Alles over draagdoeken en draagzakken

Ben je zwanger of heb je een baby? Dan ben je je wellicht informatie aan het opzoeken over draagdoeken of draagzakken. Je vriendinnen die er al een hebben zijn er vast laaiend enthousiast over, die van mij wel in ieder geval. Dus nu toen ik zelf zwanger was heb ik me goed georiënteerd op draagzakken. Op deze pagina vertel ik je alles over draagdoeken en draagzakken. Wat het verschil is, wat je het beste aan kan schaffen en waar je op moet letten als je een draagdoek of draagzak koopt.

Waarvoor gebruik je een draagdoek of draagzak?

Je gebruikt draagdoeken en draagzakken om je baby te dragen. Het is super handig want je hebt zo beide handen vrij en dus veel bewegingsvrijheid. Ook is het voor je kindje erg fijn om dicht tegen je aan te zijn. Ze voelen je warmte en je hartslag en dat geeft ze een gevoel van geborgenheid. Je gebruikt draagdoeken en draagzakken zowel binnenshuis als buitenshuis. Het is een makkelijk ‘vervoersmiddel’ als je even de deur uit gaat. Zo hoef je niet met de kinderwagen over bospaadjes of kiezelstenen bijvoorbeeld. Maar veel moeders gebruiken een draagdoek ook binnenshuis omdat je kindje er rustig in wordt en vaak zelfs in slaap valt. En doordat je hem niet op je armen hoeft te dragen heb je je handen vrij en kost het minder spierkracht.
Draagdoeken worden over de hele wereld gebruikt door moeders om hun baby of kindje te dragen.

Wat is het verschil tussen een draagdoek en een draagzak?

Een draagdoek is een grote lap stof van 4 a 5 meter die je, dankzij het formaat en afmetingen, op bepaalde manieren kan draperen en knopen. In principe zitten er bij de draagdoek geen andere facetten zoals gespen. Hierboven zie je een foto van een draagdoek.
Een draagzak heeft vaak gespen en/of andere sluitingen. Ook is hij vaak al voorgevormd zodat je hem op een bepaalde manier kan dragen.

Een draagdoek lijkt het meest op hoe vrouwen in sommige Afrikaanse en Aziatische landen hun baby’s dragen. Daardoor voelt een draagdoek heel natuurlijk en vormt hij zich makkelijk naar je lichaam.
Het voordeel van een draagzak is dan weer dat hij makkelijker om te doen is, vooral als je het knopen van een draagdoek ingewikkeld vindt. Ook voelt hij wat steviger, wat sommige vrouwen prettig vinden. Hieronder zie je een voorbeeld van een draagzak.

Vanaf wanneer kan je een draagzak gebruiken?

De meeste draagdoeken en draagzakken kan je al vanaf dag 1 gebruiken. Zo heb ik de Click Carrier Baby van ByKay die al vanaf de geboorte te gebruiken is. Ze hebben hun draagzakken ook in formaat ‘peuter’, deze kan je gebruiken tot je kindje 5 jaar is.

Wat is de beste draagdoek of draagzak?

Het is niet zo dat een draagdoek beter is dan een draagzak, of andersom. Het ligt eraan waar jouw voorkeur naar uitgaat, wat jij prettig vindt. In veel winkels kan je draagdoeken en draagzakken testen. Zo kan je zien wat het beste bij jou past.

Wel zit er natuurlijk veel verschil de verschillende merken draagdoeken en -zakken. Ik vind zelf die van ByKay erg fijn. Ze zijn van hoge kwaliteit, voldoen aan de Europese normen en je kan ze zowel op je buik als op je rug dragen. ByKay is een klein Nederlands bedrijf opgezet door Kay vanwege haar passie voor het dragen van kinderen. Deze passie wil ze door geven aan alle moeders, vaders en verzorgers over de hele wereld. ByKay heeft een complete range ergonomische babydragers (zowel draagzakken als draagdoeken) in een betaalbare prijsklasse. Hun missie is om op een dusdanige manier te ontwerpen en produceren dat ze het milieu zo min mogelijk belasten. Iets wat ik enorm toejuich.

Ringsling

Naast draagdoeken en draagzakken, is er nog een type babydrager: de Ringsling. Een Ringsling is een asymmetrische draagdoek, die je over één schouder draagt. Aan het uiteinde van deze babydrager zitten twee ringen. Door het andere uiteinde hier doorheen te halen, creëer je een gemakkelijk afstelbare draagzak. In deze Ringsling draag je je baby of peuter op je buik of je heup.
Je doet hem gemakkelijk om en af. Heel handig voor een snelle boodschap of een groeiende peuter die vaak in en uit de doek wil. De Ringsling is bovendien heel compact en licht in gewicht dus ideaal om mee op reis te nemen.
Je ziet hierboven een voorbeeld van een Ringsling.

Wildride

Is je kindje ouder dan een jaar, dan is de Wildride wellicht iets voor jou. Deze draagzak is speciaal ontwikkeld voor je dreumes of je peuter. Deze kinderdrager is perfect voor op vakantie of voor als je geen kinderwagen bij je hebt. Ookal kan je kindje al lopen, hij zal nog vaak gedragen willen worden. De Wildride is hiervoor ideaal. Hij is geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

Klik hier voor foto’s van onze babykamer.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Kids

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie