Duurzame vega zoete aardappel stoofschotel

(Click here to read this recipe in English)

We willen allemaal graag wat duurzamer leven, maar veel mensen weten niet zo goed hoe. Want duurzaam klinkt moeilijk en duur. Ik wil je graag laten zien dat duurzamer eten heel makkelijk kan zijn en dat een duurzame maaltijd helemaal niet duurder hoeft te zijn. Daarom deel ik vandaag een duurzamer recept voor het hele gezin voor maar 12,- in totaal. Lees snel verder voor het recept van deze duurzame vega zoete aardappel stoofschotel.

Doe Maar Duurzaam

Speel je mee met de Postcode Loterij? Dan heb je sowieso geluk. Iedereen die mee doet krijgt namelijk jaarlijks een cadeaukaart t.w.v. 12,50 waarmee je gratis duurzame boodschappen kan doen bij Albert Heijn. Met die cadeaukaart is deze maaltijd dus helemaal gratis!
In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, Unilever en Albert Heijn heb ik met de DOE MAAR LEKKER DUURZAAM-cadeaukaart t.w.v. 12.50 een recept bedacht voor een duurzamere maaltijd. Dit recept voor duurzamere vegetarische zoete aardappel stoofschotel vind je op deze pagina. 

Waarom duurzamer eten?


Waarom we duurzamer moeten eten weet je misschien wel. We zijn onze aarde aan het uitputten met onze huidige manier van eten en we stoten bovendien enorm veel CO2 uit. Vorige eeuw werd vooral de schuld gegeven aan auto’s en andere vervoersmiddelen maar inmiddels weten we dat we met ons eetpatroon ook een grote invloed hebben op de CO2 uitstoot en daarmee de opwarming van de aarde. Je kan heel makkelijk jouw CO2 uitstoot flink inperken door duurzaam te eten.

Vegetarisch is Duurzaam

Duurzamer eten is een stuk makkelijker dan je denkt. Je spaart al flink wat co2 uit als je een paar keer peer week vegetarisch eet. Ook minder eten weggooien helpt. Laat vooral rundvlees, lamsvlees en kaas staan. Vervang ze door groenteburgers, noten of peulvruchten voor een duurzamere maaltijd. Eet je helemaal vegetarisch (net als ik) dan spaar je maar liefst 460 kilo CO2 uitstoot per jaar uit. Als je dan ook nog eens wat vaker de auto laat staan ben je helemaal goed bezig!

Duurzame Vegetarische Schotel

Om te laten zien hoe makkelijk het is om duurzamer te eten deel ik dit recept voor duurzame stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas met jullie. Je ziet meteen dat duurzamer eten niet duur hoeft te zijn want ik was in totaal voor alle ingrediënten voor deze stoofschotel voor 4 personen zo’n 12euro kwijt. En de knoflookpoeder en paprikapoeder heb je wellicht al in huis, dus dan is deze maaltijd nog goedkoper. De koriander pak je het liefst uit eigen tuin, maar als je dit niet hebt kan je bij de Albert Heijn ook een biologische koriander plant kopen. Zet hem thuis meteen in een pot voor het keukenraam zodat je nog veel maaltijden ermee kan maken.

Recept Duurzame vegetarische stoofschotel met zoete aardappel en pindakaas

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 zoete aardappels
  • 1 blik biologische tomatenblokje
  • 125 gram 100% pindakaas met stukjes noot
  • 100 gram boerenkool
  • 1 theelepel biologische paprikapoeder
  • 1 theelepel biologische knoflookpoeder
  • 4 takjes verse koriander

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Stop de tomatenblokjes, pindakaas, paprikapoeder, knoflookpoeder en de blaadjes van ongeveer 2 takjes koriander in een keukenmachine en pureer. Giet het mengsel in een pan, breng aan de kook. Voeg de boerenkool en zoete aardappelblokjes toe en roer door elkaar. Schenk 250ml water bij de stoofschotel. Zet het vuur laag en laat de stoofschotel met de deksel op de pan ongeveer 10-15 minuten stoven (totdat de zoete aardappel zacht is), roer af en toe. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven blaadjes koriander

Dit recept is door mij zelf ontwikkeld. Het artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Doemaarlekkerduurzaam.nl

Klik hier voor meer vegetarische diner recepten.

Article Categories:
Healthy Dinner

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie