4 Redenen om een Hapjespan te kopen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe pan, heb je ontzettend veel keuze. Zo worden er onder meer talloze kookpannen, koekenpannen en braadpannen aangeboden. Naast deze standaard pannen schaffen veel mensen een hapjespan aan. Niet iedereen ziet het nut van zo’n pan in. Geldt dit ook voor jou? Ik zet op deze pagina de voordelen van een hapjespan op een rijtje. Ik deel 4 redenen om een hapjespan te kopen.

1 Hogere Rand

Een hapjespan lijkt op het eerste oog veel op een koekenpan. Toch verschillen de twee pannen qua uiterlijk wel van elkaar. Zo hebben hapjespannen een hogere rand. Dit heeft als eerste voordeel dat eten minder snel over de rand gaat dan bij koekenpannen. Gaat er bij jou geregeld eten over de rand van een koekenpan heen? Dan is een hapjespan ideaal. Bijkomend voordeel van de hogere rand van deze pan is dat er meer eten in kan dan in een koekenpan. Hierdoor is een hapjespan uitermate geschikt wanneer jij (regelmatig) kookt voor grotere gezelschappen.

2 Lange Levensduur

Als je een pan koopt, wil je hier lange tijd gebruik van kunnen maken. Het is niet de bedoeling dat je na een jaar alweer op zoek moet naar een nieuwe pan. Kies je voor een hapjespan? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Althans, niet wanneer je voor een kwalitatieve pan kiest. Probleem is alleen dat veel mensen een goede en slechte pan niet van elkaar kunnen onderscheiden.

Wil jij een kwalitatieve hapjespan kopen? Kijk dan of de pan een antiaanbaklaag heeft. Dit zorgt er niet alleen voor dat jouw eten minder snel aanbakt, maar het verlengt ook de levensduur van de pan. Er zit overigens wel verschil in de antiaanbaklaag van sauteerpannen, zoals hapjespannen ook wel genoemd worden. Wij raden je aan een hapjespan met keramische antiaanbaklaag te kiezen. Deze laag zorgt er niet alleen voor dat jouw eten niet aanbakt, maar is ook krasbestendig. Hierdoor geniet jij lang van de hapjespan.

3 Verschillende afmetingen

Net als bij andere soorten pannen zijn hapjespannen ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Dit is zeker een voordeel, want hierdoor is er altijd een hapjespan te vinden die past bij jouw gezinssituatie. Kook je voor jezelf of voor twee personen? Dan is een pan met een diameter van 24 centimeter groot genoeg. Voor grotere gezelschappen is deze pan geregeld te klein. Gelukkig is de pan ook in grotere afmetingen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook een hapjespan kopen met een diameter van 26 of 28 centimeter.

4 Eten is snel warm en gaar

Voor de gemiddelde Nederlander duurt eten koken al snel te lang. Een pan waarin jouw eten snel warm en gaar is, is daarom van harte welkom. Een hapjespan biedt in dat geval uitkomst. Kies in dat geval wel voor een hapjespan met deksel. Veel mensen denken dat er standaard een deksel bij deze pan zit, maar dat is een misvatting. Er worden namelijk ook hapjespannen zonder deksel verkocht. Hier kun je ook prima eten in bereiden, maar het kost je wel meer tijd. Door de pan af te sluiten, is jouw eten namelijk sneller warm en gaar. Wil je minder tijd besteden aan het bereiden van jouw eten? Dan mag een hapjespan zeker niet ontbreken in jouw keuken.
Bij deze heb je 4 redenen om een hapjespan te kopen!

Klik hier om een kijkje te nemen in mijn keuken.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie