vanuit het centrum van Tilburg is het ongeveer een kwartier fietsen, dus op mooie dagen is het perfect om naar toe te fietsen voor een lunch in de buitenlucht. Ook in de omgeving van Bij Peerke Donders kan je mooie fietsen.

Eethuis Twintig

Tegenover Restaurant Rak vind je Eethuis Twintig. Hier kan je heerlijk lunchen of dineren op het terras. In de zomer van 2020 hebben ze ook een stuk terras op het water, maar ook op het normale terras op de kade is het heerlijk toeven.

Klik hier voor een overzicht van alle restaurants en terrassen aan de Piushaven.

Rooftopbar Doloris

Uniek in Tilburg; de rooftopbar van Doloris. Bij deze bar naast het spoor zit je op de bovenste verdieping van een kantoorgebouw. Nadat je met de goederenlift naar boven bent gegaan kom je eerst in een mooi ingericht binnen gedeelte en kan je daarna naar buiten. Daar vind je een ruim dakterras waar je kan genieten van een lekkere cocktail of wereldse bites.

Ga je op mijn Vega Foodie Tour waarbij je langs 4 van mijn favoriete food spots gaat in een walking dinner? Dan begin je bij Doloris!

Lokaal 7

Lokaal 7 is een eetcafé op het Pieter Vreedeplein en een van de grootste voordelen van het terras van Lokaal 7 is dat je er redelijk lang zon hebt! De maaltijden bij Lokaal 7 zijn erg lekker, en een stuk beter dan je van een eetcafé verwacht.

De Spaarbank

Bij de Spaarbank heb je maar liefst twee fijne plekken om te zitten met mooi weer. Ze hebben een terras aan de voorkant waarbij je altijd wat te zien hebt met de Vijfsprong voor je neus. En ze hebben een binnentuin met een paar plekjes in de zon en ook veel plekken in de schaduw voor de liefhebbers. Aangrenzend aan de binnentuin is een speeltuin, dus dit is ook een ideaal terras in Tilburg om met kinderen te bezoeken.

Havana

Heb je kinderen? Dan is het terras van Havana perfect! Je zit daar namelijk naast de waterfonteinen waar kinderen zich uren kunnen vermaken. En het is ook geen straf voor jullie als ouders want Havana heeft een heerlijke kaart, met onder andere de beste nacho’s van Tilburg als je het mij vraagt.

Klik hier voor al mijn favoriete food spots in Tilburg.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie