Mijn tips: zo richt je de kinderkamer leuk in

Toen ik – intussen twee jaar geleden – te weten kwam dat we een kindje verwachtten, waren mijn vriend en ik uiteraard in de wolken. Maar al snel besef je dat er bij een baby’tje heel wat komt kijken en dat je ook een volledige kamer in huis moet inrichten voor dat kleine wonder. In dit artikel geef ik je graag wat tips om de kinderkamer in te richten, hoe oud je kind ook is.

Babykamer

In dit artikel schreef ik al vrij uitgebreid over de inrichting van onze babykamer. Voor ons zoontje koos ik voor een donkergroen kleurtje op de muren, omdat ik dat wel stoer vond maar toch niet té jongensachtig. De rest van de kamer past ook binnen het eco-thema, want ik gebruik heel wat natuurlijke materialen, zoals onze rotan wieg en lamp. Daarnaast komen er hier en daar nog wat lederaccenten terug, bijvoorbeeld de lederen lusjes als handknoppen van de commodekast. Ik vond het wel leuk om voor een duidelijk thema te gaan en alle kleuren, materialen en decoratie in diezelfde sfeer te kiezen. Een dierenthema vind ik ook leuk en kan zowel voor jongens als meisjes. Verwacht je een meisje, dan kan je de kamer ook heel girly maken en roze als hoofdkleur kiezen. Hoe je de kamer ook inricht, er zijn sowieso enkele dingen die niet mogen ontbreken, zoals een wiegje en voldoende opbergruimte. Het raam verduisteren is ook een belangrijke, want tijdens een dutje doorheen de dag moet je baby’tje goed kunnen slapen en dat lukt niet in een te lichte kamer. 

Peuter- en kleuterkamer

Heb je geen aparte speelkamer, dan is het leuk om de peuter- of kleuterkamer speels in te richten zodat je kindje daar naar hartelust kan spelen. Een hoogslaper met glijbaan vindt elk kind geweldig, maar over die aankoop denk je maar beter goed na. Dergelijke hoogslapers zijn meestal niet zo goedkoop en de vraag is maar of je kind er lang plezier van zal hebben. Dan is het leuker om kleinere – en goedkopere – dingen aan te schaffen die je makkelijk door ander speelgoed kan vervangen. Denk maar aan een mini ballenbad, een tipitent of gymnastiekringen die je aan het plafond hangt.

Tienerkamer

Als je kind een echte tiener wordt, is het tijd om die gordijnen met Winnie the Pooh erop te vervangen en mooie vouwgordijnen te kopen. Ga even met je tiener aan tafel zitten om te bespreken hoe zijn/haar kamer eruit moet zijn. Een tiener heeft al een eigen mening en een idee over de inrichting van z’n kamer dus dan is het fijn als je kind ook eigen inbreng heeft. Je kan met je tiener ook naar een interieurwinkel trekken om inspiratie op te doen en de verschillende interieurstijlen te bekijken. Bovendien kunnen jullie zo genieten van wat quality time samen. Twee vliegen in één klap!

Klik hier voor mijn tips voor het reizen met een baby.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Kids

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie