Vegetarische taco’s met halloumi

Op deze pagina deel ik het recept voor vegetarische taco’s met halloumi. De taco’s zijn gevuld met gemarineerde gegrilde groenten en halloumi kaas. Zo laat je zien dat taco’s ook heel smaakvol kunnen zijn als je er een vegetarisch recept van maakt.

Mexicaans of Tex Mex

Tijdens onze reis naar Mexico heb ik heel veel vegetarische taco’s gegeten. In Mexico zijn de taco’s gemaakt van tortilla’s en niet van de harde schelpen zoals wij ze in Nederland soms eten. Deze vegetarische taco’s met halloumi zijn op de Mexicaanse manier gemaakt, dus met soft tortilla’s.
Dit gerecht voor vegetarische taco’s met halloumi kaas is meer een ‘Tex Mex’ gerecht dan een authentiek Mexicaans gerecht. Tex Mex is de Mexicaans geïnspireerde keuken die is ontstaan in Texas in Amerika. Een van de verschillen tussen authentiek Mexicaans eten en Tex Mex is dat Tex Mex tortilla’s van bloem gebruikt in plaats van van maïs.
In de echte Tex Mex keuken zouden ze geraspte Cheddar kaas gebruiken bij taco’s, maar ik gaf mijn eigen twist aan dit gerecht en ging voor halloumi kaas. Het is een van mijn favoriete kazen, en vooral erg lekker als hij gegrild is.

Next Mex

Ik gebruikte voor deze vega taco’s producten van de Next Mex lijn van Santa Maria. Je kent Santa Maria vast van hun Tex Mex ingrediënten in de herkenbare rode verpakkingen. Sinds kort hebben ze er een nieuwe lijn bij: Next Mex. Deze lijn is speciaal ontworpen om je Mexicaanse gerechten naar de ‘next level’ te brengen.
Ze hebben 3 verschillende salsa’s in deze Next Mex lijn, 3 verschillende kruidenpasta’s en Soft Tortilla’s.
Ik gebruikte Veggie Taco kruidenpasta maar ze hebben ook een variant voor kip taco’s en voor beef taco’s. De Soft Tortilla’s zijn gemaakt met bloem en maïs, dus zo komen ze dichterbij de smaak van de authentiek Mexicaanse keuken dan tortilla’s die alleen van bloem zijn gemaakt.
De Next Mex producten zijn te koop bij Albert Heijn en Jumbo.

Recept vegetarische taco’s met halloumi

Ingrediënten (voor 4 porties):
1 zak gegrilde groenten (400 gram, uit het vriesvak)
1 pak halloumi kaas (250 gram)
1 verpakking Tortilla Corn & Wheat small
1 zakje Santa Maria veggie taco kruidenpasta
1 flesje taqueria salsa

Verwarm olijfolie in een hapjespan of wokpan. Voeg de gegrilde groenten toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het zakje veggie taco kruidenpasta en een scheutje water toe. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.
Snijd de halloumi kaas in plakken. Verwarm ze in een grillpan of contactgrill totdat je bruine grill-strepen op de kaas ziet.
Verwarm ondertussen de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur. Ongeveer 10 seconden per kant. Je kan ze warm houden onder een schone theedoek.
Vul de taco’s met de gegrilde groenten en de halloumi kaas. Serveer met de taqueria salsa zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.

Ook lekker met zelfgemaakte guacamole en/of een salade van geroosterde maïs.

Misschien vind je mijn recept voor gezonde vegan taco’s ook lekker.Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Foodie · Healthy Dinner

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie